Hlavní menu
· Úvodní strana
· O klubu
· Členové klubu
· Hangár
· Svahy
· Lodě
· Auta
· Dílna
· Elektronika
· Fórum
· Fotogalerie
· Videogalerie
· Počasí v Brně
· Downloads
· Odkazy
· Seznam témat
· Archív článků
· Top 10
· Můj účet
Přihlášení (registrace)
Přezdívka

Heslo

Bezpečnostní kód:
Bezpečnostní kód
Do tohoto pole vložte bezpečnostní kód:

Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
TopList
RSS/XML
· RSS 0.91
· RSS 2.0
· Atom
Partnerské stránky
MoNaKo - Modelařina Na Koleně

Tug Towing CZ

MK ALKA Žatčany
Forums

RC Fógli
Fórum nejen pro členy klubu

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Výpadky serva

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Elektronika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
pop
Člen RC Fógli-MODERÁTOR

Registrace: 27.12. 2006

PříspěvekZaslal: po září 17, 2012 8:48 am    Předmět: Výpadky serva Citovat

Včera jsem po dlouhé době spadl na technickou závadu, naštěstí jen s Blastem, dostane už podruhé nový čumák. V sestupném letu jsem přitáhl výškovku a nestalo se nic. Letadlo jsem měl na dohled a nevěřícně jsem viděl, jak je plocha výškovky stále vodorovná a odmítá se pohnout. Když jsem došel k troskám, tak všechno vesele fungovalo.
U auta jsem jen tak ze srandy chvilku výškovkou kvedlal a najednou se výškovka zastavila a odmítala reagovat na lomcování kniplem. Bohužel od té doby se mi tuhle situaci nepovedlo zopakovat a teď nevím, čeho se chytit... Servo je HXT900, to půjde preventivně ven, ale jak vyloučit chybu Duplexu nebo Mx16-ky, to netuším.
Při všem tom zkušebním páčkování jsem si všiml ještě jedné zajímavosti - na směrovce mám digitální servo, které v poslední době nějak moc vrní a poškubává - ale kupodivu se uklidnilo, když jsem překryl regulátor rukou - asi ho zkusím zabalit do staniolu....
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
jemo
Člen RC Fógli

Registrace: 6.3. 2007

PříspěvekZaslal: po září 17, 2012 10:48 am    Předmět: Citovat

Hm, stát se to může, já měl stejný problém v halovém modelu, servo úplně nové (Dymond), při prvních letech se směrovka nekontrolovatelně odsunula do nějaké polohy a servo tam chvilku, i přes intenzívní páčkování setrvalo (třeba klidně i 10 vteřin), pak se vrátilo zpátky a dělalo, jako že se vůbec nic nestalo. Letělo oknem na hnůj.

Asi se vydírá dráha potenciometru a pak se to chová divně (kdo stavěl zesilovač ví, co je to šum špatného potenciometru), a to stejné asi zblbne servozesilovač.

Jestli máš jetibox, tak ten má k dispozici cyklický test serv, kdy si navolíš počet cyklů a rychlost přejezdu, ze studijních důvodů bych ho podrobil této tortuře.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
pop
Člen RC Fógli-MODERÁTOR

PříspěvekZaslal: po září 17, 2012 11:46 am    Předmět: Citovat

Jetibox mám, zkusím ho procyklovat, ale na hnůj půjde tak či tak... Doufám, že to je servem, představa, že v Žatčanech posílám Heliosa nebo Adrenalína do pole kvůli vysílačce, mne moc neláká
liberk
Člen RC Fógli-MODERÁTOR

Registrace: 12.9. 2007

PříspěvekZaslal: po září 17, 2012 6:38 pm    Předmět: Citovat

No fuj teda, nechtěl bych to taky zažít. Asi bych taky vyhodil to servo a zkusil jiné. I když sám mám HXT900 asi v polovině modelů a neměl jsem s nimi jediný problém za asi 4 roky, co je používám. A taky jsem je provozoval s MX-16s na Duplexu.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Pilot
Člen RC Fógli

Registrace: 2.1. 2007

PříspěvekZaslal: po září 17, 2012 8:08 pm    Předmět: Citovat

A proto mám rád na výškovce dvě nezávislá serva. Wink
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
pop
Člen RC Fógli-MODERÁTOR

PříspěvekZaslal: po září 17, 2012 8:23 pm    Předmět: Citovat

Pilot napsal:
A proto mám rád na výškovce dvě nezávislá serva. Wink

Na EPP Blasta dost luxusní varianta Smile. Servo ocyklováno na Jetiboxu, opět prokvedláno vysílačkou a funguje, potfora... Každopádně půjde ven, do skladu náhradních převodů.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Elektronika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejít na: