Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
Dneska nám zase napsal MIF pokračování kauzy zapůjčení lodí ČHMU:
Ahoj, pan Žalio mi odpoledne napsal, že se spojil s Kebou (Jaroslavem Vaškebou) a ten prý někoho má, kdo je ochoten jim to půjčit. Pokud by to tam nedopadlo, má kontakty na 3 vaše členy u Foglů, kteří TT jezdí.
Budu potom vyzvídat u Keby, jak to dopadlo. Ten mi před chvílí psal, že to spolu řeší.
Hledal lodní modeláře z Brna, nejdříve našel mne a stránky Foglů. Volal mi jako prvnímu a já jsem mu vyhledal kontakty na lidi s TT. Komunikoval jsem taky o tom s Milanem Sedláčkem. Jinak jsem měl taky připomínku k tomu, že to chtěli celé půjčit, netuším zda někdo z těch pracovníků ČHMÚ umí zacházet z RC soupravou. Ale asi ten pocit o jednoduchosti ovládání je z reklam na koptéry ?
Já sám nemám žádnou zkušenost s TT, 41 let dělám elektrické rychlíky. Asi, pokud to dovolí počasí, se uvidíme v Popůvkách na vašem otvírání vody.
Z Medlánek zdraví
Mirek Foltýn - MIF _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600
myslim že unas neuspeji
ikdž snížili rychlost s torpéda na pomalejší chod ii stak s desetikolovým vlekem a v proudu řeky nevim nevim panove asi mají poněkud zvlaštni požadavky
Hehe 5 m/s jsem si nevšiml, to si myslím že se i sekli, to je na normální motorový člun
Ale těch 5 cm/s se s 10 kg vlekem musí přece v pohodě dát, i v malém proudu. Spíš by se na to musela koupit dostatečná baterka, aby to vydržela tu necelou hodinu. Kdybych neměl do čeho píchnout, tak bych se jim z hecu s Cvaldou fakt nabídl
v první části co psal MIF to bylo v metrech pak sem už nesčet pořádně že se opravili v těch hodnotách ale i tak. rozhodne bch asi loď z ruky nedal i když je v ne zrovna krásnem stavu nějak nejsou lidi lidi aby s tim pohly _________________ ... letadla a lodičky ...
Zaslal: st duben 20, 2016 11:22 am Předmět: čhmú - ohpt
Jen tak pro představu. Tlačný remorkér, nebo pohon spojený se zádí
"měřicího člunu" by měl zřejmě provádět měření průtoku se "sondami"
(nebo některou z nich):
ADCP (Acoustic Doppler Current Profiler)
StreamPro
RiverSurveyor
povrchové vody - Měření rychlosti proudění
V "kontaktech" je i spojení na šéfa oddělení Pracoviště: Kroftova 43, Brno
== TEN "MĚŘICÍ ČLUN" SI URČITĚ HLÍDAJÍ JAK OKO V HLAVĚ
Ahoj páni Kapitáni!
ČHMÚ Brno, hledá pomoc s měřením průtoku vody na Slapech. Jednalo by se o příští týden nebo středu. Je potřeba pomocí modelu lodě tlačit zařízení rychlostí 5cm/s po dobu cca 45minut. Ideální by byl tlačný remorkér. O jaké zařízení se jedná najdete na adrese:
http://www.actonsoftware.com/acton/attachment/1253/f-00dc/1/-/-/-/-/HydroBoard%20II.pdf
Jednalo by se buď o osobní účast nebo zapůjčení modelu.
Zájemci, prosím ozvěte se mi co nejdříve.
Díky Keba
Zaslal: st duben 20, 2016 9:33 pm Předmět: SonTek Hydroboard II
SonTek Hydroboard II - při práci na vodě (USGS Field Test)
USGS - United States Geological Survey - US Department of the Interior
VIDEO-SonTek Hydroboard II
Jen nevím zda to "vzdušné torpédo" je spojka lana, nebo tažné zařízení.
Půlkulatý zářez na zádi a otvory pro západky bych viděl jako možnost pro
spojení s RC tlačným remorkérem.
Videa z kanálu SonTekYSI (89)
- Úloha říčního měření - Traverz po spojnici bodů na protilehlých březích,.
Tam kde není k travezování použitelný most, varianta s RC člunem
R2V2 - remote control boat for monitoring
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.