Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
ja mam na monarchu (1500mm rozpeti, akrobat dolnopl) polystyrenovy jadro potazeny 2mm balzou a nabezku z 5mm balzy a ve stredu je zalepenej nosnik cca 450mm dlouhej. Nebo se tam da dat jen spojka cca 100-150mm a stred prelaminovat jednou vrstvou tkaniny. Takze pevnosti sendvicovyho krigla bych se nebal (mam aji 3m kridlo na vetrona, kery ma jen potazenou vrchni a spodni stranu od nabezky k nosniku balzou 1mm, nosnik je ze smrku 3x7, kridlo mam 10 let a prezilo secko _________________ Monarch, Supra.40, Yak-55, Big Stick, Micro, Mistral
Registrace: 18.6. 2007 Příspěvky: 58 Bydliště: Bílý Kámen
Zaslal: st červenec 04, 2007 7:24 pm Předmět:
Chtěl bych se zeptat, jak se u totálně vlastní stavby (bez plánku) určuje těžiště, protože měnit ho po letu může být dost nepříjemné. Zvlášť, když už má všechno vybavení v EPP své místo a je řádně přilepený. _________________ Sky lady (mig 480 race) - už není
Easy fly (Dualsky XM3530) - létá
Bastl - hydroplán (mig 280) - už není
Extra 330 (BM 3130) - létá
Korál (mig 280) - plave
Chtěl bych se zeptat, jak se u totálně vlastní stavby (bez plánku) určuje těžiště, protože měnit ho po letu může být dost nepříjemné. Zvlášť, když už má všechno vybavení v EPP své místo a je řádně přilepený.
Pomoci programu tusim motocalc? Nazvem si nejsem jistej.
Vypises tam veskery udaje jako rozpeti, delku, atd atd atd.. a ono ti to vyplivne jak je daleko teziste od nabezne hrany.
Registrace: 1.11. 2007 Příspěvky: 75 Bydliště: Brno
Zaslal: so listopad 03, 2007 2:53 pm Předmět: Vlastní stavba
Ahoj,vlastní stavba éra je ošidná věc není to zas taková sranda jak jsem si puvodně myslel,když jsem začal,Neuměl jsem s ničím lítat a nechtěl jsem si kupovat drahé stavebnice nebo hotové modely tak jsem se pustil do samostavby něčeho Byly to experimenty pokus, omyl. Pak jsem pochopil ,že potřebuju ,něco od čeho bych se odrazil ,koupil jsem hned ze startu od alfamodels Lavočkina LA-7... Dopadlo to tak,že letěl a krásně,ale po chvíli už neletěl a asi už nikdy nevzletí... Ale to mi stačilo k tomu abych zjistil jak všechno pracuje ,odkoukal jsem kde umístit těžiště a mnoho dalšího... jo a taky jsem si koupil simulátor aby se už neopakovalo střemhlavé likvidování letadel Nyní si včechny Era stavím sám,všechny lítaj perfektně a podle plánů zásadně nestavím,mám to nějak v oku A jedna rada: Moc se při stavbě svého prvního letadla nepárejte s detaily ono to potom hodně mrzí,když člověk vzpomene jaké úsilí do toho vynaložil,když vidí hromádku kuliček a třísek v trávě... Letu zdar
Registrace: 8.12. 2007 Příspěvky: 163 Bydliště: Brno
Zaslal: pá leden 02, 2009 7:55 pm Předmět:
plánek na samokřídlo? profil MH45 nezapomenout na přiměřené negativy a co potřebuješ víc? _________________ svahák,který není schopný proletět šípkovým keřem a bez poškození pokračovat v letu,není svahák...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku Předchozí1, 2, 3 ... 21, 22, 23
Strana 23 z 23
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.