Hlavní menu
· Úvodní strana
· O klubu
· Členové klubu
· Hangár
· Svahy
· Lodě
· Auta
· Dílna
· Elektronika
· Fórum
· Fotogalerie
· Videogalerie
· Počasí v Brně
· Downloads
· Odkazy
· Seznam témat
· Archív článků
· Top 10
· Můj účet
Přihlášení (registrace)
Přezdívka

Heslo

Bezpečnostní kód:
Bezpečnostní kód
Do tohoto pole vložte bezpečnostní kód:

Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
TopList
RSS/XML
· RSS 0.91
· RSS 2.0
· Atom
Partnerské stránky
MoNaKo - Modelařina Na Koleně

Tug Towing CZ

MK ALKA Žatčany
Forums

RC Fógli
Fórum nejen pro členy klubu

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

bitvy Midway
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Společné akce
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Roger
Člen RC Fógli

Registrace: 29.11. 2006

PříspěvekZaslal: st červen 06, 2012 8:13 pm    Předmět: Citovat

Tim chcete rict, ze ty lode ridi lidi, co to ovladat vubec neumi? eek
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
pop
Člen RC Fógli-MODERÁTOR

Registrace: 27.12. 2006

PříspěvekZaslal: st červen 06, 2012 9:26 pm    Předmět: Citovat

Roger napsal:
Tim chcete rict, ze ty lode ridi lidi, co to ovladat vubec neumi? eek

Ze skupiny starých kapitánů z minulých let moc nezbylo. Část lodí řídili kluci, co jezdí na tankových bitvách s tankama a loď měli poprvé v ruce na zkoušce v pátek. Vloni se ještě snažili aspoň držet dvě skupiny a navzájem se nemíchat, jaké byly letos pokyny ohledně formací a jejich pohybu, nevím.
Bořík
Mazák
Mazák

Registrace: 20.10. 2010

PříspěvekZaslal: st červen 06, 2012 9:42 pm    Předmět: Citovat

Je to házení hrachu na zeď - už od začátku těchto akcí mnozí zkušení modeláři Petrovi domlouvali, co a jak by se mělo vylepšit, aby úroveň rostla. Ale po každé další akci to bylo ještě horší a ti zkušenější zklamaně odešli a začínají pořádat vlastní akce, s lepším a zajímavějším programem. Petra si vážím kvůli tomu, že vůbec něco takového dokázal zorganizovat, ale holt si nenechá poradit a tak to pak takto dopadá. Jakmile dojdou peníze, bude to konec, protože Petr v tom zůstane sám a nikdo mu už nepomůže - protože modeláři se vytratili a zůstali jen žoldáci a malá skupinka nadšenců, co ale nemá sílu a moc s tím něco udělat.
A je to škoda, protože ve spolupráci s ostatními by se dala udělat opravdu velká modelářská akce, ale za takové situace o to nikdo nemá zájem.
Roger
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: st červen 06, 2012 10:11 pm    Předmět: Citovat

Eh, to zni dost neuveritelne. Osobne jsem si myslel, ze to je spolek modelaru, z nichz kazdy si postavil lod a pak si ji na techto akcich sam ridi. Takze koho jsou ty lode? Vodaka? A on pro ne nema zkusene kapitany? Takze to sveri tem koho ma momentalne k dizpozici a pak se tam predvadi bitva? Hmm, zajimave. No jeste ze mu tam chodite litat, jinak nevim nevim Smile
Kazdopadne zkusit si ridit nejaky kriznik to by se mi libilo. Takze kdyz se tam nachomytnu a reknu ze jsem uz ridil Melodii a Monako, tak mi s nadsenim pujci treba Bismarcka? Very Happy
Maximux
Mazák
Mazák

Registrace: 15.8. 2009

PříspěvekZaslal: st červen 06, 2012 11:37 pm    Předmět: Citovat

Roger napsal:
Osobne jsem si myslel, ze to je spolek modelaru, z nichz kazdy si postavil lod a pak si ji na techto akcich sam ridi.

Tak toto jsem si myslel taky. Vždy jsem tiše slintal a přál si být jedním z těch páčkařů. Za takovýchto okolností by mne to ale asi nebavilo. Kdybych měl éro hodné této bitvy, hodně bych přemýšlel, zda se do takovéto průserové akce pouštět.
Když si vzpomenu, kam jste přistávali vloni, divím se, že jste letos měli takovej luxusní plac. Spíš jsem čekal, že to budete rovnou chytat ze vzduchu lakroskama, nebo podběrákama Twisted Evil

eM.
Bořík
Mazák
Mazák

Registrace: 20.10. 2010

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 9:49 am    Předmět: Citovat

všechno jsou to Vodákovy lodě - většinu z nich postavil sám pan Škyvara ( čestný předseda klubu, velmi aktivní starší pán ). Vodák ty lodě od něj odkoupil a mnoho dalších koupil i jinde v Evropě. Postupně se předělávaly pohony a elektronika, protože původně to vybavení lodí odpovídalo době vzniku ( před 20 lety a více ). Pro tuto práci najal pár lidí a taky třeba výborného modeláře-důchodce Jindry Soukupa. Navrhovali jsme Petrovi, aby to celé probíhalo jako v ZOO - vždy dva modeláři by dostali do "opatrovnictví" jednu loď a zodpovídali by za to, že v době akce bude loď připravená a všechny baterky nabité atd. Bohužel Petr to vše chce zvládat sám a to je dost nadlidský úkol - jen si spočítejte, kolik je to baterek ( do každé lodi minimálně dvoje + ke každé lodi vysílačka ). To jsou desítky kusů a to opravdu nikdo sám neuhlídá ( pokud musí zařizovat celou akci, což je časově ještě mnohem náročnější ). Takže modeláři odešli ( protože málokdo se smíří s tím, jak zacházejí s loděmi ti, co to dostanou jen tak poprvé do ruky ) a hlavně se nikdy nepřipravil ( a netrénoval ) žádný pořádný scénář podle průběhů skutečných bitev ( aspoň v náznaku ). Proto na zkoušky skoro nikdo nechodí ( protože to není placené ) a pak, když přijde na akci, tak některé modely nejsou vůbec připravené, k některým nejsou lidi na ovládání, ... prostě chaos. Potom se v lepším případě krouží dokola, v tom horším kapitáni hledají na vodě to, co vlastně mají řídit. Co tu akci celé drží nad vodou jsou především pyrotechnici ( ti udělali obrovský pokrok oproti prvním akcím ) letci, kteří i přes mizerné podmínky si aspoň zalítají a výborně vybraná doprovodná hudba ( to aspoň podle mého subjektivního názoru ).

p.s.: Pokud si opravdu někdo chce zajezdit s křižníkem, opravdu to není problém. Často se k tomu dostanou ti, kteří ještě nikdy loď neřídili - takže pokud má někdo aspoň základní zkušenosti s ovládáním lodí, Petr mu určitě nějakou loď svěří.
pop
Člen RC Fógli-MODERÁTOR

Registrace: 27.12. 2006

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 11:52 am    Předmět: Citovat

Co se letadel týče - původní domluva byla, že Vodák financuje modely, pilot si dodá elektroniku a za to, že pilot dostane model, odlétá nějaké akce. No a když se zadaří dobře havarovat, tak krom rozbitého modelu ti buď vyhoří regl nebo utopíš baterky Smile.
Teď to (alespoň v některých případech) funguje tak, že si pilot pořídí model, vybaví ho a dostane slíbené, že mu bude model proplacen... možná... někdy... až budou peníze
Roger
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 8:10 pm    Předmět: Citovat

Maximux napsal:
Kdybych měl éro hodné této bitvy, hodně bych přemýšlel, zda se do takovéto průserové akce pouštět.

S tema letadlama, s kteryma tam litaj to se jeste da, riziko tam je, ale asi ne tak velke, ale videl jsem tam kdysi slusne velky ero, ktery melo shazovat bombony pro deti, ktery se pak nekontrolovatelne zapichlo do vody, to mohl byt velkej prusvih.
Roger
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 8:12 pm    Předmět: Citovat

pop napsal:
Teď to (alespoň v některých případech) funguje tak, že si pilot pořídí model, vybaví ho a dostane slíbené, že mu bude model proplacen... možná... někdy... až budou peníze

Aha a ja myslel, ze je to velkej bussines, kde vam kupuje jedno letadlo za druhym a vy si je tam pro pobaveni divaku pekne likvidujete.
liberk
Člen RC Fógli-MODERÁTOR

Registrace: 12.9. 2007

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 9:12 pm    Předmět: Citovat

Roger napsal:
... ja myslel, ze je to velkej bussines, kde vam kupuje jedno letadlo za druhym a vy si je tam pro pobaveni divaku pekne likvidujete.

Laughing ... my nesmíme ani naznačovat ... Laughing

Máš pravdu, bussines to je, ale leda tak pro prodejce těch modelů. Já např. už čekám víc jak rok na proplacení Corsaira. Mám obavu, že to éro dřív zničím, než se zaplatí. Takže si ho musím "šetřit", aby ještě nějakou chvíli vydrželo Wink . Ale nestěžuju si. Kdyby mně šlo čistě jen o kšeft, tak bych odtamtuď už dávno utekl.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Roger
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2012 10:24 pm    Předmět: Citovat

Je mi to jasny, ze to delate prevazne z nadseni a pro radost z litani, ale myslel jsem, ze to na par letadel vydela.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Společné akce Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 6 z 6

Přejít na: