| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
OK1HMA Mazák

Registrace: 13.2. 2007 Příspěvky: 167 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: pá únor 16, 2007 5:25 pm Předmět: EG - Land konfigurace |
|
|
Nastavil jsem si na Optic6 přistávací konfuguraci na kridýlka nahoru a výškovku dolu (mírně) aby vyrovnávala ty křidýlka. V reálu se to tvářilo výškově neutrálně. Teď jsem si to ale vyzkoušel v simulátoru kde mám asi nastavenou větší vlivnost a EG šel po přepnutí vysloveně čumákem dolu. Až když jsem nastavil křidýlka nahoru a výškovku taky nahoru tak to vypadá v rovnováze. Máte s tím někdo zkušenosti z praxe? _________________ EasyGlider Electric - 3LiIon 2,1Ah Mig 480 race 3Lixx
Toro900 - 3LiIon 2,1Ah- AXI 2208/34
Zlín Z-50LS Li-pol E-tech 2,25Ah- AXI 2208/26
EasyCopter od Reely |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vladan Mazák

Registrace: 1.12. 2006 Příspěvky: 325 Bydliště: Opava
|
Zaslal: pá únor 16, 2007 6:33 pm Předmět: |
|
|
Když máš křidélka nahoru, výškovka musí jít dolů pro vyrovnání klopivého momentu. Pokud chceš, aby ti to šlo prudčeji dolů, tak zvětši výchylku křidélek. Pravda je, že některým majitelům EG kvůli špatné geometrii křídla fungují křidélka jako brzdy lépe, když jsou sklopené dolů.
Já ale s výchylkama nahoru a zhruba 10% výškovky dolů nemám problém. _________________ Filip Sport - 3530CA-12, 3S Li-pol 2250mAh
Ultimate 800 - 2826-12CA, 2S Li-pol 1800mAh
Piper CO2-čeká na bezvětří, letos se nedočkal, ale jaro 2009 to jistí.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
OK1HMA Mazák

|
Zaslal: pá únor 16, 2007 6:44 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem to lital doteď, 30 procent kridylka nahoru a 10 procent vyskovka dolu a EG v pohode.. Ted mne ale zarazilo ze simulator potrebuje vyskovku taky nahoru... No nic, jestli zejtra bude litatelny pocasi vyzkousim to... _________________ EasyGlider Electric - 3LiIon 2,1Ah Mig 480 race 3Lixx
EasyCopter od Reely |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mak Člen RC Fógli

Registrace: 29.11. 2006 Příspěvky: 3356 Bydliště: Žarošice
|
Zaslal: so únor 17, 2007 3:57 pm Předmět: |
|
|
Nemužeš hodnotit simulator s letadlem to je nekde jinde a fms obvzlašte to je čajiček a tohle tam moc nefunguje
ja mam dve brzdy jednu na opticovy pačka vepředu vpravo mam tam křidelka dolu na 50 procent a výškovku na 7 nahoru a pak jete ne levem tahovem potenciometru mma křidelka dolu a výškovka nahoru ale vše se hejbe proporcialne to znamerna že brzdim dle potřeby ale každe letadlo je jinak vyvažene takže tohle je třeba odsoušet za letu nakaždem glidrovy zvlašte _________________ ... letadla a lodičky ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
OK1HMA Mazák

|
Zaslal: so únor 17, 2007 5:09 pm Předmět: |
|
|
FMS..... to bych neresil. Ja to zkousel na Aerofly professional deluxe. To je simulator kde si clovek muze vyzkouset posunout teziste nebo pridat vahu na cast letadla... Ale fakt to asi bude nejakej pruser tohohle simulatoru, zkouseno na nekolika letadlech. kazdopadne i kdyz to dneska foukalo, zkousel jsem to v realu na EG a pokud mam kridylka nahoru, vyskovka musi byt pro kompenzaci dolu.... _________________ EasyGlider Electric - 3LiIon 2,1Ah Mig 480 race 3Lixx
EasyCopter od Reely |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mak Člen RC Fógli

|
Zaslal: so únor 17, 2007 6:09 pm Předmět: |
|
|
| OK1HMA napsal: | | FMS..... to bych neresil. Ja to zkousel na Aerofly professional deluxe. To je simulator kde si clovek muze vyzkouset posunout teziste nebo pridat vahu na cast letadla... Ale fakt to asi bude nejakej pruser tohohle simulatoru, zkouseno na nekolika letadlech. kazdopadne i kdyz to dneska foukalo, zkousel jsem to v realu na EG a pokud mam kridylka nahoru, vyskovka musi byt pro kompenzaci dolu.... |
to je jasne a naopak jinak to ani nejde
brzdu opčas použivam když fouka tak ne to vitr stači na zabrždeni ale když naletavam z vejšky skoro kolmo dolu 20 metru tak toveme peknou rychlost a brzda je dobra vec  _________________ ... letadla a lodičky ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
OK1HMA Mazák

|
Zaslal: út únor 20, 2007 10:19 pm Předmět: |
|
|
Zkousel jsem si nastavit optika tak jak pises a pripada mi lepsi doporucena konfigurace kridelka jako brzda nahoru. Kdyz jsem je ted preprogramoval dolu tak se to spis chovalo jako vztlakovy klapky a nechtelo si to porad sednout. Navic kridylka jsou pak pri dosednuti dole a rikaji si o facku... _________________ EasyGlider Electric - 3LiIon 2,1Ah Mig 480 race 3Lixx
EasyCopter od Reely |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mak Člen RC Fógli

|
Zaslal: st únor 21, 2007 9:13 am Předmět: |
|
|
| OK1HMA napsal: | | Zkousel jsem si nastavit optika tak jak pises a pripada mi lepsi doporucena konfigurace kridelka jako brzda nahoru. Kdyz jsem je ted preprogramoval dolu tak se to spis chovalo jako vztlakovy klapky a nechtelo si to porad sednout. Navic kridylka jsou pak pri dosednuti dole a rikaji si o facku... |
to maš asi pravdu křidelka sou vice na raně ale jak sem psal mam to tak že jednu konfiguraci nahoru druhou dolu jedono je jen va vypinač druhe je na levej potenciometr při hodne razantním nalétnutí na zem kdy letadlo dostane rychlost (trošku to nekdy přehaním) s pak klapkove porvedeni velmi hodi každopadne mit v glidrovy brzdy by bylo supr komfort ale taky sem o tom uvažoval (brzdici štíty) ale musely by bejt v nečeho lehčího než ty plechove _________________ ... letadla a lodičky ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rychlík Mírně pokročilý

Registrace: 11.5. 2007 Příspěvky: 5
|
Zaslal: pá květen 11, 2007 7:07 am Předmět: Nastavení EG |
|
|
Zdravím všechny příznivce EG. I já jsem se stal novým majitelem tohoto éra, stavba proběhla úspěšně. K éru mám vysílač Graupner MX-12, a chtěl bych vědět, jak nastavit mix křidélek a směrovky, a výškovky s klapkami. Tedy mixy mám nastavené, ale nevím v jakém poměru. Jestli výchylky křidélek se směrovkou jdou k sobě na 100%. A to samé výškovka s klapkami. Kdyby mi toto někdo mohl objasnit.
Jinak jsem s EG ještě neletěl, tak se už těším.
Díky... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarda Mazák

Registrace: 29.11. 2006 Příspěvky: 2063 Bydliště: Brno
|
Zaslal: pá květen 11, 2007 8:41 am Předmět: Re: Nastavení EG |
|
|
| Rychlík napsal: | Zdravím všechny příznivce EG. I já jsem se stal novým majitelem tohoto éra, stavba proběhla úspěšně. K éru mám vysílač Graupner MX-12, a chtěl bych vědět, jak nastavit mix křidélek a směrovky, a výškovky s klapkami. Tedy mixy mám nastavené, ale nevím v jakém poměru. Jestli výchylky křidélek se směrovkou jdou k sobě na 100%. A to samé výškovka s klapkami. Kdyby mi toto někdo mohl objasnit.
Jinak jsem s EG ještě neletěl, tak se už těším.
Díky... | Zdar jestli si ještě s EG neletěl tak Tě pár dní bude zaměstnávat něco úplně jinýho než land konfigurace - při veškerém respektu k Tvojí osobě. Já na tom byl taky tak... Nevím jak je na tom MX-12 ale asi bude mít podobný ovládání jako Optic, ten má boční ovladače a těma se dají křidýlka ovládat dohromady v mixu s výškovkou, tuším že se to zove CROW. Je to asi tak jak psal Vladan při 100% výchylce křidýlek nahoru je výškovka potlačená cca o 10%. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rychlík Mírně pokročilý

|
Zaslal: pá květen 11, 2007 5:00 pm Předmět: |
|
|
| Jo dík, asi mě stejně zajímá poměr křidýlka/směrovka... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Víťa Člen RC Fógli

Registrace: 29.11. 2006 Příspěvky: 1657 Bydliště: Brno
|
Zaslal: pá květen 11, 2007 5:17 pm Předmět: |
|
|
| Rychlík napsal: | | Jo dík, asi mě stejně zajímá poměr křidýlka/směrovka... |
Zkus poměr, kterej uvedl Vladan, ale počítej s tím, že to stejně budeš ještě štelovat a zkoušet, každej kus se chová jinak kvůli rozdílné výbavě/hmotnosti/vyvážení apod. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rychlík Mírně pokročilý

|
Zaslal: pá květen 11, 2007 5:29 pm Předmět: |
|
|
Vladan píše o křídélkách vůči výškovce. Mě zajímá mix křidélka versus směrovka. Jestli píšu něco špatně tak sorry. Musíte na mě pomalu. Mx 12 má ovládání asi stějně jako optic, přepínačem si můžu mix vypnou, druhý mi slouží jako brzdící klapky vyp/zap.
Tak prosím ještě jednou: Mám nastavený mix křidélka/směrovka, obojí výchylky na 100%. Je to tak správně, nebo se mixuje v jiném poměru??? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Víťa Člen RC Fógli

Registrace: 29.11. 2006 Příspěvky: 1657 Bydliště: Brno
|
Zaslal: pá květen 11, 2007 6:30 pm Předmět: |
|
|
| Rychlík napsal: | | Mě zajímá mix křidélka versus směrovka. |
Tenhle mix vůbec neřeš, EG krásně zatáčí pomocí křidélek, v podstatě by tam řiditelná směrovka vůbec nemusela být. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarda Mazák

Registrace: 29.11. 2006 Příspěvky: 2063 Bydliště: Brno
|
Zaslal: pá květen 11, 2007 6:54 pm Předmět: |
|
|
| Rychlík napsal: | | Jo dík, asi mě stejně zajímá poměr křidýlka/směrovka... | Tenhle poměr by Tě měl zajímat, pokud by při zatáčení křidýlkama měl Glider snahu "vystrkovat" čumák ven ze směru zatáčení ale pokud máš nastavenou správně diferenciaci, tak to nedělá a mix křidýlek se směrovkou není potřeba, ledaže by si byl tak náročnej a chtěl opravdu zatáčet na pětníku.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|