| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Martas Mazák

Registrace: 21.10. 2007 Příspěvky: 603 Bydliště: Brno - Černovice
|
Zaslal: ne prosinec 02, 2012 9:36 pm Předmět: Tak máme o svahovou lokalitu míň.. |
|
|
Byl jsem dnes na mojí oblíbené lokalitě Výhon - Blučina a na všech možných příjezdech jsou krásné nové značky se zákazem vjezdu. Tyto jsem samosebou ignoroval, ale po zaparkování kde se vzali tu se vzali muži zákona. No pokecali jsme docela dlouho a vyvázl jsem s napomenutím a poučením, že v přilehlých obcích prý žijí velmi uvědomělí občané, kteří každé podezřelé auto ihned hlásí jak jim káže jejich soudružsko vlastenecká povinnost. Přitom jsem nikam na polní cestu nenajel, ani na trávu atd. Dokonce jsem jel jen s elektromotorem (Prius) abych nerušil a neznečisťoval přírodu Taky mi chlapi četníci poradili, že jediný příjezd bez zákazu je od jejich stanice v Židlochovicích přímo nahoru k akátové věži, tam jsou ale další zákazy na obě strany - tato cesta je ovšem vhodná pouze pro offroady. Tak nevím, je to polňačka a o ježdění po ní by se taky dalo polemizovat. Tak si nějak neumím představit jak táhnu z Blučiny od benzinky letadla na zádech na Jalový doly nebo snad na tyčku. Tak asi s bohem modelářskej Výhone - měl jsem tě rád  _________________ CH 63 hangár rozprodán... dolétán a rozdán, ale jednou... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ZdeněkMKALKA Mazák

Registrace: 10.5. 2007 Příspěvky: 853 Bydliště: Žatčany
|
Zaslal: ne prosinec 02, 2012 9:54 pm Předmět: |
|
|
Ty značky už jsou tam dost dlouho. jsem to nějak nepochopil - napřed tam postaví za velké peníze zajímavou rozhlednu a pak k ní zakáží jezdit  _________________ kanál 65 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Gris Člen RC Fógli

Registrace: 18.12. 2006 Příspěvky: 623 Bydliště: Prace u Brna
|
Zaslal: ne prosinec 02, 2012 10:08 pm Předmět: aa |
|
|
Ty značky jsou tam fakt dýl, jednou jsem se tam jel podívat, ale poté co jsem autem minul asi 30 pěších výletníků s nenávistnými pohledy jsem to radši otočil a zbaběle prchl. _________________ Skylady, Arcus, K2, Easyglider |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Martas Mazák

|
Zaslal: ne prosinec 02, 2012 11:12 pm Předmět: |
|
|
Já vím, že jsou tam dýl (já měl na mysli zánovní značení), ona tam dole byla vždycky taková velmi orezlá zákazovka, ale nikdy mě tam nepřijeli zdusit příslušníci...  _________________ CH 63 hangár rozprodán... dolétán a rozdán, ale jednou... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
liberk Člen RC Fógli-MODERÁTOR

Registrace: 12.9. 2007 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brno-Líšeň
|
Zaslal: po prosinec 03, 2012 8:19 pm Předmět: Re: Tak máme o svahovou lokalitu míň.. |
|
|
| Martas napsal: | | ... Tak si nějak neumím představit jak táhnu z Blučiny od benzinky letadla na zádech na Jalový doly ... |
Je to asi 1,7 km a do kopce .... no potěš  _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bořík Mazák

Registrace: 20.10. 2010 Příspěvky: 1328 Bydliště: Brno-Maloměřice
|
Zaslal: po prosinec 03, 2012 10:00 pm Předmět: |
|
|
Kluci, nebrečte .... víte, jak jsou hezký hydroplány ? K tomu žádný kopec nepotřebujete a polítání je to taky parádní.  _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Martas Mazák

|
Zaslal: út prosinec 04, 2012 12:03 am Předmět: |
|
|
Hydroplány jsou jistě krásný, ale nějak si neumím představit samokřídlo s plovákama. A svahovalo by kde? Na jezu? Ale teď mě napadá, že u Malhostovické Pecky se taky už prakticky nedá zastavit, na Nosislav je taky zákaz, na Utěchově MT mi kopec zastavěli barákama, Slatina je úplně v ř..i a tak čekám až hodí zákaz na Němčany a prodám ten zbytek letadel co mám a s..ru na to  _________________ CH 63 hangár rozprodán... dolétán a rozdán, ale jednou... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
liberk Člen RC Fógli-MODERÁTOR

Registrace: 12.9. 2007 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brno-Líšeň
|
Zaslal: út prosinec 04, 2012 8:37 pm Předmět: |
|
|
Budeš se muset předělat na letiště a ne jen na svahy ... i když momentálně letiště taky žádná sláva. _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bořík Mazák

|
Zaslal: út prosinec 04, 2012 11:09 pm Předmět: |
|
|
Vrátím se do svých mladistvých let a začnu opět stavět dvacetinky a podobnou drobotinu, akorát teď ne na gumu, ale na elektriku. A může se s tím lítat v podstatě kdekoli, i na malé loučce. S těma letištěma je to fakt na levačku. V Medlánkách je dusno a rozhádáno, ve Slatině jsou na letišti postavený haly a jinde to taky za moc nestojí a nebo to naopak stojí až moc. _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ZdeněkMKALKA Mazák

|
Zaslal: st prosinec 05, 2012 8:30 am Předmět: |
|
|
| Bořík napsal: | | Vrátím se do svých mladistvých let... |
Někteří už na to začínají také přicházet a jiní jsme to pochopili už dávno - vykašlat se na drahé, složité modely narvané elektronikou, které se musí vyvážet na kvalitní letištní plochy a začít stavět starou dobrou klasiku, se kterou se dá lítat i za humny.
| Bořík napsal: | | ..., akorát teď ne na gumu, ale na elektriku. ... |
Na příští rok na ME historiků Maďaři připravili novou kategorii:
http://www.bpmse.hu/SAM_2013/szabalyok.htm _________________ kanál 65 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Martas Mazák

|
Zaslal: st prosinec 05, 2012 4:14 pm Předmět: |
|
|
| Bořík napsal: | | ..., akorát teď ne na gumu, ale na elektriku. ... |
Na příští rok na ME historiků Maďaři připravili novou kategorii:
http://www.bpmse.hu/SAM_2013/szabalyok.htm[/quote]
Že já na hodinaách maďarštiny nedával víc pozor, teď tomu rozumím tak napůl )
Ale vzal to čert - stejně už chodím jen káčkařit a na to mi stačí i plac před mosilanou (pokud tam ovšem nešlápnu do psího h..na). _________________ CH 63 hangár rozprodán... dolétán a rozdán, ale jednou... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bořík Mazák

|
Zaslal: st prosinec 05, 2012 10:35 pm Předmět: |
|
|
Já to zkopíroval do překladače Googlu a vypadlo z toho něco, čemu se s trochou fantazie jakž-takž dalo porozumět. Ale docela zajímavý je na tom googlovským překladačí to, že se dá jak původní text, tak i ten přeložený pustit coby syntetický hlas. V té maďarštině je to fakt velmi zajímavý a snad jediný, kdo by si s tím poradil, by byl chudák nebožtík Jirka Wimmer. _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Michaelis Člen RC Fógli

Registrace: 31.1. 2007 Příspěvky: 1502 Bydliště: Brno, Nový Lískovec
|
Zaslal: čt prosinec 06, 2012 7:16 am Předmět: |
|
|
Ja, anebo muzete kliknout na tu anglickou vlajku vedle toho a mate tam tu stranku, takze i regule v anglictine prelozene od tech Madaru.... _________________ Dimona; Artist; Tornado XX; TREX 450SE; Revo; Dark Impact; M18PRO; ETNZ; Atlantio. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ZdeněkMKALKA Mazák

|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pavel Člen RC Fógli