Hlavní menu
· Úvodní strana
· O klubu
· Členové klubu
· Hangár
· Svahy
· Lodě
· Auta
· Dílna
· Elektronika
· Fórum
· Fotogalerie
· Videogalerie
· Počasí v Brně
· Downloads
· Odkazy
· Seznam témat
· Archív článků
· Top 10
· Můj účet
Přihlášení (registrace)
Přezdívka

Heslo

Bezpečnostní kód:
Bezpečnostní kód
Do tohoto pole vložte bezpečnostní kód:

Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
TopList
RSS/XML
· RSS 0.91
· RSS 2.0
· Atom
Partnerské stránky
MoNaKo - Modelařina Na Koleně

Tug Towing CZ

MK ALKA Žatčany
Forums

RC Fógli
Fórum nejen pro členy klubu

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Kvalitni palivo do motoru
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Spalovací motory
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Martin-xfrodof
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2007 3:11 pm    Předmět: Kvalitni palivo do motoru Citovat

Ted resim dalsi problem, jake kvalitni palivo mam davat do toho meho noveho motru aby mi vydrzel a behal spolehlive co jdele. Ja si myslim ze POWER http://www.hobbyeshop.cz/inshop/spal-motory-prislusenstvi/palivo/id-5MA50012+power-r-20-80-3-litrove-baleni.html neni zase tak spatne. Ale pokud ma nekdo jinou dobrou zkusenost s palivama tak at se prosim podeli o zkusenosti. Nechci odrovnat motor kvuli levnemu nekvalitnimu palivu.
jemo
Člen RC Fógli

Registrace: 6.3. 2007

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2007 3:24 pm    Předmět: Re: Kvalitni palivo do motoru Citovat

Martin-xfrodof napsal:
Ted resim dalsi problem, jake kvalitni palivo mam davat do toho meho noveho motru aby mi vydrzel a behal spolehlive co jdele. Ja si myslim ze POWER http://www.hobbyeshop.cz/inshop/spal-motory-prislusenstvi/palivo/id-5MA50012+power-r-20-80-3-litrove-baleni.html neni zase tak spatne. Ale pokud ma nekdo jinou dobrou zkusenost s palivama tak at se prosim podeli o zkusenosti. Nechci odrovnat motor kvuli levnemu nekvalitnimu palivu.

No, zkusím to z opačné strany "barikády" kvality:

http://www.budweiser-hobbies.cz/katalog.php?k=82
nebo
http://www.morganfuel.com
nebo
http://www.hobbyteam.cz/script/vypis.asp?Okruh=5&IDPK=051101&PK=GRAUPNER%20Titan&idvyrobce=&K=0511

Ale to je jen můj osobní názor, jistě najdeš furu spokojených uživatelů toho Proximu.

PS: já osobně si palivo míchám sám z komponent, a pokud bych tak nedělal, tak bych asi volil to tornado.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Martin-xfrodof
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2007 5:57 pm    Předmět: Citovat

Palivo musim jeste nastudovat, ale asi koupim na zabeh to Proximo a na normalni chod motoru budu muset koupit to tornado s nitrem, a uvazuju za bych presel na syntetiku ale ma to par nevyhod, treba to neodvadi dobre teplo jak ricin a prej to tak dobre nechrani proti korozi. a Nitromethan zpusobuje korozi.
Martin-xfrodof
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt květen 03, 2007 6:17 pm    Předmět: Citovat

A co toto palivo??? http://www.hobbyeshop.cz/inshop/spal-motory-prislusenstvi/palivo/id-5MA53043+HYPER%20FLIGHT%205%20%205L.html
jemo
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: pá květen 04, 2007 7:12 am    Předmět: Citovat

Martin-xfrodof napsal:
A co toto palivo??? http://www.hobbyeshop.cz/inshop/spal-motory-prislusenstvi
/palivo/id-5MA53043+HYPER%20FLIGHT%205%20%205L.html

Nevím, to neznám. Nějaká Pelikánova novinka.
Stálo by to za vyzkoušení.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
jemo
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: pá květen 04, 2007 7:21 am    Předmět: Citovat

Martin-xfrodof napsal:
Palivo musim jeste nastudovat, ale asi koupim na zabeh to Proximo a na normalni chod motoru budu muset koupit to tornado s nitrem, a uvazuju za bych presel na syntetiku ale ma to par nevyhod, treba to neodvadi dobre teplo jak ricin a prej to tak dobre nechrani proti korozi. a Nitromethan zpusobuje korozi.

No okolo paliva je fůra mýtů a polopravd.
na záběh určitě ricin 80/20. Pal si můžeš vybrat buď ricin a nebo syntetiku.
Jestli nitrometa ano nebo ne se dočteš v návodu k motoru. Obecně plůatí, že nitro do 5% stabilizuje chod motoru, který se stává méně ciltlivý na správné naladění, jinými slovy nebudeš muset hrabat do jehel při každé sebemenší změně počasí.

To, že syntetika odvádí hůř teplo je možná pravda, ale je to dost diskutabilní. Oleje, které jsou v dobrých mod. palivech s tím problém nemají. Výhodou syntetiky jsou jelí lepší mazací vlastnosti, a v konečném důsledku i méně "ulepené" letadlo. I když pravda, ta poslední výhoda s dnes už ztrácí, neboť ani riciny co se použivají v dobrých palivech nejsou ty klasické "z lékárny" co jsme znali před pár roky Smile
To, že nitro podporuje korozi je fakt, a tomu nezabrání ani ricin ani syntetika. Brání tomu přísady v palivu, které se tam za tímto účelem přidávají. Nicméně i tak platí, že je dobré po ukončení letové sezony motor proběhnout na palivo bez nitra a nakonzervovat buď spec after run olejem, nebo klasikou - parafínovým olejem.
Martin-xfrodof
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá květen 04, 2007 10:41 am    Předmět: Citovat

Zajimacve, dnes si si jdu na postu pro ten motor ahned zajdu do JR pro radu jake kvalitni palivo tam strcit.
Víťa
Člen RC Fógli

Registrace: 29.11. 2006

PříspěvekZaslal: pá květen 04, 2007 1:35 pm    Předmět: Citovat

Martin-xfrodof napsal:
Zajimacve, dnes si si jdu na postu pro ten motor ahned zajdu do JR pro radu jake kvalitni palivo tam strcit.

Zajímala by mě kvalita toho jejich levného paliva "ŽR", za 58 Kč litr.
Pište prosím jen konkrétní zkušenosti osobní, nebo z doslechu. Spekulace typu "za ty prachy to bude pěkná sračka" mě nezajímají Wink
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Martin-xfrodof
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá květen 04, 2007 6:35 pm    Předmět: Citovat

Zadrec Vita, takze ja mam takovou zkusenost ze bych to uz do niceho nedal!!!! Maximalne na zabeh to jejich 20% ale jinak 15% na normalni litani uz nikdy, me to odrovnalo motor. Ted mi Eugen doporucil palivo ktere dava do heli, ze se na nej da litat i s erama a navic s nim motorem ktery ted mam ze to je suprova kombinace, je tam 15% nitromethanu. Sice jsem ho koupil ale jeste ten motor musim zabehnout na to ŽR a pak tam hodim to Helipalivo a neni to ricin, jakmile ho zkusim tak to hned pisu
Martin-xfrodof
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá květen 04, 2007 11:58 pm    Předmět: Citovat

zitra se jde zabehavat
jemo
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: so květen 05, 2007 8:40 am    Předmět: Citovat

Martin-xfrodof napsal:
Zadrec Vita, takze ja mam takovou zkusenost ze bych to uz do niceho nedal!!!! Maximalne na zabeh to jejich 20% ale jinak 15% na normalni litani uz nikdy, me to odrovnalo motor. Ted mi Eugen doporucil palivo ktere dava do heli, ze se na nej da litat i s erama a navic s nim motorem ktery ted mam ze to je suprova kombinace, je tam 15% nitromethanu. Sice jsem ho koupil ale jeste ten motor musim zabehnout na to ŽR a pak tam hodim to Helipalivo a neni to ricin, jakmile ho zkusim tak to hned pisu

Předpokládám, že Sokolovský ti doporučil CoolPower - dobrá volba Smile

Ještě zvaž, jestli těch 15% nitra nebude zbytečných. U heli motorů to má svůj důvod, ale u leteckých motorů to leze zbytečně do peněz. Pokud nechceš od motoru nějaké super výkony (tam je ale zajímavých až 30% nitra), tak si myslím že 5% max 10% je pro normální lítání dostačující. Výkon to nezvedá, ale hlavně stabilizuje chod motoru a dělá ho tupějším na případlé špatné naladění jehel.
Martin-xfrodof
Anonymní

PříspěvekZaslal: so květen 05, 2007 10:02 am    Předmět: Citovat

Jo Eugen Sokolovsky, presne to palivo mi doporucil, myslim ze to stoji za to.
cloggymeat
Mazák
Mazák

Registrace: 13.1. 2007

PříspěvekZaslal: so květen 05, 2007 11:47 am    Předmět: Citovat

Víťa napsal:
Martin-xfrodof napsal:

Zajímala by mě kvalita toho jejich levného paliva "ŽR", za 58 Kč litr.
Pište prosím jen konkrétní zkušenosti osobní, nebo z doslechu. Spekulace typu "za ty prachy to bude pěkná sračka" mě nezajímají Wink

No ja nevim, litam na palivo od pelikana nebo z jr za par kacek a nesleduju, ze by niclo motor nebo neco podobnyho, v te dvaapuli jsem vylital hodne litru paliva a ze odesla do vecnych lovist bylo starim. Z set a pulky jsem dal asi tri nebo ctyri litry v letu a chodi to uplne ok. Videl jsem problemy se syntetickym olejem. Ricin se proste v metylu nejlip rozpousti a proto se pouziva porad. A na to nase rekreacni litani bych to asi nedramatizoval. Ale at si koupi kdo chce co chce.......tot muj nazor
Martin-xfrodof
Anonymní

PříspěvekZaslal: so květen 05, 2007 8:52 pm    Předmět: Citovat

Jake problemy jsou se syntetikou???
cloggymeat
Mazák
Mazák

Registrace: 13.1. 2007

PříspěvekZaslal: so květen 05, 2007 8:56 pm    Předmět: Citovat

No u obycejnejsich synt. paliv jsem videl, ze se motoru moc nechtelo, kamos to mel a nadaval, pak si koupil obyc ricin a najednou to litalo Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Spalovací motory Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejít na: