Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
Zaslal: ne říjen 10, 2010 12:23 pm Předmět: ASW 28
Tak jsem si pořídil do svého hangáru opět něco nového. Je to takový malý "prcek" od osvědčené firmy Royal model a to polomaketa ASW 28 o rozpětí 3500 mm a naložené letové váze 4,3 kg.Stavebnice modelu je dodávána ve velmi dobré kvalitě a i servis náhradních dílů je dobrý, o tom jsem se přesvědčil při poškození výškovky u mého Pilatuse B4 ( taky výrobek od této firmy).Osazení modelu servy je 2x HS-82MG na křidélka, 1x HS-125MG výškové kormidlo (servo je umístěno přímo v kýlové ploše , 2x HS-81 ovládání brzdových štítů, 1x HS-322 standart směrové kormidlo a 1x HS-322 k ovládání zasouvacího podvozku od firmy Bobo model.Pohon modelu zajišťuje střídavá oběžka Scorpion S-4020-12 , regulátor 100 A Basic , baterie 5s LiFe 2300mAh , vrtule Aeronaut 14/8 a turbokužel průměr 40.Palubní baterie je 5x Sanyo KR 1800mAh.K ovládání modelu je použit systém Duplex 2,4GHz s osmikanálovým přijimačem .Dnešní zálet v dopoledních hodinách proběhl za větru asi 3m/s foukalo napříč dráhou ale na letišti jsem byl první což mě dodalo odvahy a po nezbytných letových a tělesných příprav jsem tam toho 4,3 kilovýho macka hodil. Měl jsem toho plné ruce ale po vytrimování jsem mohl říct , že to řídím hihi.Je to dost rychlé éro a pěkně tomu piští křídla jak při motorovém letu tak v kluzu.Po přistání jsem ještě vyměnil listy vrtule za 14/9 a motorový let je super.Při třetím přistání jsem zajel do neposekané trávy a éro dostalo hodiny . Odnesly to pouze ustřižené šrouby výškového kormidla a páčka výškovky.Brzdové štíty jsem ze strachu ještě nepoužil ale to až časem.To je zatím vše. Fotky dodá POP. http://www.rcfogli.cz/modules.php?name=coppermine&file=thumbnails&album=279 _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6,
Máš pravdu Pilote,ale ten zálet nebyl plánován na dnešek.Chtěl jsem jen doma vyzkoušet jak točí motor,no a když UŽ jsem vymontoval regl s Pilatuse, protože zatím mám jen jeden tak jsem se hecnul narval to do nového éra vyrazil na letiště.Příjde ještě "řidič" do kabiny a snad i ten kužel bude. _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6,
Taky se připojím ke gratulaci a už se těším, až ho uvidím v akci. Musím podotknout, že včera jsem na Rané viděl podobné "obříky" a lítali móóóc pěkně. _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600
Tak dneska došlo zase po dlouhé době ke krocení ASWéčka.Konečně ho viděl na vlastní oči lLiberk a něco taky vyfotil a natočil.Proběhly pouze tři starty z toho dva úspěšné na 6čl. LiFe A123 to nemá chybu.Éro válí vzhůru jak pila.Vyzkoušel jsem také konečně použít při přistání brzdových štítu.Ty jsou vysunuty v dostatečné výšce jen na 1/3 a dostatečně zkrátí přistání.Přistávací rychlost modelu se udržuje tlačením nebo táhnutím výškovým kormidlem.(se mě to kecá ale strach mám pořád) Protože jsem měl sebou i 5čl. LiFe ,tak jsem chtěl mít něco odlítané než (zase dostanu strach)se nabije 6čl. Tak jsem tam šupnul tento a dal plný kotel a hodil .No a éro pro nedostatek výkonu po hodu plyně lehlo po krátkém letu na bříško. .Po prohlídce modelu jsem zjistil poškozené křídlo, kde v místě zapuštěnych brzd se odlepil tuhý potah křídla od polysterenového jádra.Nevím čím se to lepí, tak jsem napsal dotaz výrobci stavebnice ASW. _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6,
Dnes bylo nádherně, slunko svítilo, vítr prakticky 0, lidi nebyli, ale bohužel byly nějaké ty muchy-sviňuchy ... prostě poetické odpoledne _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600
stydím se nepamatuji si nic .Ale dokument umíš natočit , klaním se.U posledního nepovedeného startu je vidět to ohnutí toho křídla ,které se poškodilo.Přišel na to dokumentarista Liberk a já mu děkuji. _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6,
Ono házet takovou velkou potvoru chce trochu síly a tréninku. Škoda, že tam není dráha jak v Medlánkách - startovat z vozíku je přece jenom pohodlnější. _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry
Registrace: 6.3. 2007 Příspěvky: 1290 Bydliště: Brno - Jehnice
Zaslal: út září 27, 2011 10:15 pm Předmět:
Ty Lubo, podle toho videa se to křídlo při pádu prohnulo poměně dost, jsi si jistý, že je tam jenom odlepený potah ?
Radši to pořádně prověř, aby jsi se při dalších letech nedočkal potlesku křídel. Uznávám, že jsem ti na klidu asi nepřidal, ale když tak to prober s výrobcem, klidně bych mu ukázal i to video.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.