Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
Zaslal: pá únor 11, 2011 7:18 pm Předmět: motory Typhoh EDF - zkušenosti
Ahoj všem. chtěl jsem se zeptat zda někdo má a případně jakou zkušenost se stříďáky TYPHON. Jsou nějaké "čínské" kopie MEGY cca za polovinu ceny. Měl jsem dva tyto motory konkrétně typ EDF 3W v dmychadle 65 mm. Poprvé se zadřel v letu asi po pěti startech (rozsypaná ložiska a utržené magnety z rotoru - prodejce mi odmítl reklamaci s odůvodněním na nevyvážený rotor dmychadla). Motor jsem teda vyměnil i s dmychadlem a absolvoval nějakých 15 startů. Načež jsem potom při zástavbě do nového modelu zjistil dost podstatnou vůli na ose, která tam původně nebyla. Sice se točí, ale rotor vibruje. Je otázkou času kdy vibrace rozbijou ta ložiska úplně a situace se bude opakovat.
Prosím o radu, ať neudělám stejnou chybu potřetí a nebo zjistím kde je zakoplej pes......
Moc děkuju za rady a zkušenosti. _________________ Leeo
Pokud ten chinamotor stojí polovinu Megy a už je na cestě do věčných lovišť i ten druhý, tak si myslím, že je levnější koupit tu Megu.
Asi jsi takovou radu nechtěl slyšet, ale osobně mám takovou zkušenost. Čínské motory si dovolím dávat jen tam, kde jsou velmi málo namáhané a je tak aspoň minimální předpoklad, že nějakou dobu vydrží i ta ložiska ze šufánkové oceli s hranatýma kuličkama. Dmychadlo je dost náročná aplikace - mnohem víc jak obyčejná vrtule.
Do dmychadla bych si tu čínu nedovolil dát, i když určitě plno lidí má s tím dobré zkušenosti. Já se bojím. Předělání celého pohonu může být mnohem dražší, jak celý nový kvalitní motor. _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry
Sorry, jsou to motory Typhoon - výrobce HET , než jsem ho kopil, slyšel jsem na ně docela rozumné reference.
Teď jsem našel vlákno kde se o pohoneh jetů píše, všim jsem si toho až po položení dotazu. Díky za odpovědi. _________________ Leeo
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.