Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
Zaslal: so květen 14, 2011 6:07 pm Předmět: bitvy Midway
Tak dnes proběhla letošní první "dvojbitva". Dopoledne na IDETu letecko-tanková bitva a v poledne na přehradě v přístavišti křest nové lodě Vídeň. Počasí nám přálo a kromě Popa jsme bitvy přežili bez havárií. On měl tu smůlu, že jeho již bitvami ošlehaný Lightning (a hlavně notně poslepovaný) nepřežil přistání na IDETu do štěrku a lehce se "rozpadl".
V přístavišti nás čekala přistávací dráha na staré koleji pro spouštění lodí mezi dvěma stromy o délce asi 10m. Naštěstí se našla plachta a tak jsme vyrobili záchytné sítě (viz fotky).
Pár nás spadlo do vody (já díky kouři z atomovky, která pokryla 2/3 oblohy a já byl bohužel v okamžiku výbuchu za ním), ale nic vážného se nestalo.
Já osobně bych chtěl alespoň touto cestou poděkovat policii ČR (její příslušník v civilu je také modelář - vrtulníkář) a poříční jednotce Městské policie Brno za velice pohotový a profesionální zásah, kdy se jim podařilo zachránit mého Corsaira z rukou kolemplující paní na skifu, která měla "nenechavé ruce" a nejspíše ho chtěla odvézt na památku dětem. Nicméně městská policie je v rychlém člunu dohonila a model zabavila - zásah jak v pobřežní hlídce .
Takže ještě jednou děkuji pánové !
Můj "největší" zážitek z akce byl ten, kdy starosta Onderka tak prudce švihnul šampaňským o loď, až zboural celou konstrukci na které bylo to šampáňo zavěšeno a navíc na té křtěné lodi tou ranou odřel barvu, takže nejspíš bude muset zítra popadnout štětku a ten oprýskaný lak opravit.
Možná to dostane od DPMB k náhradě.
p.s.: Onderka je sice primátor, nicméně moderátorka ho dvakrát označila za starostu a tak dostala od něj veřejně hašte a do pondělka má 100x napsat, že Onderka je primátor a ne starosta.
p.s.2: Asi si budete muset, kluci letečtí, modýlky příště přivazovat tenkým špagátkem, protože se blíží doba, kdy se bude krást i za letu.
Vlastně to se týká i lodiček. _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry
Registrace: 27.12. 2006 Příspěvky: 1672 Bydliště: Brno - Bystrc
Zaslal: so květen 14, 2011 7:54 pm Předmět:
Nedbal jsem dobrých rad (Pilotových) a použil na slepení Ligtninga lepidlo Porex Ceys či jak se ten krám jmenuje... Za půl roku normálně zkřehlo a začlo se rozpadat. Je fakt, že to moje přistání byla spíš malá havárka, ale rozpadly se skoro všecny spoje lepené po poslední opravě...
Jinak nevím, zda to byl úmysl nebo selhala pyrotechnika, ale po odhozu bomby z letadla nenásledoval podvodní výbuch (naštěstí), protože ta odhozená bomba dopadla někam mezi čumily na lodičkách....
koukám že co si šlovek nepřivaří jahodovou elektrodou k vodní hladine to mu zavodne uplave celkem to je masakr neb takhle by človek fakt mnel oči i v zadu _________________ ... letadla a lodičky ...
Ještě fotky od Jardy k sobotní bitvě Midway (ve fotogalerii konec strany 4 až 7):
http://www.rcfogli.cz/modules.php?name=coppermine&file=thumbnails&album=295&page=4&sort= _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600
Dnešní bitva Midway - Rakovec proběhla celkem v pohodě, i když zážitky samozřejmě byly. Hlavně bylo pěkné počasí a nesprchlo - prý tam pršelo 15 minut po našem odjezdu
Registrace: 7.4. 2011 Příspěvky: 12 Bydliště: Brno Julec
Zaslal: pá červen 10, 2011 12:30 pm Předmět:
Pěkné fotky, díky za ně, protože jsem Bohu žel na Rakovci poměrně houby viděl - kdo neseděl u vody 2h před začátkem akce, neměl šanci. Rakovecká zátoka je pro diváky dost nepříjemná - uzavřená, břeh tam není svažitý (kdyby byl, funguje jako tribuna) a navíc jsou tam všude stromy a keře, přes které není vidět. Synek to řešil tak, že se na bitvu díval z vody - poctivě šlapal vodu asi 10 minut, manželka tvrdí, že pak vylezl trochu namodralý. Nechcete se s lodníkama domluvit na nějakém lepším místě ?
Ale abych jen nekritizoval - klaním se před pilotním uměním všech - stál jsem u přistávací dráhy a obdivoval, jak jste se na ni víceméně všichni trefili, včetně závěrečného odchytu B29ky. Ten drát je opravdu chuťka, jetlipak ho máte natažený na letišti při nácviku ? _________________ Super Zoom XL, HK Mini Mustang, 2x indoor Index 3 (80 a 55cm), Bambi II, Blade MCX
Mě osobně se taky ten Rakovec moc nelíbí a to nejen kvůli tomu kabelu (nic se nenacvičuje - buď ho přeletíš nebo podletíš - až na vyjímky ). Zátoka je sevřená, lidi ze všech stran, při ztrátě ovladatelnosti éro může vlítnout do lidí, nemám z toho dobrý pocit. Nicméně my letci jsme pouze "námezdní síla" a o výběru lokalit nerozhodujeme. _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600
Najít lepší lokalitu je velice obtížné. Místo, kde se vejde hodně lidí, bude dostatečná plocha pro lodě i letadla, dostupné v rámci městské dopravy ... je to fakt velký problém a nezbývá než závidět třeba areálům, jaké jsou ve Varech nebo Teplicích. V Brně jsme na nic podobného a vhodného nenarazili. _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry
Zaslal: so červen 11, 2011 12:35 am Předmět:
chvíli jsem si lámal hlavu, napadly mě 2 místa:
1. Rivec - na prostředním bazénu by mohly jezdit lodě, start/přistání před hlavní budovou, lidi by mohli sedět na druhé straně, jsou tam jen dva stromy a je to do svahu, vešlo by se jich tam hafo a všichni by krásně viděli. Navíc na Rivecu podobné akce bývají (Čarodějáles nebo jak se to jmenuje, rockové koncerty...)
2. Mariánské údolí, ale pozor, ne u některého z jezírek (tam by byl stejný problém jako na Rakovci - stromy, málo místa, ...), ale na té velké ploše mezi konečnou busů a hospodou Eldorádo. Na kraji je tam svah, kam by se usadilo spousta lidí a navíc jsou za silnicí ještě z časů bolševika tribuny. Drobný problém je, že tam není vodní plocha na lodě, ale podle mě by tam třeba hasiči dokázali něco improvizovaného vyrobit - ty lodě nemají ponor 2 metry ne ?
Obě místa jsou dostupná MHD a akce s hodně lidmi se tam dělají...
Obě tato místa se také dostala mezi užší výběr, ale jsou bohužel ještě horší, jak ta rakovecká zátoka. Riviéra je hodně úzká a moc lidí se tam nevejde - to na Rakovci je jich mnohem víc. A prostor bez vody nepřichází v úvahu: hlavním mottem bitvy je námořní bitva, letadla jsou pouze doplňkem. A stavět nějakou umělou vodní plochu je z finančních důvodů nereálné - tak velký bazének by přišel na statisíce. Nehledě na to, že by se tím znemožnilo nasazení ponorek, na kterých majitel docela dost lpí.
Je ale pravda, že za posledních několik let by se ten prostor mezi Eldorádem a autobusovou konečnou dal na dva dny využít - to když se pořádně rozvodnila Říčka a v tom údolí bylo půl metru vody. Tato situace nastává asi tak jednou za 30 let a zhruba na dva dny, takže se s tím moc počítat nedá. _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry
Zaslal: so červen 11, 2011 10:57 pm Předmět:
to by byla krasna bitva o Midway - huste prisi, hladina stoupa, spodek Lisne, Bedrichovice a Slapanice jsou evakuovany a v Marianskem udoli jezdi lode a ponorky a litaji letadla, scena jak horroru ... toz asi nic, dival jsem se i na satelitni mapy Priglu, jestli tam neni nic lepsiho, ale neni - samy stromy...
Rybnicky v okoli Brna (Popuvky, Jirikovice) nebo prirodni koupaliste v Lulci jsou moc pekny, ale z logistickeho hlediska na houby.
Toz mnoho stesti s Rakovcem, priste tam budu driv, abych zabral misto na brehu - anebo, jestli bude ten Mustang dobry a do pristiho roku ho nerozflakame, bych se mozna pridal (nebo se prida synek, ktery stejne lita lepe nez ja, a ja mu pujdu delat mechanika )
Letošní první bitva Midway - tanková bitva na BVV v sobotu 10.3.2012 ve 13 hodin. Letecký prostor byl v podstatě ideální. Lítali jsme na ploše cca 70 x 20 m, která byla pěkně ohraničena vysokými stromy. Zkrátka idylka . Však taky byla slušná "úmrtnost", která se nevyhnula ani našemu klubu (viz fotky).
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6Další
Strana 1 z 6
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.