Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
Zaslal: so červenec 07, 2012 10:37 pm Předmět: JETS OVER CZECH
Dnes a zítra probíhá v areálu modelářského letiště Czech Heaven v Budkovicích u Ivančic 8.ročník mezinárodního setkání turbínových modelů - JETS OVER CZECH. Mají tam kamery a taky hexakoptéru s kamerou a vše posílají online na jejich webovou stránku - http://www.czechheaven.cz/ , kde se můžete mrknout. Zítra (v neděli) pokračují od 10.00 do 14 hodin.
Byl jsem tam dnes přímo "na place" a doporučuji alespoň kouknout přes kamerku. _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600
Minulý týden v sobotu jsem stihl navštívit (jako už skoro každoročně) modelářskou show JETS OVER CZECH na modelářském letišti http://www.czechheaven.cz/.
Letos jako novinku zavedli jako vstupenky proužky na ruku (asi tam zadarmo přebíhali lidé přes pole ). Taky hned u vchodu do areálu se objevil nová hangár a v něm byly vystaveni automobiloví veteráni, ale nejenom ti.
Vlastní jety byly klasika, jako každoročně. Víceméně stejné stroje. Havárie byla jen jedna a stala se Evženu Sokolovskému, když jeho turbovrtulovému stroji zhasla těsně po startu turbína. Chtěl udělat otočku kolem letiště, aby mohl přistát, ale byl příliš nízko a nedoletěl. Spadl do pole. Jak éro dopadlo nevím, nebylo tam vidět a nehlásili to. Ale tipoval bych to na totálku. Pak se ještě jednomu jetu neotevřel podvozek a musel přistát na břiše. Naštěstí na trávě a tudíž se mu nejspíš nic nestalo.
Pro mě hlavní změna, oproti loňsku, byl let modelu vrtulníku Mi 24 Hind, který loni jenom vystavovali, ale nelítal. Model lítal velice realisticky a dokonce střílel rakety vzduch - země.
Ještě mě zaujal holý skelet nějakého MIGu, který byl vytištěn 3D tiskárnou. Pro zpestření tam také vystupoval rakušák s uhlíkovým pyloňákem, který lítal rychlostí asi 300 km/h. Není mně jasné, jak to řídil, protože já (a asi i většina ostatních diváků) jsem ho polovinu času ani neviděl
Ještě jsem zachytil pár obrázků přípravy a stojánku s letadly "velkého leteckého cirkusu", který jsem ale neviděl, protože měl lítat až někdy odpoledne.
Jo a taky jsem tam potkal Edu Němce z redakce RC Revue.
No a to je tak asi všechno ....
Sice jsm tam nebyl, ale protože je to napůl "firemní" akce, tak vím, že havaroval při bitvě i ten veliký dvouplošník - chcípl mu jeden motor. _________________ kanál 65
... Havárie byla jen jedna a stala se Evženu Sokolovskému, když jeho turbovrtulovému stroji zhasla těsně po startu turbína...
Ta fotka je trochu zavádějící - podle mých informací Evžen "tuknul" Pilatuse, ale né Portera, nýbrž PC-21 - tu, co nesou ve fotogalerii M. Pilného. Nezhasla turbína, ale nastal nějaký problém s reduktorem. _________________ kanál 65
... Havárie byla jen jedna a stala se Evženu Sokolovskému, když jeho turbovrtulovému stroji zhasla těsně po startu turbína...
... podle mých informací Evžen "tuknul" Pilatuse, ale né Portera, nýbrž PC-21 - tu, co nesou ve fotogalerii M. Pilného. Nezhasla turbína, ale nastal nějaký problém s reduktorem.
To se omlouvám, asi jsem to zvojtil Sokolovský bylo zrovna první éro, který startovalo, když jsem na akci přišel, takže jsem jen viděl, že něco startuje a pořádně neviděl co (ani jsem ještě nestačil vytáhnout foťák). A pak už jen komentátor hlásil havárii. Nicméně to s tou turbínou jsem si nevymyslel, to hlásil komentátor - nejspíš si to jen myslel a později zjistili pravou příčinu.
Odkaz na éro z loňska jsem odstranil, ať to není zavádějící. _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
Kdo se nedívá na úvodní stranu, tak je tam pár fotek a videjí z letošní JETS OVER CZECH. _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
Tak to mě určitě - kdybych do toho vlezl ( o čemž pochybuju ), tak by se tomu rozjel podvozek a letadýlko by kleslo na břicho. _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.