| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Mak Člen RC Fógli

Registrace: 29.11. 2006 Příspěvky: 3356 Bydliště: Žarošice
|
Zaslal: po duben 02, 2007 9:30 am Předmět: Klapky a programování optica na Glidrovy |
|
|
Tak jsem včera odpoledne vzal skalpel a řezal a řezal až sem vysochal na glidrovy klapky a komplet předělal celou elektriku včetně zasunutí přijímače až za baterku což bylo sice dost práce ale pořád to bylo málo na to než sem se jal programovat optica tak aby fungovaly veškeré vymoženosti 6 kanálu s klapkami brzdami a kdoví čím ještě no musím uznat že 5 hodin mi nestačilo a i tak sem konečně pochopil různé kravinky a teďka musím ještě veškeré kanály sladit aby spolu pracovaly tak jak mají neboť je nutné každej kanál naladit stejně jako ostatní. _________________ ... letadla a lodičky ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarda Mazák

Registrace: 29.11. 2006 Příspěvky: 2063 Bydliště: Brno
|
Zaslal: po duben 02, 2007 10:27 am Předmět: |
|
|
Tento problém budu v brzké době taky řešit, podle úvodní tabulky Optica mají být křidýlka na kanále 1 a 5 a klapky na kanále 6 - je tam poznámka ADIF. Na Glidrovi mám zatím křidýlka na kanále 1 a 6, tuším že mi to s kanálem 5 nějak nechtělo chodit, takže už se "těším" jak si tím budu hrát abych to naučil chodit tak jak má. Přinejhorším si říkám, že využiju volnej mix, ale zatím sem to odsouval protože se mi do toho moc nechce ale jak Mistral roste, tak se i tomuto problému budu muset postavit čelem... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mak Člen RC Fógli

|
Zaslal: po duben 02, 2007 10:34 am Předmět: |
|
|
| Jarda napsal: | Tento problém budu v brzké době taky řešit, podle úvodní tabulky Optica mají být křidýlka na kanále 1 a 5 a klapky na kanále 6 - je tam poznámka ADIF. Na Glidrovi mám zatím křidýlka na kanále 1 a 6, tuším že mi to s kanálem 5 nějak nechtělo chodit, takže už se "těším" jak si tím budu hrát abych to naučil chodit tak jak má. Přinejhorším si říkám, že využiju volnej mix, ale zatím sem to odsouval protože se mi do toho moc nechce ale jak Mistral roste, tak se i tomuto problému budu muset postavit čelem... |
maš naprostou pravdu musiš dat křidelka na kamal 1 a 5 a klapky na 6 pak to beha jak ma jeto kouzelne když zapneš brzdu a letadlo se zježi jak paragraf nebot klapky dou dolu křidelka nahoru a výškovka jde lehko do potlačeni a pak je i možnost udelato že seti jak klapky tak řidelka stahnou dolu takže maš klapku po celem křidle letadla jeto supr do termiky ale mužeš doproframovat křidelka oneco min aby si mel protor jete řidit letadlo jetoho hodne co to umi koukal sem nato jako blazen dva druhy brzdy možnost si zapnout zakřiveni profilu a tak dale klapky proporialne taky mazec vec proporcialni brzda no jetoho hodne taky sem vtom ležel tech 5 hodin _________________ ... letadla a lodičky ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarda Mazák

|
Zaslal: po duben 02, 2007 10:45 am Předmět: |
|
|
| Mak napsal: | | maš naprostou pravdu musiš dat křidelka na kamal 1 a 5 a klapky na 6 pak to beha jak ma jeto kouzelne když zapneš brzdu a letadlo se zježi jak paragraf nebot klapky dou dolu křidelka nahoru a výškovka jde lehko do potlačeni a pak je i možnost udelato že seti jak klapky tak řidelka stahnou dolu takže maš klapku po celem křidle letadla jeto supr do termiky ale mužeš doproframovat křidelka oneco min aby si mel protor jete řidit letadlo jetoho hodne co to umi koukal sem nato jako blazen dva druhy brzdy možnost si zapnout zakřiveni profilu a tak dale klapky proporialne taky mazec vec proporcialni brzda no jetoho hodne taky sem vtom ležel tech 5 hodin | No... každopádně už se těším až si do toho "lehnu", jen abych nedopad jako špatnej fakír.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mak Člen RC Fógli

|
Zaslal: po duben 02, 2007 10:48 am Předmět: |
|
|
| Jarda napsal: | | Mak napsal: | | maš naprostou pravdu musiš dat křidelka na kamal 1 a 5 a klapky na 6 pak to beha jak ma jeto kouzelne když zapneš brzdu a letadlo se zježi jak paragraf nebot klapky dou dolu křidelka nahoru a výškovka jde lehko do potlačeni a pak je i možnost udelato že seti jak klapky tak řidelka stahnou dolu takže maš klapku po celem křidle letadla jeto supr do termiky ale mužeš doproframovat křidelka oneco min aby si mel protor jete řidit letadlo jetoho hodne co to umi koukal sem nato jako blazen dva druhy brzdy možnost si zapnout zakřiveni profilu a tak dale klapky proporialne taky mazec vec proporcialni brzda no jetoho hodne taky sem vtom ležel tech 5 hodin | No... každopádně už se těším až si do toho "lehnu", jen abych nedopad jako špatnej fakír.  |
víš jaka jeto radost když seto ježi dle tvých představ když už ladiš nijance a říkáš so že to za chvili pujde do vzduchu to je naprosto skvela zakležitost i ja se na klapky tešim budeto neco jine když budou solo a křidelka budou na řizeni zvlašte _________________ ... letadla a lodičky ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarda Mazák

|
Zaslal: po duben 02, 2007 11:00 am Předmět: |
|
|
| Mak napsal: | | víš jaka jeto radost když seto ježi dle tvých představ když už ladiš nijance a říkáš so že to za chvili pujde do vzduchu to je naprosto skvela zakležitost i ja se na klapky tešim budeto neco jine když budou solo a křidelka budou na řizeni zvlašte | Tak to každopádně! Jen asi musím použít jinej program než FLPN mám ten pocit, že FLPN a ADIF se nevzájem nemají rádi... No jak říkáš - budu si muset do toho lehnout a nastavovat přímo na složeným éru, jen u nás budu muset regulovat dopravu až toho klacka složím  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mak Člen RC Fógli

|
Zaslal: po duben 02, 2007 11:07 am Předmět: |
|
|
| Jarda napsal: | | Mak napsal: | | víš jaka jeto radost když seto ježi dle tvých představ když už ladiš nijance a říkáš so že to za chvili pujde do vzduchu to je naprosto skvela zakležitost i ja se na klapky tešim budeto neco jine když budou solo a křidelka budou na řizeni zvlašte | Tak to každopádně! Jen asi musím použít jinej program než FLPN mám ten pocit, že FLPN a ADIF se nevzájem nemají rádi... No jak říkáš - budu si muset do toho lehnout a nastavovat přímo na složeným éru, jen u nás budu muset regulovat dopravu až toho klacka složím  |
jojo flpn se vyřadi z provozu neni to třeba a dopravu no to jo i ten 180 je dost na byteček co mam když sem eml doma složenehotoho 3 metra tak semse nehl dneska malinko smutnim že semho prodal ale to je život tedka to vidim zase jinak holt to tak je
Každopadne si doma na konce křidel dej majaky hihi  _________________ ... letadla a lodičky ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarda Mazák

|
Zaslal: po duben 02, 2007 11:27 am Předmět: |
|
|
| Mak napsal: | jojo flpn se vyřadi z provozu neni to třeba a dopravu no to jo i ten 180 je dost na byteček co mam když sem eml doma složenehotoho 3 metra tak semse nehl dneska malinko smutnim že semho prodal ale to je život tedka to vidim zase jinak holt to tak je
Každopadne si doma na konce křidel dej majaky hihi  | Já si tam pustím nahlas nějakou hudbu a to bude určitý lidi spolehlivě odpuzovat.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mak Člen RC Fógli

|
Zaslal: po duben 02, 2007 11:39 am Předmět: |
|
|
taky metoda
každopadne se tešim až uvidim toho tveho krasavce v letu a až muj krasavec poleti s klapkama to bude posleze vleice zajimave už se nato tešim  _________________ ... letadla a lodičky ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarda Mazák

|
Zaslal: po duben 02, 2007 12:48 pm Předmět: |
|
|
| A to předpokládám budeš zkoušet dnes ne? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mak Člen RC Fógli

|
Zaslal: po duben 02, 2007 2:12 pm Předmět: |
|
|
| Jarda napsal: | | A to předpokládám budeš zkoušet dnes ne? |
nene dneska ne dneska se bude testovat nova přpažka na mustangovy dneska patři den jen mutangovy glidr ještě neni hotovej musim doladit programovani a poradne odladiot dalši dve serva a umisteni v kabince dratu zatim mito tamplve potřebuji předelat dratovi ješte jinak, nebot batrka je dost velka tak to tam musim umistiti _________________ ... letadla a lodičky ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mak Člen RC Fógli

|
Zaslal: po duben 02, 2007 11:14 pm Předmět: |
|
|
tak glidr je naprogramovanej a nachystanej na zalet s klapkami sem zvedaj tu znenu jinak optik supr spokoneost tolik variant funkci sem ani nečekal coto s klapkama umi _________________ ... letadla a lodičky ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mak Člen RC Fógli

|
Zaslal: út duben 03, 2007 11:00 am Předmět: |
|
|
První zálet s klapkama je zamnou v uplnem bezvetři semsi mohl oveřit coto uma a jak seto chova musim řict že sem nevahal a udela velmi dobře velmi jeto jine poletání brzda je taky vpohode lita to sdamo jeto krasne rychle letadlo zvyšil sem vahu stroje takže letíní je tedka razantnejší a je velmi příjemné tešim se bud na svah nebo na termiku _________________ ... letadla a lodičky ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
LUBOS Člen RC Fógli

Registrace: 4.3. 2007 Příspěvky: 1276 Bydliště: BM
|
Zaslal: út duben 03, 2007 3:48 pm Předmět: |
|
|
Gratuluji Maku,že ti to maká podle představ, já budu taky řešit ˇbrždění CLASSICA protože jak jsi viděl když je odhad na přistání na .......!tak se projdeš jak já a mě se už chodit moc nechce!  _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6, |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarda Mazák

|
Zaslal: út duben 03, 2007 3:54 pm Předmět: |
|
|
| LUBOS napsal: | Gratuluji Maku,že ti to maká podle představ, já budu taky řešit ˇbrždění CLASSICA protože jak jsi viděl když je odhad na přistání na .......!tak se projdeš jak já a mě se už chodit moc nechce!  | Zase když to přineseš celý je to lala a uděláš něco pro svý zdraví!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|