Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
Dovolím si sem dát výsledek mého zimního snažení těsně před dokončením. Je to Artur dle plánu na podvozku Gdaňsk, který je tvarem velmi podobný, akorát od pár cm delší 690mm a mnohem, mnohem víc stabilní.
Trup jsem koupil jako hotovku, kterou jsem lehce opracoval, lehce dolaminoval a poupravil. Další už byla komplet stavba až na pár doplňků, které jsem zakoupil - svícení, kouření, přes kamarády zvukový modul, a drobotinu (kormidlo, kruhy atd.)
Vše je ovládáno komplet DX6i:
DSYS 36A
Mig 600 12V boat
Raboesch typ A, prům. 40mm
Aku li-pol 2s2p 5000mAh, mám jich opravdu hodně. Kapacita je pro dovážení a ponor opravdu 10Ah s odběrem dohromady nula celá nic.
Jednoduchý modul dirénky + repro - ovládáno spínačem Turnigy
osvětlení - rovněž spínač Turnigy
kouření - spínač SP06 Jeti _ tohle byla s ohledem na nedostatek kanálů DX6i nutnost, protože má poťák na nastavení sepnutí funkce
Modul zvuku - do něho je mixován motor. Lze nastavit zvuk motoru v závislosti na výkonu lodě.
Jinak je trup plnej elektroniky, ale přehledně a vcelku jednoduše.
Vše je napájeno přes externí bec. Jinak regl zůstal v zapojení s BEC, ten externí je kvůli elektronice nastaven na 5V (žárovky 6V, modul zvuku 5,5V + zesák - ten je natvrdo z aku).
S lodí jsem i po zkouškách ve vaně velmi spokojen a už se nemůžu dočkat na otevírání vody a večerní ježdění. Ono s tím rychíkem v noci to není pravý ořechový.
Ještě jsou odnímatelné stěžně se smotaným plachtovím a přední je osvětlený. _________________ auta, lodě, F3K
Registrace: 22.8. 2010 Příspěvky: 244 Bydliště: Újezd u Brna
Zaslal: ne leden 09, 2011 7:31 pm Předmět:
http://www.youtube.com/watch?v=FbIcYPLx81Q
Jednoduchou záměnou PIC procesoru lze měnit zvuk motoru z benzinu na diesel. Zatím je diesel, ale asi dám benzín, on zvučí stejně spíš jako diesel.
Na repru je poťák na nastavení hlasitosti. _________________ auta, lodě, F3K
http://www.youtube.com/watch?v=FbIcYPLx81Q
Jednoduchou záměnou PIC procesoru lze měnit zvuk motoru z benzinu na diesel. Zatím je diesel, ale asi dám benzín, on zvučí stejně spíš jako diesel.
Na repru je poťák na nastavení hlasitosti.
Dá se záměnou PICu změnit zvuk také na letecký petrolej ?
Ale vážně: zajímá mě, jaké máš zkušenosti s těmi Lipolkami. Píšeš, že jich máš hodně a tak by mě zajímalo, jestli všechny byly dobré a nebo jestli se tam objevil nějaký zmetek, který se musel vyhodit ( nebo vyměnit ). Chtěl bych také pořídit pár kusů takových Li-Polek a mám obavu, jestli je kvalita slušná a nebo se musí počítat předem s určitým počtem zmetků. Zatím používám pouze Kokamky a Wide Energy, ale vzhledem k ceně bych se raději poohlédnul po něčem v HobbyKingu. _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry
Mohu potvrdit - mým nejstarším lipolkám z HC už budou 3 roky a zatím všechny jedou (pravda ty nejstarší už nepodávají max. výkon). Odešly mně jen dvoje lipolky a to vždy mou vinou (po pádu éra ). A používám je rozmanitě - od IONa, kde je zatěžuju cca 50A, přes akrobaty, větroně až po použití jako napájení externího BECu, kde berou nula nic. Pravda, na vodě je nepoužívám, takže tam zkušenosti nemám.
Ale vůbec bych se toho nákupu nebál. _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600
Zaslal: ne leden 09, 2011 8:31 pm Předmět:
I když to není ale vůbec k tématu tak:
Li-pol z číny používám od zamého zahájení prodeje z HC.
Sám mám, měl jsem doma 10 packů li-pol 2s 5000mAh 20C. Jezdím je už přes 2 roky v e-maxx brushless, pak ve všech rychlících Hydrolift, Flash, Cougar - ten byl na 8s a jel skoro kilo na Slavkovským rybasu.
Ty aku z Flashe vytahuhu v létě tak horký, že se nedají silně. zmáčknout. Na obalu naměřeno 55°C. Beru ta jako spotřebák. Skladuju nabitý, vybitý, prostě zásady žádný nedodržuju.
Pak mám 1500mAh 3s. Těch mám 6 packů přes rok a používám ve všem ostatním. Jsou při psaných parametrech totožných jako kokamky sice měkčí jak ty kokamky starý 3 roky, ale není s nima problém. Kdyžtak vzít více C. já beru ty nejmenší a trápím je. Na udávaná C u číňanů nevěřím. klidně každý rok za ty peníze koupím nový než přeplácet za psaný C.
Ty dvouletý 5000 jsou všechny do jedné mírně přiffouklý, opravdu mírně. po jízdě v lodi je teplý a nafouklý vytahuju a any zase splasknou na ten svůj původní lehce přifouklý tvar. Ony se přifouknou po 2 sezónách ať se k nim chováš jak chceš a ať je používáš či nikoli.
Ty 1500 dodnes jako nový.
Pouze 1 pack 2s se úplně novej po jedný jízdě autem odporoučel. Po týdnu v šuplíku 1 článek 0V.
Li-poly bych u nás za ty prachy nekoupil ani kdybych byl milionář.
Z jedny kokamy mám 4packy z HC. Čau _________________ auta, lodě, F3K
Omlouvám se, že to nebylo k tématu .... i když já se jen chytl té zmínky o baterkách.
Ale stejně jste mně udělali radost.
Jde mi o kapacitu, proudy až na jednu vyjímku tak to 10-15A, vyjímečně a krátkodobě ( minuta ) 50A, takže by se neměly moc trápit.
Akorát musím sehnat někoho, kdo mi je časem obstará. Na to nakupování na tak velkou dálku nemám odvahu a hlavně neumím amerikánsky. _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry
Zaslal: po leden 10, 2011 5:36 am Předmět:
K těm PIC porocesorům. Djí se za 100,- objednat už naprogramované na motor, petrol, diesel a dampf. Nic jiného zatím neznám, ale kdo si to programuje doma, je to jen o softu. Samozřejmě s ohledem na technologii nelze čekat zázraky. Modul komplet bez práce je za 300,- Jeden PIC tam dělá jakoby spínač, prostě co se děje v závislosti na vysílači a druhý je motor, ten měním. _________________ auta, lodě, F3K
Na celé té zvukové technologii je nejslabším článkem výstup. Zatím jsem neslyšel pořádný maketový zvuk - a není se ale co divit, 20 kg basovou bednu s 30 cm reprákem do lodičky nestrčím.
I když by byl nahrán nějaký originální zvuk skutečného motoru, tak z malinkého repráčku to bude pořád znít jen o něco líp jak z telefonu. _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry
Zaslal: po leden 10, 2011 8:55 am Předmět:
S ohledem na prostor v trupu, použitou akustickou výbavu a hlavně pořizovací náklady si myslím, že je to naprosto výborný. Reprák tam mám koupený co se používá v lepších televizích co váží 300g v bedničce. Do toho nepočítám sirénu, ta je i s volně loženým repro zcela zdarma. Ani poštovné po mě nechtěli. Ta siréna tam je, protože v zádi zbylo místo.
Jinak do Smit Nederlanda chystám zvukový modul SERVONAUT SMT a je tam i více místa, tak uvidím jak to vyjde.
Jinak to co jsem dělal v pátek v dílně se nedá srovnat s tím, co následovalo celý víkend doma. Defacto kromě spánku jsem makal na zástavbě kompletní elektroniky od kompletace po rozmístění a uchycení.
Jo a cena kompletní akustické sestavy zvuku motoru je (když si to zbastlíte doma).
modul 300,-
repro 100,-
poťák a dráty - do 50Kč
Za tohle nemůžu chtít srovnatelný zvuk s moduly v řádech za tisíce, ale opravdu to co loď tímto modulem dostane silně převyšuje cenu celého akustického kompletu. _________________ auta, lodě, F3K
Zaslal: po leden 10, 2011 9:01 am Předmět:
Kdo by měl pochybnosti o mém čase, tak - je mi lehce přes 30let, mám roční dítě a tohle všechno se odehrává za přítomnosti celé rodiny v obyváku bytu, popř. v kychyni (zřídkakdy). Naštěstí je to čistá práce.
Nejvíc času trávím opětovným zapojováním el. zařízení co potřebuji k práci (minivrtačka, pájka, vysavač), protože mi ratolest i několikrát za hodinu něco nepozorovaně odpojí a to je pak čekání na rozehřátí cínu opravdu zdlouhavé (žárovička nesvítí, tak nevím jestli ta stařičká pájka je v provozu či nikoli).
To jen tak na odlehčení k doplnění práce v dílně. _________________ auta, lodě, F3K
Zaslal: út leden 11, 2011 7:14 pm Předmět:
http://www.youtube.com/watch?v=4eUQ5gD4qcY
Záměna původnního dieslu za petrol. Následně za pomoci manželky a propojky na modulu zvolem odpovídající počet válců, který po uchu k lodi nejvíc pasuje. Takto ozvučení zůstane, takže kosmetika a hurá na vodu. _________________ auta, lodě, F3K
Pěkně ti to rachtá, to se musí uznat. _________________ Av-36 Bojar;Tucano T1; Tornádo XX,
Alpha 1500, Elipsoid Evolution, P 47 Thunderbolt
Mini remoš, PT 109 v dlouholeté dostavbě
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku 1, 2, 3Další
Strana 1 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.