| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
radek Pokročilý

Registrace: 9.2. 2008 Příspěvky: 32 Bydliště: Kroměříž
|
Zaslal: pá únor 15, 2008 11:02 pm Předmět: |
|
|
Jenže já už nemám co bych na něj přes víkend nalepil, junkers už má úplně všechno...včetně brzdových hadiček, čeká vyloženě na zálet. Nic, dám přes víkend s gilesem a jestli bude provoz na LKKM tak se přivážu do blaníka a zkusím jestli už nefakčí nějaká termika....a hlavně, zítra du na pivo a nic mě ku....a nezastaví. _________________ http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=203&amode= |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
radek Pokročilý

|
Zaslal: pá únor 15, 2008 11:09 pm Předmět: |
|
|
Jemo, jsou to motory 2208/26 a mám tam maketový trojlistky FSK...ty samý který mi lítaly na všech maketách s těmahle motorama. Prázný éro má 750 g při rozpětí 1200 mm. Takže je tam poměrně velká váhová rezerva na baterie. Promiň že píšu v noci ale mám přístup na net jen v práci a momentálně mám noční. _________________ http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=203&amode= |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jemo Člen RC Fógli

Registrace: 6.3. 2007 Příspěvky: 1290 Bydliště: Brno - Jehnice
|
Zaslal: pá únor 15, 2008 11:13 pm Předmět: |
|
|
| Ok, takže pokud to máš takto a lítalo to s dvoučlánkem, tak bych to tak nechal. Takže asi budeš muset pořídit ty nové baterky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
radek Pokročilý

|
Zaslal: pá únor 15, 2008 11:36 pm Předmět: |
|
|
no...píšou tam že 2-3 články li-po. Jde mi o to jestli to s tím 3článkem 2250 mah neodvařím...můžu klidně lítat na půl plynu...jsou to jediný baterky co mám k dispozici a chtěl bych to zalítat přes víkend. Jinak musím do olmiku koupit dvoučlánek a to bude až v pondělí. Má to vliv jestli plnej plyn nebo půl plynu, že jo...přebytek výkonu je tu opravdu dostačujcí.. _________________ http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=203&amode= |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jemo Člen RC Fógli

|
Zaslal: so únor 16, 2008 9:11 am Předmět: |
|
|
| radek napsal: | | no...píšou tam že 2-3 články li-po. Jde mi o to jestli to s tím 3článkem 2250 mah neodvařím...můžu klidně lítat na půl plynu...jsou to jediný baterky co mám k dispozici a chtěl bych to zalítat přes víkend. Jinak musím do olmiku koupit dvoučlánek a to bude až v pondělí. Má to vliv jestli plnej plyn nebo půl plynu, že jo...přebytek výkonu je tu opravdu dostačujcí.. |
Zkusit to s tím 3článkem můžeš, ale opatrně. Nejdřív to testni na zemi a kontroluje teplotu motoru. Když budeš rozumně pracovat s plynem, tj. ne furt na plný kotel, tak snad jo.
Ono se to takto na dalku blbě radí protože neznám rozměr té vrtule. Ono totiž všechno souvisí se vším.
Tj. pokud máš nějaký motor tak ten na dvoučlánek je schopen pracovat s těžší vrtulí, pokud mu přidáš jeden článek, tak by jsi měl ubrat na vrtuli, tj zmenšit průměr. na tech stránkách modelmotors jsou i příklady. ale pozor ta vrtule co tam uvádějí je dvoulistá a ty máš třílistou.
Konečné rozhodnutí jestli to zkusíš nebo ne, je na tobě, pokud víš co děláš a budeš opatrný nemusí to být problém, ale optimalizace elektropohonu je pro tebe velká neznámá, tak raději zůstan u osvedčené konfigurace.
Uff asi jsem ti moc nepomohl co ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
radek Pokročilý

|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
radek Pokročilý

|
Zaslal: po únor 18, 2008 4:31 pm Předmět: |
|
|
Čau Jemo, dělal jsem doma motorovku s tím trojčlánkem, nešel jsem přes půl plynu, a po 17ti minutách mě to přestalo bavit, takže nevím jak dlouho do vypnutí to bude, motory se nepřehřály a třináct minut letu stačí bohatě, zalítám to v této konfiguraci, ale dvoučlánek určitě pořídím, pro klid duše a plné využití té páky vlevo na rádiu  _________________ http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=203&amode= |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jemo Člen RC Fógli

|
Zaslal: po únor 18, 2008 9:19 pm Předmět: |
|
|
Ono je docela možné, že i ten tříčlánek bude Ok. Lítat furt na plný plyn není to správné ořechové a mít rezervu výkonu, kterou v případě potřeby využiješ nat na 5 vteřin a pak zas ubereš taky není k zahození. Je možné, že s tím dvoučlánkem poletíš na plný plyn ale bez rezervy.
Takže já bych s tím nákupem dvoučlánku ještě počkal a uvidíš až po záletu, kdy nejlépe zjistíš kolik výkonu na jaký let potřebuješ. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
radek Pokročilý

|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jemo Člen RC Fógli