Hlavní menu
· Úvodní strana
· O klubu
· Členové klubu
· Hangár
· Svahy
· Lodě
· Auta
· Dílna
· Elektronika
· Fórum
· Fotogalerie
· Videogalerie
· Počasí v Brně
· Downloads
· Odkazy
· Seznam témat
· Archív článků
· Top 10
· Můj účet
Přihlášení (registrace)
Přezdívka

Heslo

Bezpečnostní kód:
Bezpečnostní kód
Do tohoto pole vložte bezpečnostní kód:

Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
TopList
RSS/XML
· RSS 0.91
· RSS 2.0
· Atom
Partnerské stránky
MoNaKo - Modelařina Na Koleně

Tug Towing CZ

MK ALKA Žatčany
Forums

RC Fógli
Fórum nejen pro členy klubu

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Vlastni stavba
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Vlastní stavba
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kato
Člen RC Fógli

Registrace: 6.12. 2006

PříspěvekZaslal: st březen 07, 2007 1:29 pm    Předmět: Citovat

Sivi napsal:
Mak napsal:
Sivi napsal:
Kato napsal:
Sivi napsal:
Tady je taky dost informaci pro vyrobu letadel Smile
http://www.volny.cz/ktechnologie/eps_polotovary_kridla.htm

Dost dobrá stránka, obsahuje i odpovědi na použité materiály, jako jsou desky extrudovaného polystyrenu ze stavebního zateplovacího systému. Idea

Jojo udelam si kridlo z desky EPS a potahnu to dyhou a nabezku udelam z balsy.. Snad to bude stacit na hornoplocha Smile

pokud budeš potahovat balzou takti stačí uplne vklidku običejnej polystyren ten je nejlehčí a letato vpohode ja mam to velke křídlo taky z obyč polišu

Vsak jo, EPS, tim myslim stavebni polystyren Smile

...já mám na éro nachystáno tohle: Styrofoam,nebo Styropor. Neí to z kuliček, ale z vláken.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
cloggymeat
Mazák
Mazák

Registrace: 13.1. 2007

PříspěvekZaslal: st březen 07, 2007 6:32 pm    Předmět: Citovat

ja mam na monarchu (1500mm rozpeti, akrobat dolnopl) polystyrenovy jadro potazeny 2mm balzou a nabezku z 5mm balzy a ve stredu je zalepenej nosnik cca 450mm dlouhej. Nebo se tam da dat jen spojka cca 100-150mm a stred prelaminovat jednou vrstvou tkaniny. Takze pevnosti sendvicovyho krigla bych se nebal (mam aji 3m kridlo na vetrona, kery ma jen potazenou vrchni a spodni stranu od nabezky k nosniku balzou 1mm, nosnik je ze smrku 3x7, kridlo mam 10 let a prezilo secko Smile
Eragon
Mazák
Mazák

Registrace: 18.6. 2007

PříspěvekZaslal: st červenec 04, 2007 7:24 pm    Předmět: Citovat

Chtěl bych se zeptat, jak se u totálně vlastní stavby (bez plánku) určuje těžiště, protože měnit ho po letu může být dost nepříjemné. Zvlášť, když už má všechno vybavení v EPP své místo a je řádně přilepený. Rolling Eyes
Extra 330 (BM 3130) - létá
Korál (mig 280) - plave
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Sivi
Mazák
Mazák

Registrace: 10.1. 2007

PříspěvekZaslal: st červenec 04, 2007 9:55 pm    Předmět: Citovat

Eragon napsal:
Chtěl bych se zeptat, jak se u totálně vlastní stavby (bez plánku) určuje těžiště, protože měnit ho po letu může být dost nepříjemné. Zvlášť, když už má všechno vybavení v EPP své místo a je řádně přilepený. Rolling Eyes

Pomoci programu tusim motocalc? Nazvem si nejsem jistej.
Vypises tam veskery udaje jako rozpeti, delku, atd atd atd.. a ono ti to vyplivne jak je daleko teziste od nabezne hrany.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
NIXON
Mazák
Mazák

Registrace: 1.11. 2007

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2007 2:53 pm    Předmět: Vlastní stavba Citovat

Ahoj,vlastní stavba éra je ošidná věc není to zas taková sranda jak jsem si puvodně myslel,když jsem začal,Neuměl jsem s ničím lítat a nechtěl jsem si kupovat drahé stavebnice nebo hotové modely tak jsem se pustil do samostavby něčeho Laughing Byly to experimenty pokus, omyl. Pak jsem pochopil ,že potřebuju ,něco od čeho bych se odrazil ,koupil jsem hned ze startu od alfamodels Lavočkina LA-7... Dopadlo to tak,že letěl a krásně,ale po chvíli už neletěl a asi už nikdy nevzletí... Confused Ale to mi stačilo k tomu abych zjistil jak všechno pracuje ,odkoukal jsem kde umístit těžiště a mnoho dalšího... jo a taky jsem si koupil simulátor aby se už neopakovalo střemhlavé likvidování letadel Exclamation Nyní si včechny Era stavím sám,všechny lítaj perfektně a podle plánů zásadně nestavím,mám to nějak v oku Very Happy A jedna rada: Moc se při stavbě svého prvního letadla nepárejte s detaily ono to potom hodně mrzí,když člověk vzpomene jaké úsilí do toho vynaložil,když vidí hromádku kuliček a třísek v trávě... Letu zdar
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
NIXON
Mazák
Mazák

Registrace: 1.11. 2007

PříspěvekZaslal: st listopad 07, 2007 8:14 pm    Předmět: ERO Citovat

http://www.uloz.cz/show/file/34437-doc1.doc
Doufám,že jsem ten odkaz uložil správně a budete se na něj moct podívat ať mám alespoň nějakou kritiku Laughing
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Gris
Člen RC Fógli

Registrace: 18.12. 2006

PříspěvekZaslal: pá leden 02, 2009 5:16 pm    Předmět: aa Citovat

Kucí nemate nekdo nahodou planek v el. podobe na nejaky jednoduchy samokridlo na svah?
bolekkrutor
Mazák
Mazák

Registrace: 8.12. 2007

PříspěvekZaslal: pá leden 02, 2009 7:55 pm    Předmět: Citovat

plánek na samokřídlo? Laughing profil MH45 nezapomenout na přiměřené negativy a co potřebuješ víc? Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Vlastní stavba Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23
Strana 23 z 23

Přejít na: