Hlavní menu
· Úvodní strana
· O klubu
· Členové klubu
· Hangár
· Svahy
· Lodě
· Auta
· Dílna
· Elektronika
· Fórum
· Fotogalerie
· Videogalerie
· Počasí v Brně
· Downloads
· Odkazy
· Seznam témat
· Archív článků
· Top 10
· Můj účet
Přihlášení (registrace)
Přezdívka

Heslo

Bezpečnostní kód:
Bezpečnostní kód
Do tohoto pole vložte bezpečnostní kód:

Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
TopList
RSS/XML
· RSS 0.91
· RSS 2.0
· Atom
Partnerské stránky
MoNaKo - Modelařina Na Koleně

Tug Towing CZ

MK ALKA Žatčany
Forums

RC Fógli
Fórum nejen pro členy klubu

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

PILATUS B4
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Elektrovětroně
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
LUBOS
Člen RC Fógli

Registrace: 4.3. 2007

PříspěvekZaslal: ne září 20, 2009 1:01 pm    Předmět: PILATUS B4 Citovat

Dnes časně ráno , byl proveden na obvyklém letišti zálet mého "malého" nového drobečka , který se neobešel bez obvyklých záletových nervních potíží kdy jsem srdíčko cítil až v krku.Muselo to všechno proběhnout ráz na ráz .Jak bych začal přemýšlet jak je to velké éro asi bych to odložil.Po ověření všech funkcí jsem Pilatuse z rozběhem pod plným " elektrickým plynem " posadil do vzduchu a motor A4120 a 5 x LiFe zapracovaly jak se očekávalo a během 20 vteřin byl ve 100 metrech a to jsem musel během vzletu snížit výkon motoru ,protože ho má nadbytek.Po vytrimování vodorovného letu se i příčné vyvážení jevilo dobré (v levé polovině křídla dováženo 15g.viz čl. Hangár) se let jevíl klidný a pohodový .Pilatus B4 při přistání má opravdu malé opadání, tak že jsem se opět prošel až na konec letiště i když je vybaven štěrbinovými brzdami , ty jsem si při prvním přistání nedovolil vysunout. Nevěděl jsem jak se éro zachová a ještě tak nízko nad zemí.Po úpravě těžiště posunutím baterii dopředu jsem dal druhý let a před přistáním ve větší výšce vysunul na zkoušku brzdy jen na první polohu povysunuté na polovinu a éro se zpomalilo a začalo klonit nosem dolů tak jsem výškovým kormidlem podrovnal a fakt to dobře brzdí a rychle vytrácí výšku.Přistání bylo kratší, ale stejně jsem se prošel.Jelikož opravdu na mixování letových funkcí nejsem moc odborník přenechám toto doladění na zkušeného klubového elektronika Ondru , který mě pomáhal zkrotit MDM FOXE.Říká se 3x a dost,tak jsem dal ještě jeden let a to nejdelší, nádherně to nosilo a mě se nechtělo dolů tak jsem zapoměl na kapacitu LiFeček až jsem si je vyvrtěl Embarassed . Na závěr můžu konstatovat , že Pilatus B4 je éro ,které se mě líbí vzhledově a letové vlastnosti jsou nezáludné ale to neznamená že by to bylo letadlo pro začátečníka . Nic nelétá "samo", proto vždy ve sřehu. Very Happy Very Happy Very Happy Fotky dodá můj editor Laughing
liberk
Člen RC Fógli-MODERÁTOR

Registrace: 12.9. 2007

PříspěvekZaslal: ne září 20, 2009 6:49 pm    Předmět: Citovat

Gratuluji k záletu ! 2 daumen hoch (ale potvora neřekne, že jde zalítat der klugscheisser ). Tož hlavně že jsi spokojenej. Doufám, že na další lety nás "pozveš" wink und grin
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
LUBOS
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: ne září 20, 2009 7:46 pm    Předmět: Citovat

Michale děkuji, já se Ti omlouvám a napravím to Very Happy a ještě pár foto zde http://www.rcfogli.cz/modules.php?name=coppermine&file=thumbnails&album=241
Mak
Člen RC Fógli

Registrace: 29.11. 2006

PříspěvekZaslal: po září 21, 2009 10:26 am    Předmět: Citovat

on se stim rad skovava to višplne date nejsou moc vhledne Smile
jinak Gratulace jak tobe tak pilotovy v kabince !! je videt že tohle zvladne ovladat i dite Smile
liberk
Člen RC Fógli-MODERÁTOR

Registrace: 12.9. 2007

PříspěvekZaslal: po září 21, 2009 8:06 pm    Předmět: Citovat

arrow LUBOS "... a napravím to ...."
To doufám, na to éro jsem fakt zvědavej Wink

arrow MAK "... je videt ľe tohle zvladne ovladat i dite ...."
Pěknej pilot, jen což, ale chtělo by to po vzoru slovenských lodičkářů nějaké "holé" baby ! Laughing
Mak
Člen RC Fógli

Registrace: 29.11. 2006

PříspěvekZaslal: út září 22, 2009 9:58 am    Předmět: Citovat

liberk napsal:
:
arrow MAK "... je videt ľe tohle zvladne ovladat i dite ...."
Pěknej pilot, jen což, ale chtělo by to po vzoru slovenských lodičkářů nějaké "holé" baby ! Laughing

neee hole baby nee Luboš je už spiš ny ty vnoučatka Smile
LUBOS
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: út září 22, 2009 2:31 pm    Předmět: Citovat

Už jsem fakt jen na letadla a dědek už jsem taky Very Happy a o holé babě se mě někdy zdává hihi tu bych do letadla nedal Smile bych ji vysvětlil pilotáž tak velkého éra .
LUBOS
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: st září 23, 2009 4:12 pm    Předmět: Citovat

Včera proběhly za pěkného odpoledne na obvyklém letišti další seznamovací lety s Pilatusem .Po nastavení přistávací konfigurace tzn. brzdící štíty a výškové kormidlo jsem se po druhém nastavení i trefil s přistáním do vysekané části letiště.Výkon motoru A4120 , to je úplná bomba ve 100metrech na plný "plyn" je během chvilky.Podvozek zatím taky vydržel i tvrdší bouchnutí o zem i když jsem čekal kolečko zastrčené v trupu hihi Very Happy no snad se to nestane.Pravděpodobně objednám další sadu 5s Liféček .Jinak Pop včera málem nechal ve vzduchu podvozek na závadu se přišlo ale včas při pravidelné předletové kontrole Laughing a trošku se mu začoudilo z nabiječe.Při konstatování "je poněm" mrknul na nožovou pojistku ,která byla vpořádku ale byla célá zalitá kalafunou ,chiňani při sestavování nabiječe nešetřili Exclamation .Po očištění kontaktů pojistky nabiječ OŽIL hihi.
pop
Člen RC Fógli-MODERÁTOR

Registrace: 27.12. 2006

PříspěvekZaslal: st září 23, 2009 4:49 pm    Předmět: Citovat

to nebyli číňani, to je originál USA výrobek Smile.... včera jsem to půl hodiny pucoval lihem...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
LUBOS
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: st září 23, 2009 5:12 pm    Předmět: Citovat

Dobře,já to napravuji a omlouvám se chiňanům , ale kdo to asi pájel v USA Very Happy . hihi
Tatka
Člen RC Fógli

Registrace: 22.10. 2007

PříspěvekZaslal: st září 23, 2009 5:45 pm    Předmět: Citovat

Jinak na kalafunu zkus 50/50 líh a benzín - řekl bych, že to jde to líp.....
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
LUBOS
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: po duben 19, 2010 7:25 pm    Předmět: Citovat

Tak jsem dnes po dlouhé době nabral odvahu a do těch 5m/s SZ oprášil Pilatuse B4 a vyrazil na obvyklé letiště.Na letišti jsem udiveně koukal na stan se dvěma pořádnýma hafanama, postavený na konci přistávací dráhy přesně uprostřed.Stan obývá nějaká paní a nějaká éra a nadej bože nouzové přistání nějakého pořádného éra jí vůbec asi nevzrušuje ,(nebo že by JO ?) .Strach mě nedovolil se jen přiblížit .Dal jsem tři starty a parádně to nosilo a kolega "hotliner" který má to rychlé ero s kolmým startem (kdo tam chodí tak ví kdo to je)si taky liboval.Tentokrát jsem kameru namontoval na Pilatuse a natočil okolí a "hnuj" z větší výšky.Přistání kolmo na dráhu díky upravenému poli zvítězila dráha 2:1,pozdě zasunuté brzdy, to bylo to pole hihi. Laughing Laughing Jinak spokojenost a votomtojekuafix.
LUBOS
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: po červen 28, 2010 9:48 pm    Předmět: Citovat

Tak dnes bylo namontován do Pilatuse B4 , Mvario Duplex a odzkoušeno za pomocí Popa a to jsem čuměl, jak vysoko se dá nastoupat ale je pravda , že pokukování po displeji Jetiboxu je fakt dost riskantní. Pohyb očí z oblohy kde sledujete éro (výška 420m což dnes bylo) na displej a zpět mě dvakrát pěkně zamrazilo ero jsem hned neviděl a strach už mě nedovolil nastoupat znovu tak vysoko.Funguje to dobře , klesání signál dlouhé pípání,stoupání krátké pípání . Jsou tam ještě různá nastavení ke kterým jsme se nedostali.Polítání super.
LUBOS
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: po červen 28, 2010 9:49 pm    Předmět: Citovat

Laughing
LUBOS
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: út září 13, 2011 12:39 pm    Předmět: Citovat

Konec pohledu Very Happy viz SZ JEMO

Naposledy upravil LUBOS dne st září 14, 2011 9:33 am, celkově upraveno 2 krát.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Elektrovětroně Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejít na: