Hlavní menu
· Úvodní strana
· O klubu
· Členové klubu
· Hangár
· Svahy
· Lodě
· Auta
· Dílna
· Elektronika
· Fórum
· Fotogalerie
· Videogalerie
· Počasí v Brně
· Downloads
· Odkazy
· Seznam témat
· Archív článků
· Top 10
· Můj účet
Přihlášení (registrace)
Přezdívka

Heslo

Bezpečnostní kód:
Bezpečnostní kód
Do tohoto pole vložte bezpečnostní kód:

Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
TopList
RSS/XML
· RSS 0.91
· RSS 2.0
· Atom
Partnerské stránky
MoNaKo - Modelařina Na Koleně

Tug Towing CZ

MK ALKA Žatčany
Forums

RC Fógli
Fórum nejen pro členy klubu

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

T9x, fpashovani, er9x, open9x, telemetrie...

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Elektronika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
cjapka
Mazák
Mazák

Registrace: 20.11. 2009

PříspěvekZaslal: so říjen 05, 2013 11:03 am    Předmět: T9x, fpashovani, er9x, open9x, telemetrie... Citovat

Čau kľúči, uz asi 3 roky se zabyvam a i podilim na vývoji softwaru pro toto rádio, tak me napadlo, ze Vam to nabidnu k dobru. Delam preflashovavani, nahrávaní vlastnich softwaru (moznost spoustu prednastaveni modelu, alarmu, typu výstupu dsm,ppm a mnoho dalsiho....), taky zabudovani modulu, telemetrie, akustické vario, podsviceni, stabilizace napajeni......
Kdyby jste nekdo chtel helpnout, ci si pohrat s osciloscopem,dejte echo.
Ondra
liberk
Člen RC Fógli-MODERÁTOR

Registrace: 12.9. 2007

PříspěvekZaslal: so říjen 05, 2013 9:29 pm    Předmět: Citovat

Zajímavé rádio. Viděl jsem jich několik hlavně u lodičkářů (např. při Tug Towingu) a udělalo na mě docela dojem. Za těch pár korun, s možností přehrátí sw a s těmi funkcemi co to má, je to bomba. Ale použít ho na letadla (snad kromě nějakého malého houboletu) bych měl já osobně strach. A při představě, že se něco v sw za letu třeba s hotlinerem pos..e, mně běhá mráz po zádech. A že se někdy sw kousne, tak toho jsem byl taky svědkem (naštěstí u lodě). Ale kdybych si někdy pořizoval druhou vysílajdu pro 2D modelařinu, tak bych do něj klidně šel.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
cjapka
Mazák
Mazák

Registrace: 20.11. 2009

PříspěvekZaslal: so duben 19, 2014 3:12 pm    Předmět: Citovat

Hoja Liberk! Ja jsem to radio zase trosku potunil, pridal jsem do nej vysilaci modul FRSKY, coz je jedna z tech hodne lepsich znacek, mam tam i telemetrii a ted nedavno vysel novy SW - Open 9X, ktery se da dokonce i na PC nastavovat, ukladat, modifikovat atd... je toho strasne moc. Radio, teda s touto konfiguraci pouzivam i na IONa i GEMa a spokojenost Smile Futaba lezi zatim v koute:)

O.
liberk
Člen RC Fógli-MODERÁTOR

PříspěvekZaslal: so duben 19, 2014 8:42 pm    Předmět: Citovat

cjapka napsal:
... Radio, teda s touto konfiguraci pouzivam i na IONa i GEMa a spokojenost Smile Futaba lezi zatim v koute:) ...

Na IONa nebo GEMa bych to měl strach použít. Obzvlášť, co jsem byl osobně svědkem poruchy sw ve vysílajdě - naštěstí to bylo při jízdě s lodičkama při Tug Towingu, takže o nic nešlo. Kdyby se to stalo ve vzduchu, tak bys s těma érama mohl klidně někoho zabít.
Já bych se na tvém místě radši kouknul do kterýho koutu jsi tu Futabu dal ... Wink
Bořík
Mazák
Mazák

Registrace: 20.10. 2010

PříspěvekZaslal: ne srpen 02, 2015 8:55 am    Předmět: Citovat

http://rcstudio.cz/taranis-e-x9e/152-frsky-taranis-e-x9e-x6r-kufr.html
už jste ji viděli ? Vypadá to mooooc hezky a schopně.
guchar
Mazák
Mazák

Registrace: 30.9. 2012

PříspěvekZaslal: ne srpen 02, 2015 2:29 pm    Předmět: FrSky Taranis-E / Turnigy 9X 9Ch Citovat

Bořík napsal:
http://rcstudio.cz/taranis-e-x9e/152-frsky-taranis-e-x9e-x6r-kufr.html
už jste ji viděli ? Vypadá to mooooc hezky a schopně.

Je taková pěkná hladká. I tu cenu má pěkně kulatou.
Taranis bývá často uváděn jako RC "minimum" - nejlepší cena / výkon.
Pro mne je to jiná liga. Ještě tak
Turnigy 9X 9Ch Transmitter w/ Module & 8ch Receiver (Mode 2) (v2 FW)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8992__Turnigy_9X_9Ch_Transmitter_w_Module_8ch_Receiver_Mode_2_v2_Firmware_.html
http://bahamo.cz/2010/12/19/recenze-rc-vysilace-turnigy-9x/
A TO ještě S PŘIHLÉDNUTÍM K
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x
http://www.opentx.cz/index.php/OpenTx:K_%C4%8Demu_je

http://www.rcmania.cz/viewforum.php?f=43
http://bahamo.cz/2010/12/19/recenze-rc-vysilace-turnigy-9x/

MÁM POCIT, ŽE Turnigy9X, TX by vzhledem k spoustě možností,
by byl hlavní hračkou, zcela zastiňují modely a jejich řízení.
Asi bych na úplný začátek bral něco jednoduššího a proto levnějšího.
Něco jako LITE 4 2.4GHz s přijímačem Minima 6S (mode 2), nebo
CADET 4 (Protokol V3) 2.4 GHz mode 2 .
RADOST Z LÉTÁNÍ A JEŽDĚNÍ BY MĚLA BÝT VĚTŠÍ, NEŽ Z RC soupravy.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Bořík
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: ne srpen 02, 2015 6:12 pm    Předmět: Citovat

Ono to zase vůbec není tak drahé, jak to na první pohled vypadá. Znám několik modelářů, co si pořídili Graupnery nebo Futaby a k nim rozšiřující moduly pro další kanály. Např. základní vysílačka Futaba F14 ( nic moc, bez programování a pamětí ) a k tomu ty moduly ... modul do vysílačky skoro 4 tisíce, to stejné coby dekodér k přijímači. Když to vše sečteš, hravě se dostaneš nad 15 táců a co máš ? Vysílač použitelný pouze pro jeden model, navíc bez možností cokoli elektronicky dotrimovat a doladit. Stejně tak už modernější Graupner MC-19 - určeno pro lodě a pozemní techniku, s rozšiřujícími moduly cena mezi 15-20 tisíci .... a opět staré nemoderní zařízení bez zpětné vazby, telemetrie .. prostě nic moc.
liberk
Člen RC Fógli-MODERÁTOR

PříspěvekZaslal: ne srpen 02, 2015 7:37 pm    Předmět: Citovat

Vypadá to zajímavě ... připomíná mně to nové JETI vysílačky (DC-14, DC-16) ... kdopak asi od koho opisoval ? Wink
Bořík
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: čt říjen 22, 2015 11:51 pm    Předmět: Citovat

Dnes jsem se díval do manuálu na Taranis a jsem z toho tak nějak rozpačitý. Výborně napsaný manuál od modeláře ing. Řehůřka je na cca 160 stranách ( a to je ta starší verze - viz http://rcstudio.cz/manual/N%C3%A1vod_OpenTX_2.0.17.pdf )
Když jsem si to procházel, tak jsem už začal mít pochybnosti, jestli bych na takovou už dost složitou krabici vůbec stačil. Nastavit záklaní parametry serv a mixů by asi nebyl až tak vážný problém, ale porozumět aspoň třetině toho, co to všechno umí, bych považoval za úspěch. Chtěl bych slyšet názor dalších, jestli to nepovažují už za hodně složitou ( a zbytečnou ) věc, která spíš odrazuje, než láká. Ptám se také proto, že podle mých zkušeností s modeláři, co mají naprogramovat 20x jednodušší reglec DSYS si raději koupí něco jednoduššího, s čím nebudou mít problémy ( s přemýšlením ) i za cenu toho, že ten reglec má horší parametry.
ZdeněkMKALKA
Mazák
Mazák

Registrace: 10.5. 2007

PříspěvekZaslal: pá říjen 23, 2015 10:29 am    Předmět: Citovat

Jak psal Jemo v jiném vlákně – „lid to tak chce, má to mít“ – prostě pokrok nezastavíš! Taky mám kolem sebe kolegy modeláře, kteří mají super-moderní RC, ale s naprogramováním jim pomáhá 5 lidí a jedno éro jim zabere tak 2-3 hoďky. Za 2 roky tomu „zarachotí“ v SW a začne si to žít vlastním životem.
Proto nedám dopustit (a pokud se věkem nerozpadne, tak ji nedám z ruky) na svoji stařičkou MC-20, se kterou jsem sice okolí pro smích (kór když vidí, že všechna éra lítám na jedno nastavení, kdy si jen přehazuji reverzy a nulové polohy), ale díky českému a logickému SW zvládám vše potřebné přehodit a nastavit i bez „knihy“ a za pár vteřin, nemluvě o naprosté, už 20 leté spolehlivosti Pravdou je, že k těm svým historikům nepotřebuji žádný speciální funkce, ale na druhou stranu, když nějaký éro „zazdím“ nemůžu se vymlouvat jako ostatní, že jsem měl na výškovce málo EXPa, apod.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Elektronika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejít na: