Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
Registrace: 18.12. 2006 Příspěvky: 623 Bydliště: Prace u Brna
Zaslal: ne červen 17, 2012 8:33 pm Předmět: aa
Potřeboval bych poradit, mám aku 3S Ray, má za sebou cca 5 nabití, normálně jsem nabil, připojím do letadla a nic, všechno mrtvý. Na letišti mi nějaký kolega meřil, a prostřední článek je prý mrtvý. Došel jsem k Reichardovi s reklamací, všechno změřili a v pořádku jen prý trochu rozhozené články. Přijdu domů, zapojím a opět mrtvola. Změřím napětí a přes 12V, dám do nabíječky a ta hlásí Connection break. Co může být špatně? _________________ Skylady, Arcus, K2, Easyglider
Taky mně to nabíječka hlásila a pak jsem zjistil, že se mně téměř ukroutil konektor v nabíjecí šňůře a pak stačil nepatrný pohyb špatným směrem a hláška byla na světě
Jak píše Jemo - prověř, že jsou v pořádku konektory a vodiče (u baterky i nabíjecí k nabíječce) a zkus změřit to napětí článků přes balanční konektor. _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600
Registrace: 18.12. 2006 Příspěvky: 623 Bydliště: Prace u Brna
Zaslal: ne červen 17, 2012 10:17 pm Předmět: aa
Napětí článků v servisním konektoru přede mnou měřili u Reicharda a vše bylo v pořádku. Napětí na silových kabelech je 12,3V. Jedině že by studeňák byl takový, že nepustí pouze větší proud ale měřením voltmetrem se neprojeví. _________________ Skylady, Arcus, K2, Easyglider
Registrace: 6.3. 2007 Příspěvky: 1290 Bydliště: Brno - Jehnice
Zaslal: po červen 18, 2012 12:03 pm Předmět:
No, snad se tomu měření dá věřit.
A s jinou baterkou ti to letadlo funguje ?
Nabíječka nabíjí jiný accupack v pohodě ?
Prostě běž a vylučovací metodou prověř všechny komponenty. To, že by ti tu někdo takto od stolu řekl, čím to je to asi ne (poslední známou držitelkou patentu na věštění byla nějaká Sibyla)
Zapoj konektory do letadla a změř znovu napětí na silových kabelech.
(tj na straně konektoru která vede k reglu)
Seber autožárovku na zapoj ji na tu baterku.
Pořádně zahýbej a zatahej za ty kábly, jak balanční, tak silové.
Rozkuchej obal baterky a podívej se v jakém stavu jsou veškeré pájené spoje (silové kablíky i ty balanční).
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 6 z 6
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.