| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
LUBOS Člen RC Fógli

Registrace: 4.3. 2007 Příspěvky: 1276 Bydliště: BM
|
Zaslal: so březen 31, 2007 5:26 pm Předmět: CLASSIC od fy REICHARD- můj zálet. |
|
|
Dnes 31.3.2007 v 7.20 hod jsem provedl první let s tímto érem a to po dvouleté pause a tak po složení modelu to taky vypadalo !Rozklepaná kolena,pocení na různých částech těla však každý modelář ten pocit určitě zná.Tak k věci. všechno odzkoušeno výchylky všech kormidel vpořádku a tak jsem to tam vrhnul A pak to začalo. Začal se pěkně vzpínat a tak jsem musel neustála tlačit a po vypnutí motoru (musím říct, že MEGA střídák je pekná síla a z 2500mm rozpětím to valí na 3/4 výkonu) se éro jevilo jako málo dovážené i když těziště bylo dle doporučení.Po štástném přistání mě jak napotvoru vyhnali zemědělci, kteří se jaly aplikovat jakejsi smrad na pole kde jsem byl.V odpoledních hodinách po odstranění závad a to moc vyosený motor dolů a dovážení jsem odjel na jiné polní letiště a i když zača foukat silnější vítr jsem to opět složil řekl jsem si, že klepání kolen potlačím A TAK jsem to tam opět hodil a modelářský orgasmu se dostavil !Ero poslušně valí na 3/4 výkonu po nastoupání perfektně pronika proti větru prostě SUPER !Jednu záludnost to ale má , při přistání nálet od sebe a následné přistání potřebuje aspoň odhadem 50m jinak se proběhnete jak já no chybí odhad a trenink za čtyři lety se to naučit nedá.JSEM SPOKOJEN, to je vše chtěl jsem se podělit o modelářské BLAHO.  _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6, |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarda Mazák

Registrace: 29.11. 2006 Příspěvky: 2063 Bydliště: Brno
|
Zaslal: so březen 31, 2007 5:36 pm Předmět: |
|
|
Blahopřeju!!!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
LUBOS Člen RC Fógli

|
Zaslal: so březen 31, 2007 5:43 pm Předmět: |
|
|
Já DĚKUJI. _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6, |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mak Člen RC Fógli

Registrace: 29.11. 2006 Příspěvky: 3356 Bydliště: Žarošice
|
Zaslal: so březen 31, 2007 7:24 pm Předmět: |
|
|
jojo podobne pocity sem mel ja s předelaným glidrem na střídák jeto supr když to letí  _________________ ... letadla a lodičky ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pop Člen RC Fógli-MODERÁTOR

Registrace: 27.12. 2006 Příspěvky: 1672 Bydliště: Brno - Bystrc
|
Zaslal: ne duben 01, 2007 12:09 pm Předmět: |
|
|
pozorovat lubošovy vítězné tance po úspěšném přistání je zážitek hodný natočení  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
LUBOS Člen RC Fógli

|
Zaslal: ne duben 01, 2007 12:17 pm Předmět: |
|
|
To je jen projev radosti,že jsem to nerozmazal !!!!!!Jo, jsem spokojen  _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6, |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
LUBOS Člen RC Fógli

|
Zaslal: čt květen 03, 2007 6:17 am Předmět: |
|
|
Ještě malý dodatek k tomuto CLASSICOVI,jak jsem již v počátcích uvedl,kluz tohoto éra je značný a taky jsem se pro něj celkem naběhal,než jsem si ověřil ve větší výšce použít křidélka jako aerodynamické brzdy vyklopené směrem nahoru co nejvíc serva dovolí .Je to všeobecně známá věc ale neměl jsem odvahu tento způsob použít ALE odvážným štěstí přeje.Éro solidně brzdí ,klopení není výrazné (z tohoto jevu byl můj strach) A už pro éro tolik NEBĚHÁM SPOKOJENOST. _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6, |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarda Mazák

Registrace: 29.11. 2006 Příspěvky: 2063 Bydliště: Brno
|
Zaslal: čt květen 03, 2007 8:02 am Předmět: |
|
|
| LUBOS napsal: | A už pro éro tolik NEBĚHÁM SPOKOJENOST. |  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mak Člen RC Fógli

|
Zaslal: čt květen 03, 2007 11:41 am Předmět: |
|
|
| LUBOS napsal: | Ještě malý dodatek k tomuto CLASSICOVI,jak jsem již v počátcích uvedl,kluz tohoto éra je značný a taky jsem se pro něj celkem naběhal,než jsem si ověřil ve větší výšce použít křidélka jako aerodynamické brzdy vyklopené směrem nahoru co nejvíc serva dovolí .Je to všeobecně známá věc ale neměl jsem odvahu tento způsob použít ALE odvážným štěstí přeje.Éro solidně brzdí ,klopení není výrazné (z tohoto jevu byl můj strach) A už pro éro tolik NEBĚHÁM SPOKOJENOST. |
jojo brzdy sou supr daji se i obracene ale letadl to hodne nadnese a tak pakmusiš potlačit každoopadne brzda u takoveho letadla ma rozhodně smysl sem zvedav jak bude přistávat optima budeto raketa tak sem zvedavej jetli nani nebudu muset davat dozadu brzdící kotvu hihi _________________ ... letadla a lodičky ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mak Člen RC Fógli

|
Zaslal: čt květen 03, 2007 11:41 am Předmět: |
|
|
| LUBOS napsal: | Ještě malý dodatek k tomuto CLASSICOVI,jak jsem již v počátcích uvedl,kluz tohoto éra je značný a taky jsem se pro něj celkem naběhal,než jsem si ověřil ve větší výšce použít křidélka jako aerodynamické brzdy vyklopené směrem nahoru co nejvíc serva dovolí .Je to všeobecně známá věc ale neměl jsem odvahu tento způsob použít ALE odvážným štěstí přeje.Éro solidně brzdí ,klopení není výrazné (z tohoto jevu byl můj strach) A už pro éro tolik NEBĚHÁM SPOKOJENOST. |
jojo brzdy sou supr daji se i obracene ale letadl to hodne nadnese a tak pakmusiš potlačit každoopadne brzda u takoveho letadla ma rozhodně smysl sem zvedav jak bude přistávat optima budeto raketa tak sem zvedavej jetli nani nebudu muset davat dozadu brzdící kotvu hihi _________________ ... letadla a lodičky ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vladan Mazák

Registrace: 1.12. 2006 Příspěvky: 325 Bydliště: Opava
|
Zaslal: čt květen 03, 2007 11:43 am Předmět: |
|
|
Klopení srovnáš výchylkou výškovky dolů 5 - 7 mm. / MIX /
Jinak gratulieren messié!!  _________________ Filip Sport - 3530CA-12, 3S Li-pol 2250mAh
Ultimate 800 - 2826-12CA, 2S Li-pol 1800mAh
Piper CO2-čeká na bezvětří, letos se nedočkal, ale jaro 2009 to jistí.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
LUBOS Člen RC Fógli

|
Zaslal: čt květen 03, 2007 2:07 pm Předmět: |
|
|
Já děkuji za opětovné gratulace a slibuji,že výškovým kormidlem při použití mixu BUDU KLOPIT kontra  _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6, |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|