Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
Registrace: 27.12. 2006 Příspěvky: 1672 Bydliště: Brno - Bystrc
Zaslal: st červen 06, 2012 9:26 pm Předmět:
Roger napsal:
Tim chcete rict, ze ty lode ridi lidi, co to ovladat vubec neumi?
Ze skupiny starých kapitánů z minulých let moc nezbylo. Část lodí řídili kluci, co jezdí na tankových bitvách s tankama a loď měli poprvé v ruce na zkoušce v pátek. Vloni se ještě snažili aspoň držet dvě skupiny a navzájem se nemíchat, jaké byly letos pokyny ohledně formací a jejich pohybu, nevím.
Je to házení hrachu na zeď - už od začátku těchto akcí mnozí zkušení modeláři Petrovi domlouvali, co a jak by se mělo vylepšit, aby úroveň rostla. Ale po každé další akci to bylo ještě horší a ti zkušenější zklamaně odešli a začínají pořádat vlastní akce, s lepším a zajímavějším programem. Petra si vážím kvůli tomu, že vůbec něco takového dokázal zorganizovat, ale holt si nenechá poradit a tak to pak takto dopadá. Jakmile dojdou peníze, bude to konec, protože Petr v tom zůstane sám a nikdo mu už nepomůže - protože modeláři se vytratili a zůstali jen žoldáci a malá skupinka nadšenců, co ale nemá sílu a moc s tím něco udělat.
A je to škoda, protože ve spolupráci s ostatními by se dala udělat opravdu velká modelářská akce, ale za takové situace o to nikdo nemá zájem. _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry
Registrace: 29.11. 2006 Příspěvky: 379 Bydliště: Brno
Zaslal: st červen 06, 2012 10:11 pm Předmět:
Eh, to zni dost neuveritelne. Osobne jsem si myslel, ze to je spolek modelaru, z nichz kazdy si postavil lod a pak si ji na techto akcich sam ridi. Takze koho jsou ty lode? Vodaka? A on pro ne nema zkusene kapitany? Takze to sveri tem koho ma momentalne k dizpozici a pak se tam predvadi bitva? Hmm, zajimave. No jeste ze mu tam chodite litat, jinak nevim nevim
Kazdopadne zkusit si ridit nejaky kriznik to by se mi libilo. Takze kdyz se tam nachomytnu a reknu ze jsem uz ridil Melodii a Monako, tak mi s nadsenim pujci treba Bismarcka?
Osobne jsem si myslel, ze to je spolek modelaru, z nichz kazdy si postavil lod a pak si ji na techto akcich sam ridi.
Tak toto jsem si myslel taky. Vždy jsem tiše slintal a přál si být jedním z těch páčkařů. Za takovýchto okolností by mne to ale asi nebavilo. Kdybych měl éro hodné této bitvy, hodně bych přemýšlel, zda se do takovéto průserové akce pouštět.
Když si vzpomenu, kam jste přistávali vloni, divím se, že jste letos měli takovej luxusní plac. Spíš jsem čekal, že to budete rovnou chytat ze vzduchu lakroskama, nebo podběrákama
eM. _________________ DX6i, EasyStar, Firebird Phantom, MiniTornado - uskladněno, Bee II , lodivodský člun Pilot a "Bagr" hydroglider, AntjeII (ve výstavbě - jezdím s vanou).
všechno jsou to Vodákovy lodě - většinu z nich postavil sám pan Škyvara ( čestný předseda klubu, velmi aktivní starší pán ). Vodák ty lodě od něj odkoupil a mnoho dalších koupil i jinde v Evropě. Postupně se předělávaly pohony a elektronika, protože původně to vybavení lodí odpovídalo době vzniku ( před 20 lety a více ). Pro tuto práci najal pár lidí a taky třeba výborného modeláře-důchodce Jindry Soukupa. Navrhovali jsme Petrovi, aby to celé probíhalo jako v ZOO - vždy dva modeláři by dostali do "opatrovnictví" jednu loď a zodpovídali by za to, že v době akce bude loď připravená a všechny baterky nabité atd. Bohužel Petr to vše chce zvládat sám a to je dost nadlidský úkol - jen si spočítejte, kolik je to baterek ( do každé lodi minimálně dvoje + ke každé lodi vysílačka ). To jsou desítky kusů a to opravdu nikdo sám neuhlídá ( pokud musí zařizovat celou akci, což je časově ještě mnohem náročnější ). Takže modeláři odešli ( protože málokdo se smíří s tím, jak zacházejí s loděmi ti, co to dostanou jen tak poprvé do ruky ) a hlavně se nikdy nepřipravil ( a netrénoval ) žádný pořádný scénář podle průběhů skutečných bitev ( aspoň v náznaku ). Proto na zkoušky skoro nikdo nechodí ( protože to není placené ) a pak, když přijde na akci, tak některé modely nejsou vůbec připravené, k některým nejsou lidi na ovládání, ... prostě chaos. Potom se v lepším případě krouží dokola, v tom horším kapitáni hledají na vodě to, co vlastně mají řídit. Co tu akci celé drží nad vodou jsou především pyrotechnici ( ti udělali obrovský pokrok oproti prvním akcím ) letci, kteří i přes mizerné podmínky si aspoň zalítají a výborně vybraná doprovodná hudba ( to aspoň podle mého subjektivního názoru ).
p.s.: Pokud si opravdu někdo chce zajezdit s křižníkem, opravdu to není problém. Často se k tomu dostanou ti, kteří ještě nikdy loď neřídili - takže pokud má někdo aspoň základní zkušenosti s ovládáním lodí, Petr mu určitě nějakou loď svěří. _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry
Registrace: 27.12. 2006 Příspěvky: 1672 Bydliště: Brno - Bystrc
Zaslal: čt červen 07, 2012 11:52 am Předmět:
Co se letadel týče - původní domluva byla, že Vodák financuje modely, pilot si dodá elektroniku a za to, že pilot dostane model, odlétá nějaké akce. No a když se zadaří dobře havarovat, tak krom rozbitého modelu ti buď vyhoří regl nebo utopíš baterky .
Teď to (alespoň v některých případech) funguje tak, že si pilot pořídí model, vybaví ho a dostane slíbené, že mu bude model proplacen... možná... někdy... až budou peníze
Zaslal: čt červen 07, 2012 8:10 pm Předmět:
Maximux napsal:
Kdybych měl éro hodné této bitvy, hodně bych přemýšlel, zda se do takovéto průserové akce pouštět.
S tema letadlama, s kteryma tam litaj to se jeste da, riziko tam je, ale asi ne tak velke, ale videl jsem tam kdysi slusne velky ero, ktery melo shazovat bombony pro deti, ktery se pak nekontrolovatelne zapichlo do vody, to mohl byt velkej prusvih.
Zaslal: čt červen 07, 2012 8:12 pm Předmět:
pop napsal:
Teď to (alespoň v některých případech) funguje tak, že si pilot pořídí model, vybaví ho a dostane slíbené, že mu bude model proplacen... možná... někdy... až budou peníze
Aha a ja myslel, ze je to velkej bussines, kde vam kupuje jedno letadlo za druhym a vy si je tam pro pobaveni divaku pekne likvidujete.
... ja myslel, ze je to velkej bussines, kde vam kupuje jedno letadlo za druhym a vy si je tam pro pobaveni divaku pekne likvidujete.
... my nesmíme ani naznačovat ...
Máš pravdu, bussines to je, ale leda tak pro prodejce těch modelů. Já např. už čekám víc jak rok na proplacení Corsaira. Mám obavu, že to éro dřív zničím, než se zaplatí. Takže si ho musím "šetřit", aby ještě nějakou chvíli vydrželo . Ale nestěžuju si. Kdyby mně šlo čistě jen o kšeft, tak bych odtamtuď už dávno utekl. _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 6 z 6
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.