Hlavní menu
· Úvodní strana
· O klubu
· Členové klubu
· Hangár
· Svahy
· Lodě
· Auta
· Dílna
· Elektronika
· Fórum
· Fotogalerie
· Videogalerie
· Počasí v Brně
· Downloads
· Odkazy
· Seznam témat
· Archív článků
· Top 10
· Můj účet
Přihlášení (registrace)
Přezdívka

Heslo

Bezpečnostní kód:
Bezpečnostní kód
Do tohoto pole vložte bezpečnostní kód:

Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
TopList
RSS/XML
· RSS 0.91
· RSS 2.0
· Atom
Partnerské stránky
MoNaKo - Modelařina Na Koleně

Tug Towing CZ

MK ALKA Žatčany
Forums

RC Fógli
Fórum nejen pro členy klubu

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Dieslové motory

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Spalovací motory
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
JackSperow
Nováček
Nováček

Registrace: 27.7. 2007

PříspěvekZaslal: pá červenec 27, 2007 12:15 pm    Předmět: Dieslové motory Citovat

Chci si koupit dieslový motor ale nevim na co jezdí jestli tam mužu nalit normalní naftu a pojede poradte dekuji!!
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Mak
Člen RC Fógli

Registrace: 29.11. 2006

PříspěvekZaslal: pá červenec 27, 2007 12:54 pm    Předmět: Re: Dieslové motory Citovat

JackSperow napsal:
Chci si koupit dieslový motor ale nevim na co jezdí jestli tam mužu nalit normalní naftu a pojede poradte dekuji!!

coto hodláš kupovat a kam ??? do jakeho modelu ????
Jarda
Mazák
Mazák

Registrace: 29.11. 2006

PříspěvekZaslal: pá červenec 27, 2007 1:35 pm    Předmět: Citovat

Tady najdeš odpověď na straně 19 nadpis "Máme nový samozápalný motor" Letu zdar!
ZdeněkMKALKA
Mazák
Mazák

Registrace: 10.5. 2007

PříspěvekZaslal: pá červenec 27, 2007 2:11 pm    Předmět: Re: Dieslové motory Citovat

JackSperow napsal:

Detonační modelářské motory žerou éterové palivo.
Mládí jsem prožil mlácením a věčně dosekanými prsty od detonačních motorů a tak si myslím, že mám nějaké zkušenosti:

Detonační motory jsou náročnější na spuštění a na seřízení než žhavíky a tak si myslím, že jsou méně vhodné pro začátečníky.
Mají oproti žhavíkům taky mnohem tvrdší chod a větší vibrace a tak se moc v RC modelech nepoužívají (před časem jsem zkoušel jako pomocný motor dát do větroně mou stařičkou MVVS 1,5 , ale rychle jsem ji předělal na žhavíka, protože se ten větroň začal dost rozpadat.
Naopak se tyto motory používají hlavně v upoutaných modelech, protože mají oproti žhavíkům větší výkon.
Také jsou oblíbené v kategoriích, kde je omezeno maximální množství paliva, protože mají oproti žhavíkům menší spotřebu (před měsícem na ME historiků všichni z čela výsledkové listiny měli v modelech detoňáky a většina brněnské MVVS 10, včetně zahraničních pilotů).

Ještě jedna poznámka: éter z paliva dost rychle vyprchává - zrovna před týdnem jsem se o tom přesvědčil, když jsem chtěl natočit na dost staré palivo jeden detoňák, který jsme dostali do klubu, a ani neštěknul.
JackSperow
Nováček
Nováček

PříspěvekZaslal: pá červenec 27, 2007 6:11 pm    Předmět: Citovat

Dobře děkuji koupim si rači žhavik!A taky mam doma starej motor od modely taky žhavik a jde nejak tesko myslite ze pojede??
JackSperow
Nováček
Nováček

PříspěvekZaslal: pá červenec 27, 2007 6:13 pm    Předmět: Re: Dieslové motory Citovat

Mak napsal:
JackSperow napsal:

coto hodláš kupovat a kam ??? do jakeho modelu ????

Mam svuj vyrobený.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Spalovací motory Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejít na: