| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
LUBOS Člen RC Fógli

Registrace: 4.3. 2007 Příspěvky: 1276 Bydliště: BM
|
Zaslal: čt červen 07, 2007 9:34 pm Předmět: DISCUS CS od CMPro CHINA |
|
|
Tak jsem se nechal zlákat celkem vzhledným ÉREM a to je DISCUS-CS ,a tak jsem si ho po prostudování všech možných i cizích webových stránek zjistil,že i do sousedních států tato firma tyto éra dodává tak jsem si ho u jedné firmy ze středočeského kraje objednal a čekal a dočkal jsem se.Během týdne jsem doma nedočkavě otvíral reklamě pěkně vyvedenou krabici která tento výrobek prodává skoro SAMA.Díly v krabici jsou dobře zabaleny a několikati sáčcíchjsou drobné díly prostě NEMĚLO to chybu a radost VELKÁ.Po zhlédnutí křídel,která jsou konstrukční a potažená balsou a požehlená bílou folii měla jedinou vadu a to na části křidélek ,které folie tahem vztyčovala vzhůru jsem v poloze dole přežehlil a bylo opraveno.Výškové kormidlo je také celé hotové požehlené ALE vyrobené ASI z nejtěžší balsy kterou výrobce vlastnil (dost těžká ).Trup je pěkně lakován bíle a opatřen již veškerým zdobením co éro má mít.Kabina je dvojdílná spodní dí je opravdu z měkoučkého tmavého plastu a je v něm vylisovaná též přístrojová deska která se polepí dodanými obtisky přístrojů celkem pěkné ale já jsem si do ní pořídil ještě PILOTA aby to vypadalo!(spodek kabiny vyztužen 2mm balsou ,váha pilota ten chabej plast prohýbala)a zaklopil jsem to druhou částí a to průhledným krytem kabiny a zalepil postupně vteřinovým lepidlem.Komletovat jsem začal křídla a to servama křidélek HS-81 nalepené oboustrannou lepící páskou ,šachty na protažení kabelů v křídle jsou ale nit na protažení NIKDE a tak systém nit+matička pomohla.Pokračoval jsem trupem a to směrovkou v kýlové ploše je vyfrézován obdelníkový otvor na umístění serva výškovky použil jsem HS-56HB ,opět nalepeno páskou.Všechna serva mají krytky tak ,že vyčnívají pouze páky serv.Výškovka je na kýlovku připevněna (v provedení china imbus kovový M3 jáko by TÉ váhy vzadu bylo málo)nahrazený plastovým M3.Podotýkám,že radost POŘÁD velká, jsem pokračoval trupem a to protažením kabelu serva výškovky dopředu a jelikož jsem chtěl elektrolet z daného éra, začal jsem přemýšlet jak všechno naskládám jinak do prostorného trupu TAK, abych nemusel dovažovat dalším závažím.Jal jsem se DISCUSE -CS předběžně složit a tak jsem přišrouboval výškovku ,nasadil směrovku a křídla a začal jsem vkládat komponenty elektroletu ,servo směrovky a hledal optimální vyvážení.A NYNÍ TO PŘIŠLO ,zkompletovaný model (vše utaženo a ustaveno) jsem zjistil,že postavení křídel oproti kýlovce a vše již ukazovala I přišroubovaná výškovka (která se klonila k pravé straně) jsem zjisti dost podstatnou závadu a to ,žé trup byl špatně slepen a to v ocasní (kýlové) části a to odklon vpravo kýlové plochy od své svislé osy o 10 mm.NYNÍ UŽ BYLA RADOST V P......... !!!Reklamovat se to nedá protože firmu vlastní nejmenovaná osoba a reklamace je tudíž NÁROČNÁ.Vše jsem nasranej dal do krabice a až se uklidním tak z kolegy v klubu vymyslim CO s tím.Myslím,že při výkonosti asijské výroby TO není jediný trup,přal bych si aby BYL jediný.Vyplakal jsem se HOWG jdu se (to neberte vážně) _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6, |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
cloggymeat Mazák

Registrace: 13.1. 2007 Příspěvky: 304 Bydliště: byvale betelne brnenske borec...
|
Zaslal: čt červen 07, 2007 11:27 pm Předmět: |
|
|
| Kua napsat sem ted co se mi po precteni Tvyho prispevku honi hlavou, tak vypadam jak nejveci rasista.....takze asi nejak tak.... Tak derzim palec at to dobojujes do zdarnyho konce!!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
LUBOS Člen RC Fógli

|
Zaslal: pá červen 08, 2007 6:13 am Předmět: |
|
|
Děkuji za projevenou soustrast, IRITACE nadále trvá !(To slovo OPRAVDU nevyjadřuje odborný výraz pro seřízení modelu)KUA !  _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6, |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarda Mazák

Registrace: 29.11. 2006 Příspěvky: 2063 Bydliště: Brno
|
Zaslal: pá červen 08, 2007 7:55 am Předmět: |
|
|
| No já věřím že z té šlamastyky nakonec vybruslíš Luboši ale sám pro sebe sem si z toho vzal jedno ponaučení: "V této třídě už radši kupovat výrobky českých výrobců a u solidních dodavatelů." |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Roger Člen RC Fógli

Registrace: 29.11. 2006 Příspěvky: 379 Bydliště: Brno
|
Zaslal: pá červen 08, 2007 10:50 am Předmět: |
|
|
| A proc se to neda reklamovat? Treba by to trvalo, ale novy trup by spravne dodat meli! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mak Člen RC Fógli

Registrace: 29.11. 2006 Příspěvky: 3356 Bydliště: Žarošice
|
Zaslal: pá červen 08, 2007 11:14 am Předmět: |
|
|
ja bych jim minimalně zavolala co oni nato možná překvapí tak jak překvapili z bell shopu taky poslali bez vahani novej motor _________________ ... letadla a lodičky ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
LUBOS Člen RC Fógli

|
Zaslal: pá červen 08, 2007 12:32 pm Předmět: |
|
|
Bohužel,jsou to VÝCHONÍ ale hodně východní překupníci ! je to takové ponaučení nejen pro mě, po víkendu sem dám nafocený části dotyčného DISCUSE a to aby bylo vidět ŽE JE TO "VIDĚT! !!!  _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6, |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ZdeněkMKALKA Mazák

Registrace: 10.5. 2007 Příspěvky: 853 Bydliště: Žatčany
|
Zaslal: pá červen 08, 2007 1:23 pm Předmět: |
|
|
| A není to tak schválně? Jestli to od někoho okopčili, tak aby se to něčím od originálu lišilo, aby nemohl říct, že to ukradli. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
LUBOS Člen RC Fógli

|
Zaslal: pá červen 08, 2007 1:32 pm Předmět: |
|
|
JE to možné ,ale pak je to éro pouze na KREDENC !!!  _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6, |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Víťa Člen RC Fógli

Registrace: 29.11. 2006 Příspěvky: 1657 Bydliště: Brno
|
Zaslal: pá červen 08, 2007 1:43 pm Předmět: |
|
|
| Roger napsal: | | A proc se to neda reklamovat? Treba by to trvalo, ale novy trup by spravne dodat meli! |
Osobně bych taky reklamoval, na národnosti a státní příslušnosti podnikatele (ať je sebevýchodnější ) nezáleží, tim spíš by se měl bát ČOI. A lhůta na vyřízení reklamace je 30 dní, to není tak hrozný, vzhledem ke vzniklé finanční újmě. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarda Mazák

|
Zaslal: pá červen 08, 2007 1:54 pm Předmět: |
|
|
| Víťa napsal: | | Osobně bych taky reklamoval | Blbý je, že už to má Luboš slepený a tak asi svěřit ten kousek poště by stál nemalý prachy a to by ještě člověk neměl jistotu, že se to tam dostane celý... Vézt to tam osobně znamená najet 450 kilasů a ztratit jeden den... s výsledkem nejistým. Jinak buďme konkrétní ten dotyčný prodejce byl Hangár 1, takže piloti opatrně... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
LUBOS Člen RC Fógli

|
Zaslal: pá červen 08, 2007 1:58 pm Předmět: |
|
|
Bohužel v trupu už jsem udělal nějaké úpravy jako vyztužení dna trupu a to by mělo neblahý vliv na reklamaci budou se vymlouvat atd,atd je to o finanční ztrátě to vím ale věřím,že to bude létat.  _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6, |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vladan Mazák

Registrace: 1.12. 2006 Příspěvky: 325 Bydliště: Opava
|
Zaslal: pá červen 08, 2007 2:54 pm Předmět: |
|
|
| Jarda napsal: | | Víťa napsal: | | Osobně bych taky reklamoval | Blbý je, že už to má Luboš slepený a tak asi svěřit ten kousek poště by stál nemalý prachy a to by ještě člověk neměl jistotu, že se to tam dostane celý... Vézt to tam osobně znamená najet 450 kilasů a ztratit jeden den... s výsledkem nejistým. Jinak buďme konkrétní ten dotyčný prodejce byl Hangár 1, takže piloti opatrně... |
Na ten Hangár 1 všude na netu všichni nadávají......  _________________ Filip Sport - 3530CA-12, 3S Li-pol 2250mAh
Ultimate 800 - 2826-12CA, 2S Li-pol 1800mAh
Piper CO2-čeká na bezvětří, letos se nedočkal, ale jaro 2009 to jistí.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarda Mazák

|
Zaslal: pá červen 08, 2007 3:10 pm Předmět: |
|
|
| Vladan napsal: | Na ten Hangár 1 všude na netu všichni nadávají......  | Zvláštní je, že takovým "takyobchodníkům" tu tak kvete pšenka Jak kontrastně k tomu působí jednání firmy JETI, která si svoje zákazníky přímo hýčká  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Víťa Člen RC Fógli

Registrace: 29.11. 2006 Příspěvky: 1657 Bydliště: Brno
|
Zaslal: pá červen 08, 2007 3:34 pm Předmět: |
|
|
| Já tam ještě nic nekupoval, ale na druhou stranu, myslíte, že jiní prodejci před odesíláním (u nich nevyrobené) stavebnice prohlížejí, zda jsou v pořádku? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|