| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
JackSperow Nováček

Registrace: 27.7. 2007 Příspěvky: 3
|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 12:15 pm Předmět: Dieslové motory |
|
|
| Chci si koupit dieslový motor ale nevim na co jezdí jestli tam mužu nalit normalní naftu a pojede poradte dekuji!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mak Člen RC Fógli

Registrace: 29.11. 2006 Příspěvky: 3356 Bydliště: Žarošice
|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 12:54 pm Předmět: Re: Dieslové motory |
|
|
| JackSperow napsal: | | Chci si koupit dieslový motor ale nevim na co jezdí jestli tam mužu nalit normalní naftu a pojede poradte dekuji!! |
coto hodláš kupovat a kam ??? do jakeho modelu ???? _________________ ... letadla a lodičky ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarda Mazák

Registrace: 29.11. 2006 Příspěvky: 2063 Bydliště: Brno
|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 1:35 pm Předmět: |
|
|
| Tady najdeš odpověď na straně 19 nadpis "Máme nový samozápalný motor" Letu zdar! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ZdeněkMKALKA Mazák

Registrace: 10.5. 2007 Příspěvky: 853 Bydliště: Žatčany
|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 2:11 pm Předmět: Re: Dieslové motory |
|
|
| JackSperow napsal: | | Chci si koupit dieslový motor ale nevim na co jezdí jestli tam mužu nalit normalní naftu a pojede poradte dekuji!! |
Detonační modelářské motory žerou éterové palivo.
Mládí jsem prožil mlácením a věčně dosekanými prsty od detonačních motorů a tak si myslím, že mám nějaké zkušenosti:
Detonační motory jsou náročnější na spuštění a na seřízení než žhavíky a tak si myslím, že jsou méně vhodné pro začátečníky.
Mají oproti žhavíkům taky mnohem tvrdší chod a větší vibrace a tak se moc v RC modelech nepoužívají (před časem jsem zkoušel jako pomocný motor dát do větroně mou stařičkou MVVS 1,5 , ale rychle jsem ji předělal na žhavíka, protože se ten větroň začal dost rozpadat.
Naopak se tyto motory používají hlavně v upoutaných modelech, protože mají oproti žhavíkům větší výkon.
Také jsou oblíbené v kategoriích, kde je omezeno maximální množství paliva, protože mají oproti žhavíkům menší spotřebu (před měsícem na ME historiků všichni z čela výsledkové listiny měli v modelech detoňáky a většina brněnské MVVS 10, včetně zahraničních pilotů).
Ještě jedna poznámka: éter z paliva dost rychle vyprchává - zrovna před týdnem jsem se o tom přesvědčil, když jsem chtěl natočit na dost staré palivo jeden detoňák, který jsme dostali do klubu, a ani neštěknul. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
JackSperow Nováček

|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 6:11 pm Předmět: |
|
|
| Dobře děkuji koupim si rači žhavik!A taky mam doma starej motor od modely taky žhavik a jde nejak tesko myslite ze pojede?? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
JackSperow Nováček

|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 6:13 pm Předmět: Re: Dieslové motory |
|
|
| Mak napsal: | | JackSperow napsal: | | Chci si koupit dieslový motor ale nevim na co jezdí jestli tam mužu nalit normalní naftu a pojede poradte dekuji!! |
coto hodláš kupovat a kam ??? do jakeho modelu ???? |
Mam svuj vyrobený. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|