Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
Chlapi
kdyby někdo měl na prodej za rozumný peníz komplet hotovou plachetnici pro absolutního začátečníka dejte mi vědět...nebo radu kde co nejlevněji nakoupit..Díky
Být to tak ještě před nějakým rokem, tak ti doporučím plachetnici Discovery, která se prodávala hotová a kompletně vybavená. Recenzi jsem na ni napsal tady - http://www.rcfogli.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=119 - po pár úpravách jsem získal za slušný peníz dobře jezdící plachetku (jezdí dodnes).
Bohužel už jsem ji dnes nikde v nabídce neviděl, holt už jsou to čtyři roky a asi se už nevyrábí. Na tvém místě bych si prohlídl aktuální nabídku buď našich velkých RC obchodů - např. Pelikán apod. a nebo se poohlédl po něčem z čínského eshopu (Hobbyking). Nicméně jak jsem teď tak rychle prolítl nabídku, tak za pár korun se nic koupit nedá. Plně vybavená je tak cca od 4000,- (v ČR). _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600
Jak to vidím já, tak pokud chceš věc hotovou, nejlépe v setu s vysílačkou, jediná možnost je Čína (což se začíná pomalu ale jistě prodražovat).
Pokud se nebojíš minimálního pracovního nasazení, doporučuji model Victoria. Je to velikostně větší než Discovery a menší než metrovky (vrazím to poskládané za sedadlo spolujezdce).
Není to úplně hotové, ale slepíš pár plastových kusů k sobě, osadíš servy, dáš baterky a přijímač a už jen napnout plachty a šup na vodu.
Victorii doporučuji proto, že je tu (Brno) parta lidí, kteří právě s těmito (ale i jinými) plachetkami jezdí a pořádají se pravidelné plavební dny. A je to opravdu "jiné kafe" jezdit sám, či ve skupině.
Odkaz: http://www.rc-plachetnice-brno.estranky.cz
A viděl jsem jednu i na Modelbazaru... neposkládanou.
Nebo se dá občas narazit i na inzerát, kde je již poskládaná...
eM. _________________ DX6i, EasyStar, Firebird Phantom, MiniTornado - uskladněno, Bee II , lodivodský člun Pilot a "Bagr" hydroglider, AntjeII (ve výstavbě - jezdím s vanou).
Někdo v Popůvkách měl toho Focuse ... moc by mě zajímaly zkušenosti s touto plachetkou, protože nevypadá tak zle a velikostně je tak akorát ( metrovka ). Na YouTube je pár videí a vypadá to docela schopně. Innovator od Tamiye to sice není, ale i tak to může jezdit docela hezky.
Majiteli Focusu - ozvi se a napiš sem, prosím, pár řádků .... _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry
Zaslal: st srpen 05, 2015 5:58 am Předmět: Discovery-II Sailboat 620mm (RTS - Ready to Sail)
Liberk
Jak by jsi hodnotil tuhle Discovery-II v porovnání s tou původní?
Dnes (5. 8. 2015) v HK za EU53.40 místo původních EU106.79.
Features:
• Ready to Sail - Complete final assembly, sail
• Small brushed motor for light wind or emergency use
...
Ta původní asi neměla ten pomocný motorek.
Není mi jasné zda se motorek krmí z přijímačovek 6 V 1000mAh NiCd/NiMH.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__58121__Discovery_II_Sailboat_620mm_RTS_Ready_to_Sail_.html?gclid=CJ3EvauDkccCFdHItAodSdMAnw
Myslím, že jsem ji zahlédl i u nějakého českého prodejce.
Ale asi bez té sezonní slevy. Nepamatuji se.
Hodnotí se to těžko, ale z těch obrázků usuzuji, že je rozměrově cca stejná. Má víc propracované nadstavby, sofistikovanější ovládání plachet v podobě navijákového serva (už ne páka) a hlavně delší a (doufám), že i těžší kýl a tudíž lepší plavební vlastnosti bez nutnosti dodělávek.
Ovšem ten motor je děs běs ... ale chápu, že pro cílovou skupinu lidí, pro kterou je tato loď určena, je to ideální řešení.
Tudíž pro našeho uživatele czRossi by to byla nejspíš ideální varianta (obzvlášť teď po té slevě). _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.