Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
Zaslal: po březen 02, 2015 7:36 pm Předmět: model DYJE a DUNAJ
Dostali jsme email od majitele makety lodě Dyje, kterou jste měli možnost vidět na loňském otevírání a zavírání vody. Cituji:
Mrknul jsem na Vaše stránky a vypadá to, že se model Dyje pár lidem líbil. Pokud bude někdo chtít, tak nějaké žebrorysky mám a boční pohled taky. Tak klidně můžete dát na mě kontakt komukoliv. Už se těším na otvírání vody a pokud vše klapne, tak budu u vody s novým modelem-tentokrát VRANOV. Je to taky kulaťák jako Dyje, ale má jiný zbarvení. Má čáru ponoru červenou a střechu světle modrou. Zatím nemá interiér, ale zvenčí už je jakžtakž hotov. Na viděnou u vody! Zdraví Klička
(Pokud bude mít někdo zájem o komunikaci s autorem, tak se na mě obraťte a já Vám (v souladu s dovolením autora) poskytnu jeho email. Liberk) _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600
Naposledy upravil liberk dne pá červenec 31, 2015 7:15 pm, celkově upraveno 1 krát.
Zdravím Vás srdečně.
Jediný model z brněnské flotily je na DPMB vedle vchodu. Ale nejspíš o něm víte. Autor modelu není znám, ale pravděpodobně se jedná o předváděcí model-něco jako reklama na tehdy vyrobené lodě. Potom jsem narazil na Prýgláček-tuším na monaku nebo nebo u Vás v klubu nebo u klubu Barrakuda.Teď fakt nevím.A Poslední model je Suzanne-viz otvírání vody v Popůvkách loni na jaře.Nic jinýho jsem zatím neobjevil a to po výletních lodích resp.modelech pátrám docela dost.Možná bych zkusil zajít na DPMB a model nafotil,popřípadě se zeptal,zda nemají(myslím si, že mají)nějaké dokumentace k lodím které na přehradě v Brně pluly. Zdraví Pavel _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600
Zdravím Vás srdečně.
Jediný model z brněnské flotily je na DPMB vedle vchodu.
...
(myslím si, že mají)nějaké dokumentace k lodím které na přehradě v Brně pluly. Zdraví Pavel
K pochopení Pavlova příspěvku je třeba znát otázku, na kterou odpovídá
Citace:
...
Nevíte o někom kdo dělal elektro-flotilu z prýglu?
Jedno-palubové zelená střecha.
Později i dvě paluby na patro. Ta horní - vyhlídková nezastřešená.
...
http://www.rcfogli.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1224&start=75
Dokumentace v DPMB, pokud se dochovala, by mohla být.
Pokud pomineme člun Svratka pro 17 osob, tak po prvních dvouch lodích
Morava a Brno pocházejících z německých loděnic, které 1946 zahajovaly
třetí Veveří r. 1947 postavili pracovníci Dopravního podniku města Brna.
Jednalo se o plavidlo stejné konstrukce, jakou měly lodě Morava a Brno.
Další loď Úderník, spuštěná na vodu v roce 1949, už bylo plavidlo
větších rozměrů s vyvýšenou kormidelní kajutou.
1962 Morava a 1968 taky Brno prodány na Vranov.
1968 Úderník odstaven na souši na 21 let.
Modernizace se dočkal Úderník (1989), přestavěný na salónní loď
pro pořádání různých akcí a večírků (přejmenovaný na Brno).
Nenechat se mýlit názvy původních tří lodí Brno, Veveří a Morava.
Zaslal: pá březen 06, 2015 9:19 pm Předmět: pátá a šestá jednopalubobé lodě Pionýr a Mír
- Loď Pionýr je pátá loď, která byla zprovozněna v rámci lodní dopravy na Brněnské přehradě.
Zároveň se jedná o první loď, kterou CELOU postavil sám
Dopravní podnik města Brna (DPmB) v bystrcké loděnici
http://cs.wikipedia.org/wiki/Pion%C3%BDr_%28lo%C4%8F%29
DNES: slouží jako součást restaurace v městská část Brno-jih (Komárov)
r. 2010 překřtěna na na jméno Kometa.
- Loď Mír byla šestá loď,
poslední jednopalubovou loď, která byla na Brněnské přehradě zprovozněna.
http://cs.wikipedia.org/wiki/M%C3%ADr_%28lo%C4%8F,_1952%29
DNES: Nástavba lodě byla rozebrána (některé drobné díly byly použity
při rekonstrukci Brna), trup byl sešrotován.
Zaslal: so březen 07, 2015 12:10 am Předmět: lodní hangár a baterkárna na Pryglu
Prostě po osvětlení divadla Na hradbách Edisonovými žárovkami (r. 1882
první divadlo s elektrickým osvětlením v Evropě). V roce 1946 Brno získalo
další primát a to první ekologickou lodní dopravu na elektrický pohon v ČSR.
Akumulátorům zůstaly věrny i ty současné parníky. Pardon výletní lodě.
http://www.dpmb.cz/?seo=lodni-doprava
Ještě bych se rád omluvil dopředu za to, že stavbu Dyje raději popisovat nebudu, protože model vznikal naprosto otřesným způsobem, který je nepublikovatelný-leda tak v kategorii "jak to rozhodně nedělat".U vody to klidně řeknu, ale písemně to raději nee.Už se otepluje takže z vostudy kabát neřeba.Ahoj Pavel
Díky za pochvalu
Maketa to ale není, plány jsem neměl, všechno je rozměřovaný z fotek.
Navíc ponor jsem úmyslně trochu zvětšil, v měřítku mi vycházel 2,5cm, měl jsem strach, že to bude vratké.
guchare, tu fotku kormidelny jsi sem měl dát dřív
teď zjišťuju, co mám všechno blbě, abych teď předělával sedačku kapitána www.ok.cz/zelva/veveri/DSC06642_2
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku 1, 2, 3 ... 26, 27, 28Další
Strana 1 z 28
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.