Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
Registrace: 27.12. 2006 Příspěvky: 1672 Bydliště: Brno - Bystrc
Zaslal: po září 17, 2012 8:48 am Předmět: Výpadky serva
Včera jsem po dlouhé době spadl na technickou závadu, naštěstí jen s Blastem, dostane už podruhé nový čumák. V sestupném letu jsem přitáhl výškovku a nestalo se nic. Letadlo jsem měl na dohled a nevěřícně jsem viděl, jak je plocha výškovky stále vodorovná a odmítá se pohnout. Když jsem došel k troskám, tak všechno vesele fungovalo.
U auta jsem jen tak ze srandy chvilku výškovkou kvedlal a najednou se výškovka zastavila a odmítala reagovat na lomcování kniplem. Bohužel od té doby se mi tuhle situaci nepovedlo zopakovat a teď nevím, čeho se chytit... Servo je HXT900, to půjde preventivně ven, ale jak vyloučit chybu Duplexu nebo Mx16-ky, to netuším.
Při všem tom zkušebním páčkování jsem si všiml ještě jedné zajímavosti - na směrovce mám digitální servo, které v poslední době nějak moc vrní a poškubává - ale kupodivu se uklidnilo, když jsem překryl regulátor rukou - asi ho zkusím zabalit do staniolu....
Registrace: 6.3. 2007 Příspěvky: 1290 Bydliště: Brno - Jehnice
Zaslal: po září 17, 2012 10:48 am Předmět:
Hm, stát se to může, já měl stejný problém v halovém modelu, servo úplně nové (Dymond), při prvních letech se směrovka nekontrolovatelně odsunula do nějaké polohy a servo tam chvilku, i přes intenzívní páčkování setrvalo (třeba klidně i 10 vteřin), pak se vrátilo zpátky a dělalo, jako že se vůbec nic nestalo. Letělo oknem na hnůj.
Asi se vydírá dráha potenciometru a pak se to chová divně (kdo stavěl zesilovač ví, co je to šum špatného potenciometru), a to stejné asi zblbne servozesilovač.
Jestli máš jetibox, tak ten má k dispozici cyklický test serv, kdy si navolíš počet cyklů a rychlost přejezdu, ze studijních důvodů bych ho podrobil této tortuře.
Zaslal: po září 17, 2012 11:46 am Předmět:
Jetibox mám, zkusím ho procyklovat, ale na hnůj půjde tak či tak... Doufám, že to je servem, představa, že v Žatčanech posílám Heliosa nebo Adrenalína do pole kvůli vysílačce, mne moc neláká
No fuj teda, nechtěl bych to taky zažít. Asi bych taky vyhodil to servo a zkusil jiné. I když sám mám HXT900 asi v polovině modelů a neměl jsem s nimi jediný problém za asi 4 roky, co je používám. A taky jsem je provozoval s MX-16s na Duplexu. _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600
Zaslal: po září 17, 2012 8:23 pm Předmět:
Pilot napsal:
A proto mám rád na výškovce dvě nezávislá serva.
Na EPP Blasta dost luxusní varianta . Servo ocyklováno na Jetiboxu, opět prokvedláno vysílačkou a funguje, potfora... Každopádně půjde ven, do skladu náhradních převodů.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.