Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
Registrace: 10.10. 2015 Příspěvky: 10 Bydliště: Ústí n.L.
Zaslal: ne říjen 11, 2015 11:55 am Předmět: Hydroglizér 1,5ccm
Kolegové modeláři,
neměl by z vás někdo tyto plánky v elektronické podobě, teré by mohl poskytnout?
(myslím tím skeny výtisků plánků řady "Modelář" a ne skeny zmenšenin z časopisu Modelář)
jsou to plánky Modelář č.2 Delfín a č.41s Vodouš
Před léty jsem měl Vodouše s motorem MVVS 1,5 a tak bych si neco takového chtěl zas postavit na to blbnutí u vody _________________ *** FX-30 2,4GHz, MC-19 2,4GHz a FlySky GT3B 2,4GHz na auta ***
Podívám se, kde mám nějaké staré Modeláře (jestli je ještě najdu ) a když bych našel, tak naskenuji. Ale nic neslibuji. _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600
Naposledy upravil liberk dne po říjen 12, 2015 7:02 pm, celkově upraveno 1 krát.
Michale, ale on chce plánky, ne scany náhledů z časopisů - viz ta věta v závorce.
Však jo, mám na mysli plánky řady "Modelář", tam kde jsou origo plánky.
Tak jsem doma prohledal "bordel" a našel jsem jen Modeláře č.3, 4 a 5. Takže bohužel. Mám takový pocit, že jsem jich měl víc, ale nenašel jsem je. Možná časem někde vyplavou _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
Taky mě to nedalo a večer jsem zaskočil do naší dílny prohledat plány řady Modelář - máme jich asi 150 (některé i 4x), ale bohužel ani Delfína ani Vodouše tam nemáme. A mám pro to asi logické vysvětlení - nikdo si to ani tenkrát nekoupil z důvodu jistě problematického provozu těchto lodiček - kde s tím jezdit?! _________________ kanál 65
Musel by se vyměnit spalovák za elektromotor. Kdyby takovou příšerku se spalovákem objevili rybáři nebo ochránci přírody, tak by to byl pořádný a pádný důvod zakázat modelářům jezdit na rybníku. _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry
Zaslal: st listopad 04, 2015 6:42 pm Předmět:
Proč by to mělo někomu vadit, kdysi jsem už hydroglizér měl a rybářům vadilo jen to, že to dělá rámus a přesto se s nima dá domluvit.
Nevím proč by to mělo vadit ochráncům přírody, to bys na žádném rybníku nesměl lítat ani s hydroplánem. Těch pár kapek ricínového oleje co vylítá výfukem z motoru ti ani neudělá na hladině vody mastné fleky a navíc ricínový olej by neměl ničemu vadit. _________________ *** FX-30 2,4GHz, MC-19 2,4GHz a FlySky GT3B 2,4GHz na auta ***
Domluvit se určitě dá, ale je to člověk od člověka. Osobně jsem před lety byl svědkem slovní přestřelky mezi rybáři a majitelem benzíňáku. Sice se nakonec nějak domluvili (že za chvíli přestane jezdit), ale mně by to za ty nervy nestálo. Po celou dobu jejich pře jsem si kolem jezdil s elektrou a měl jsem klid. _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
Zaslal: st listopad 04, 2015 8:48 pm Předmět:
Nemám nic proti elektrám, ale osobně mám radši pořádný rámus a ten smrad co patří ke spalováku, než když to bzučí jako vosa.
Normálně lítám s letadly a občas proženu i nějakou loďku i auto, zkoušel jsem v letadlech i elektry, ale nechytlo mě to, prostě jsou mi souzený spalováky _________________ *** FX-30 2,4GHz, MC-19 2,4GHz a FlySky GT3B 2,4GHz na auta ***
Těch pár kapek ricinu je pro někoho velmi pádný důvod, aby z toho udělal exeplární případ a znemožnil tak využívání vodní plochy všem modelářům. Ono i velká většina hydroplánů je na elektriku - prostě je lepší nedráždit hada bosou nohou a nedávat někomu příčinu, aby se to vše zatáhlo jedním šmahem pro všechny. Už tak bude dost problémů s dronama a je jen otázkou času, kdy dojde k nějakému většímu průšvihu a pak se zamete se všemi najednou.
Spalováky jsou prima, ale až tak od objemu 50 kubíků a výš - to už má něco do sebe. _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry
Zaslal: st listopad 04, 2015 11:13 pm Předmět:
Tak u nás naštěstí máme na to plochu dost velkou a to je řeka Labe, tam jenom různý fabriky co do ní vypouštej za bordel a ty lodě co po ní jezděj musej nadělat o hodně víc škody s olejema co jim unikaj z hřídelí apod. než já s modelem lodi nebo hydroplánu, tam mi nikdo nic říc nemůže _________________ *** FX-30 2,4GHz, MC-19 2,4GHz a FlySky GT3B 2,4GHz na auta ***
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.