| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
kuross Mírně pokročilý

Registrace: 9.5. 2009 Příspěvky: 7 Bydliště: puchýřova 1.
|
Zaslal: čt říjen 21, 2010 11:06 am Předmět: pomoc začátečníkovi |
|
|
| Dobrý den, mohl by mě pomoct nějaký zkušený pilot s prvním vzlétnutím? bydlím v Líšni.letadlo ještě nemám ale bude to asi Elktrotrenér . na FMS jsem taky ještě nic nezkoušel . jestli je to nutné, tak to napřed zkusím na tom simulátoru. Jinak díky za případné reakce, Libor. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mak Člen RC Fógli

Registrace: 29.11. 2006 Příspěvky: 3356 Bydliště: Žarošice
|
Zaslal: čt říjen 21, 2010 11:49 am Předmět: |
|
|
ja si myslim že když koupiš trenera sevšim šud tedy komplet a jen ho sestaviš podle navodu (poraditi určite v prodejne c otam dat ) tak neprohloupiš takove letadlo leta skoro samo
zalet už je lepši s nekým kdo přeci jen vi a umi skontrolovat jetli je vše ok _________________ ... letadla a lodičky ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ZdeněkMKALKA Mazák

Registrace: 10.5. 2007 Příspěvky: 853 Bydliště: Žatčany
|
Zaslal: čt říjen 21, 2010 3:40 pm Předmět: Re: pomoc začátečníkovi |
|
|
| kuross napsal: | | ...letadlo ještě nemám ale bude to asi Elktrotrenér ... |
Zrovna minulý týden u nás jednoho nového Oldik zalítával. _________________ kanál 65 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pavel Člen RC Fógli

Registrace: 9.10. 2007 Příspěvky: 2248 Bydliště: Nevojice
|
Zaslal: čt říjen 21, 2010 3:55 pm Předmět: |
|
|
| I já musím potvrdit , že elektotrenér je opravdu povedený éro pro začátečníky ,já ještě před ním začal lítat na svahu se samokřídlem |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ZdeněkMKALKA Mazák

Registrace: 10.5. 2007 Příspěvky: 853 Bydliště: Žatčany
|
Zaslal: čt říjen 21, 2010 4:00 pm Předmět: |
|
|
Onehdy ho někdo z Tišnova prodával kompletně osazeného přes Modelbazar za tisícovku. Teď je tam taky výborná Easy Star za 1400,-. _________________ kanál 65 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ondra Člen RC Fógli

Registrace: 24.6. 2008 Příspěvky: 544 Bydliště: Brno - Štýřice
|
Zaslal: čt říjen 21, 2010 4:21 pm Předmět: Re: pomoc začátečníkovi |
|
|
| kuross napsal: | | na FMS jsem taky ještě nic nezkoušel . jestli je to nutné, tak to napřed zkusím na tom simulátoru. Jinak díky za případné reakce, Libor. |
FMS je sice jednoduchý (primitivní), ale zadarmo a asi je lepší se naučit "co který knipl dělá" v simulátoru než se třást při prvním letu naživo. Pokud je kabel na propojení vysílače a pc, tak bych neváhal a alespoň základ si osvojil v simu  _________________ loď: remorkér Matylda, remorkér Cvalík
letadlo: slowflyer Lazy Bee, samokřídlo BeeEvolution |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
liberk Člen RC Fógli-MODERÁTOR

Registrace: 12.9. 2007 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brno-Líšeň
|
Zaslal: čt říjen 21, 2010 8:02 pm Předmět: |
|
|
Jak se už zmiňovali kolegové - Trenér (ale "ušatý", ne varianta s rovným křídlem a s křidélky - ta kdyžtak až později) je určitě ideální jako první éro. Je hodný, letí skoro sám a seznámíš se na něm s ovládáním letadla (to ti můžou poreferovat jiní, já ho jen viděl lítat). V ušaté variantě má výškovku, směrovku a motor.
Ta 6k Futaba do začátku taky jde, počítej ale s tím, že jak se trochu rozlítáš (u někoho půl roku, u někoho několik let ), tak zjistíš, že je to příliš jednoduchá vysílačka a s málo kanálama.
Až budeš mít něco koupenýho, tak se ozvi a můžeme pokračovat v "hovoru". _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pop Člen RC Fógli-MODERÁTOR

Registrace: 27.12. 2006 Příspěvky: 1672 Bydliště: Brno - Bystrc
|
Zaslal: čt říjen 21, 2010 9:56 pm Předmět: |
|
|
| Myslím, že jsem u Reicharda viděl i ušatého trenéra s křidélkama na uších - ale jak to bude lítat, resp. jak budou křidlélka funkční, těžko říct. To rovné křídlo s křidélkama (označení Trenér Q) bylo oproti ušatému o hodně nestabilnější a na učení lítání ne moc vhodné. Nakonec jsem po rozlámání ušatého křídla (zatleskalo ve vzduchu) amputoval konce uší a narouboval je na Qčkové křídlo jako koncový oblouk , na odtokovce cca 7 cm. Tím se to Qčkové křídlo dost zklidnilo. Když byly ty koncové oblouky větší, tak byla křidélka málo účinná.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kuross Mírně pokročilý

|
Zaslal: po říjen 25, 2010 5:24 pm Předmět: díky |
|
|
| Děkuji moc za vaše reakce.byl jsem se dívat v prodejně Rc modelů na Vinohradech. Viděl jsem tam buď Easy star nebo skoro to stejný od Pelikána za něco menší peníz. ono zase na nějaké stovce nezáleží. Na Easy star je vetšinou jen chvála . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kuross Mírně pokročilý

|
Zaslal: po říjen 25, 2010 5:27 pm Předmět: mod |
|
|
| jo a ještě : jaký se mám naučit používat mód ? 1 nebo 2 . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kuross Mírně pokročilý

|
Zaslal: po říjen 25, 2010 5:33 pm Předmět: létání |
|
|
| mohl bych se přijít podívat na vaše modely jak létají ? nechodíte na Slatinu nebo někam poblíž Líšně ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
liberk Člen RC Fógli-MODERÁTOR

Registrace: 12.9. 2007 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brno-Líšeň
|
Zaslal: po říjen 25, 2010 6:36 pm Předmět: |
|
|
Na Slatinu od nás chodí pouze "Pilot" (zato pravidelně ) a já se tam občas otočím (zřídka). Ale klidně tam přijeď, i když tam nebude nikdo od nás, tak je tam vždycky dost jiných pilotů, takže na koukání tam něco bude. A občas se tam objeví i někdo s modelem vhodným pro tebe. Bohužel končí letecká sezóna (tedy téměř) a tak asi přehršel lidí tam už nebude. No chce to holt zkusit. _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jemo Člen RC Fógli

Registrace: 6.3. 2007 Příspěvky: 1290 Bydliště: Brno - Jehnice
|
Zaslal: po říjen 25, 2010 6:50 pm Předmět: Re: mod |
|
|
| kuross napsal: | | jo a ještě : jaký se mám naučit používat mód ? 1 nebo 2 . |
Tot otázka, každý ti doporučí něco jiného (samozrejmě to co používá on . Já lítám na mode1, který je asi (určitě se najdou oponenti) nejrozšířenější u letadel.
Zkus se rozhodovat podle těchto bodů:
- vyzkoušej si mode, který ti bude nejlépe sedet (treba na simulatoru)
- nauč se mode svého "učitele" tj. toho, kdo te bude učit létat, nebo ze zacatku zaletavat tvoje modely
- moužívej mode, které používá většina lidí v tvém okolí
- uff, uz me nic nenapadá |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|