| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Shortsword Mazák

Registrace: 5.8. 2007 Příspěvky: 280 Bydliště: Liberecký kraj
|
Zaslal: ne srpen 05, 2007 6:58 pm Předmět: Bellanca 480 - dva lety a konec |
|
|
| Zdravím všechny. Donedávna jsem se věnoval pouze modelům automobilů. Tedy do doby,než jsem se rozhodl začít s létáním. Podotýkám, že v tomto oboru jsem začátečník. První let byl naprosto skvělý. Sice trochu větrno, ale i tak jsem to bezproblému ustál. Let trval na jedno vybytí baterek cca do 10 minut. Druhý let byl o poznání kratší. Vše fungovalo jak má, až do té doby než jsem pocítil že motor "zhasnul". Bellanca šla k zemi přibližmě v úhlu 30 stupňů. Když byla tak 10m nad zemí objevil se za letounem dým. Přistání bylo sice tvrdé ale bez úhony přežila. Myslím,že to byl regulátor, protože kabely od baterek a kabely k motoru jsou u regulátoru ohořelé. Serva výškovky a směrovky normálně fungují. Nefunguje pouze motor. Tento let jsem se snažil šetřit akumulátor a létal jsem převážně na málo "plynu". Myslíte že to může být příčina "požáru", nebo mám hledat zádrhel jinde? Předem děkuji za vaše názory a rady. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarda Mazák

Registrace: 29.11. 2006 Příspěvky: 2063 Bydliště: Brno
|
Zaslal: ne srpen 05, 2007 7:29 pm Předmět: |
|
|
| S veškerou úctou bych to tipl na vadnej motor a shit regulátor, kterej nema nadproudovou ochranu takze motor bych dal novej a regulátor taky nejlépe JETI. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Shortsword Mazák

|
Zaslal: ne srpen 05, 2007 8:02 pm Předmět: |
|
|
| Jarda napsal: | | S veškerou úctou bych to tipl na vadnej motor a shit regulátor, kterej nema nadproudovou ochranu takze motor bych dal novej a regulátor taky nejlépe JETI. |
Díky za názor. Bellanca je skvělá. koukal jsem na nějaký příspěvek, kdy někdo bellancu nemohl dostat do vzduchu. Držel jsem páčkový vysílač poprvé (doteď jen pistolový), s modelem letadla jsem nikdy nelétal a ikdyž jsem měl napoprvé strach jestli to zvládnu se první let vydařil nad moje očekávání. Letové vlastnosti jsou super. Je sice pravda, že mám dost odlétáno na simulátorech reálných letadel na PC (IL-2 Sturmovik,Lock on microsoft flight simulátor) ale tohle je jiné "kafe". Kdo to nezkusil neuvěří. První neúspěch mě nemůže odradit a ani neodradí. Bellance bych vytkl jen "levnou palubní elektroniku".Ale co čekat od letounu za necelé 3000kč.
Jen nevím, jestli to mám reklamovat nebo se na to vykašlat a zainvestovat do nové elektroniky??? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarda Mazák

|
Zaslal: ne srpen 05, 2007 9:34 pm Předmět: |
|
|
| Pokud to máš origoš tak bych být Tebou asi zkusil reklamovat ale nevím jak jsou originál komponenty spolehlivé. Kluci co měli jako první éro Skylady měnili zase jako první regulátor, to víš. Číňani..... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Shortsword Mazák

|
Zaslal: ne srpen 05, 2007 9:58 pm Předmět: |
|
|
| Jarda napsal: | | Pokud to máš origoš tak bych být Tebou asi zkusil reklamovat ale nevím jak jsou originál komponenty spolehlivé. Kluci co měli jako první éro Skylady měnili zase jako první regulátor, to víš. Číňani..... |
Každopádně tam zítra zajdu. Myslím si že to snad ani reklamovat nebudu.Podle toho co jsem se dočetl jinde se to asi vůbec nevyplatí.Stejně tam daj zase to co tam bylo a když se to stane znova tak to může dopadnout daleko hůře a já budu sbírat kousky polystyrenu.
Nechápu, proč do toho dávají takové šmejdy. U auta bych to ještě pochopil ale u letadla??? Nalétat 15 minut (dvakrát nabito) s novým letadlem je podle mě hodně málo. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Shortsword Mazák

|
Zaslal: ne srpen 05, 2007 10:20 pm Předmět: |
|
|
| Jinak jak jsem se teď dočetl, tak reklamace nejlépe v původním obalu a se vším všudy. Sice všechno mám, ale za to čekání s možná nejistým výsledkem mi to nestojí. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarda Mazák

|
Zaslal: po srpen 06, 2007 8:18 am Předmět: |
|
|
| No asi bych tam dal MIG 400 nebo 480 (nevím co je originál v Bellance) a jako další krok bych doporučil regulátor JES 020. Pokud teda nechceš jít do stříďáku páč ten set je skoro stejně drahej jak plechovka + regulátor. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Shortsword Mazák

|
Zaslal: po srpen 06, 2007 12:34 pm Předmět: |
|
|
| Jarda napsal: | | No asi bych tam dal MIG 400 nebo 480 (nevím co je originál v Bellance) a jako další krok bych doporučil regulátor JES 020. Pokud teda nechceš jít do stříďáku páč ten set je skoro stejně drahej jak plechovka + regulátor. |
V návodu k elektronice píšou,že tento regulátor PaC Micro 10DC je určen pro motory řad 400. Bellanca je osazená motorem 480. Nevím jak to myslí. Není ta 480 na ten regulátor moc? Nemůže mít větší odběr než na jaký je stavěn regulátor?
parametry regulátoru jsou:
Hmotnost-15
Jmen.proud-10A
Brzda-ne
Počet ¨článků- 7-8
BEC- 3 serva
Použtý akumulátor: 8 čl. 9,6 V 600mAH
Jinak jsem zkoušel motor připojit na zdroj přímo a točí se. Je tedy nutnost měnit i motor?
Jinak si myslím,že se ten regulátor jednoduše neuchladil.Vyhořela součástka s nedokonalým dotekem s alu plechem "chladičem".
Poslal bych i fotku ale nevím kam ji dát. Asi ji dám na mé stránky
Naposledy upravil Shortsword dne po srpen 06, 2007 1:35 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Shortsword Mazák

|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarda Mazák

|
Zaslal: po srpen 06, 2007 4:59 pm Předmět: |
|
|
| Tak to bude tutově ten regl. Dej tam JES 020 a budeš spokojenej. Navíc JETI velmi záleží na spokojenosti zákazníků a případné reklamace (i pozáruční) řeší zasláním nového výrobku. V tomto směru má firma JETI velmi dobrou pověst. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Shortsword Mazák

|
Zaslal: po srpen 06, 2007 5:09 pm Předmět: |
|
|
| Jarda napsal: | | Tak to bude tutově ten regl. Dej tam JES 020 a budeš spokojenej. Navíc JETI velmi záleží na spokojenosti zákazníků a případné reklamace (i pozáruční) řeší zasláním nového výrobku. V tomto směru má firma JETI velmi dobrou pověst. |
Dám na vaše slova.Půjde tam JES 020 s ponecháním stávajícího motoru.To mi bude pro učení stačit. Časem buď střídavý motor+regul.+Li-poly nebo něco jiného (většího a výkonějšího).Podle toho jak mi to půjde a jak moc velký skok budu chtít provést. _________________ http://www.youtube.com/user/TOMMYSQUIRELL
-T-REX 450
-Bellanca 480 EP (létá)
-Twin Star II
-Pico Z
-Air Ace LEO 451C
-Tamiya TXT (upraveno na Crawler)
2x Tamiya TT-01, 1x TL-01 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Shortsword Mazák

|
Zaslal: po srpen 06, 2007 9:15 pm Předmět: |
|
|
Dostal jsem další tip. Chci se zeptat,co si o myslíte o firmě Dualsky, jaké s ní máte zkušenosti. Prý by se dal koupit regulátor XControllerTM 18A DUALSKYXM a motor Dualsky XM2826-12 CA za celkem rozumné peníze. _________________ http://www.youtube.com/user/TOMMYSQUIRELL
-T-REX 450
-Bellanca 480 EP (létá)
-Twin Star II
-Pico Z
-Air Ace LEO 451C
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pop Člen RC Fógli-MODERÁTOR

Registrace: 27.12. 2006 Příspěvky: 1672 Bydliště: Brno - Bystrc
|
Zaslal: po srpen 06, 2007 9:52 pm Předmět: |
|
|
| Shortsword napsal: | | Dostal jsem další tip. Chci se zeptat,co si o myslíte o firmě Dualsky, jaké s ní máte zkušenosti. Prý by se dal koupit regulátor XControllerTM 18A DUALSKYXM a motor Dualsky XM2826-12 CA za celkem rozumné peníze. |
hm, mam tu jeden vicemene volny 2830 CA10, mel jsem ho v Ultimate 1000 od VA models s vrtuli 10/4.6, ale dal jsem tam jiny motor s vetsi vrtuli a ten dualsky mi tu ted lezi |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Eragon Mazák

Registrace: 18.6. 2007 Příspěvky: 58 Bydliště: Bílý Kámen
|
Zaslal: po srpen 06, 2007 11:58 pm Předmět: |
|
|
| Shortsword napsal: | | Dostal jsem další tip. Chci se zeptat,co si o myslíte o firmě Dualsky, jaké s ní máte zkušenosti. Prý by se dal koupit regulátor XControllerTM 18A DUALSKYXM a motor Dualsky XM2826-12 CA za celkem rozumné peníze. | Já používám motor Dualsky XM 3530 v modelu Easy fly a musím říct že Easy je tak trochu raketa. _________________ Sky lady (mig 480 race) - už není
Easy fly (Dualsky XM3530) - létá
Bastl - hydroplán (mig 280) - už není
Extra 330 (BM 3130) - létá
Korál (mig 280) - plave |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Shortsword Mazák

|
Zaslal: st srpen 22, 2007 11:18 pm Předmět: |
|
|
[quote="Jarda"]Tak to bude tutově ten regl. Dej tam JES 020 a budeš spokojenej. quote]
Tak jsem na vaši radu koupil Regulátor Jes 020.Jsem s ním opravdu spokojený.Je super,že se změnil i průběh páčky ovládání plynu.Teď jde hned od začátku a motor má dle mého pocitu i vyšší počet otáček.Je to možné? _________________ http://www.youtube.com/user/TOMMYSQUIRELL
-T-REX 450
-Bellanca 480 EP (létá)
-Twin Star II
-Pico Z
-Air Ace LEO 451C
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|