Hlavní menu
· Úvodní strana
· O klubu
· Členové klubu
· Hangár
· Svahy
· Lodě
· Auta
· Dílna
· Elektronika
· Fórum
· Fotogalerie
· Videogalerie
· Počasí v Brně
· Downloads
· Odkazy
· Seznam témat
· Archív článků
· Top 10
· Můj účet
Přihlášení (registrace)
Přezdívka

Heslo

Bezpečnostní kód:
Bezpečnostní kód
Do tohoto pole vložte bezpečnostní kód:

Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
TopList
RSS/XML
· RSS 0.91
· RSS 2.0
· Atom
Partnerské stránky
MoNaKo - Modelařina Na Koleně

Tug Towing CZ

MK ALKA Žatčany
Forums

RC Fógli
Fórum nejen pro členy klubu

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

motory Typhoh EDF - zkušenosti

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Elektronika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Leeo
Nováček
Nováček

Registrace: 11.2. 2011

PříspěvekZaslal: pá únor 11, 2011 7:18 pm    Předmět: motory Typhoh EDF - zkušenosti Citovat

Ahoj všem. chtěl jsem se zeptat zda někdo má a případně jakou zkušenost se stříďáky TYPHON. Jsou nějaké "čínské" kopie MEGY cca za polovinu ceny. Měl jsem dva tyto motory konkrétně typ EDF 3W v dmychadle 65 mm. Poprvé se zadřel v letu asi po pěti startech (rozsypaná ložiska a utržené magnety z rotoru - prodejce mi odmítl reklamaci s odůvodněním na nevyvážený rotor dmychadla). Motor jsem teda vyměnil i s dmychadlem a absolvoval nějakých 15 startů. Načež jsem potom při zástavbě do nového modelu zjistil dost podstatnou vůli na ose, která tam původně nebyla. Sice se točí, ale rotor vibruje. Je otázkou času kdy vibrace rozbijou ta ložiska úplně a situace se bude opakovat.
Prosím o radu, ať neudělám stejnou chybu potřetí a nebo zjistím kde je zakoplej pes......
Moc děkuju za rady a zkušenosti.

F-16 Fighting Falcon,L-39 Albatros,Easy Star,
XRAY T2R PRO, Tamiya F103
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Bořík
Mazák
Mazák

Registrace: 20.10. 2010

PříspěvekZaslal: pá únor 11, 2011 10:19 pm    Předmět: Citovat

Pokud ten chinamotor stojí polovinu Megy a už je na cestě do věčných lovišť i ten druhý, tak si myslím, že je levnější koupit tu Megu.
Asi jsi takovou radu nechtěl slyšet, ale osobně mám takovou zkušenost. Čínské motory si dovolím dávat jen tam, kde jsou velmi málo namáhané a je tak aspoň minimální předpoklad, že nějakou dobu vydrží i ta ložiska ze šufánkové oceli s hranatýma kuličkama. Dmychadlo je dost náročná aplikace - mnohem víc jak obyčejná vrtule.
Do dmychadla bych si tu čínu nedovolil dát, i když určitě plno lidí má s tím dobré zkušenosti. Já se bojím. Předělání celého pohonu může být mnohem dražší, jak celý nový kvalitní motor.
Leeo
Nováček
Nováček

Registrace: 11.2. 2011

PříspěvekZaslal: so únor 12, 2011 6:49 pm    Předmět: Citovat

Sorry, jsou to motory Typhoon - výrobce HET , než jsem ho kopil, slyšel jsem na ně docela rozumné reference.
Teď jsem našel vlákno kde se o pohoneh jetů píše, všim jsem si toho až po položení dotazu. Díky za odpovědi.

F-16 Fighting Falcon,L-39 Albatros,Easy Star,
XRAY T2R PRO, Tamiya F103
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Elektronika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejít na: