Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
Registrace: 31.1. 2007 Příspěvky: 1502 Bydliště: Brno, Nový Lískovec
Zaslal: út říjen 30, 2012 11:49 am Předmět: ASP 61a vs. ASP 61a REMOTE NEEDLE?
Tak jak nekteri vite, litam s Artistem na MVVS 8 s MVVS ladakem a zlobi mne, nedari se vyladit. Teda na zemi jo, ale jakmile vzlitnu a chvili litam na pul plynu, pak pridam, zdechne nebo ne, to je loterie. Takze casto koncim nouzovym pristanim. Letos v lete jsem tomu dal jeste sanci, ale koncim. Jdu asi do ASP, to vsichni chvali.
A ted otazka - maji dvbe verze - s klasickym karbecem a stelovaci jehlou hned na sani, nebo verzi "remote needle" - tedy stelovaci jehla posunuta dozadu na motoru uplne k prepazce. Vyhoda jasna, ruka steluje dal od vrtule. Ale nema to nahodou i zapory? Nezlobi to, kdyz je tam o hadicku vic a vetsi vzdalenost od karburatoru - zpozdeni? _________________ Dimona; Artist; Tornado XX; TREX 450SE; Revo; Dark Impact; M18PRO; ETNZ; Atlantio.
Registrace: 6.3. 2007 Příspěvky: 1290 Bydliště: Brno - Jehnice
Zaslal: út říjen 30, 2012 12:00 pm Předmět:
Tuto jehlu jsem mel na MVVS 4,6 ve Fenixovi (Fara), a tam to chodilo excelentně (včetně celého motoru). Nicméně stejně jako ty jsem k tomu měl zpočátku nedůvěru.
- klady jsou jak píšeš, pro jedince nepozorné, ignoranty či kandidáty na parkinsona je to jisté zvýšení bezpečnosti, ohoblované pazoury od vrtule nejsou nic moc.
- jestli je tam hadička navíc asi nebude hrát roli (pokud teda nebud z takového bláta, že by ji podtlak v difuzoru deformoval). Směšování se děje v difuzoru na trysce a to co do trysky doteče (dano nastavením jehly) je furt stejné, a je jedno kde se to omezování množství děje. Samozřejmě tu hadičku mezi tou jehlou a tryskou vest přímou a nejkratší cestou.
Naposledy upravil jemo dne út říjen 30, 2012 3:35 pm, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: út říjen 30, 2012 12:56 pm Předmět:
Jednak diky za promptni info, ktere mne docela presvedcilo a druhak jsem to nasel i jinde, ze by to melo byt ok a navic se da premontovat na klasiku prehozenim paru sroubu a jeste je to o dolar levnejsi, takze to beru. _________________ Dimona; Artist; Tornado XX; TREX 450SE; Revo; Dark Impact; M18PRO; ETNZ; Atlantio.
Vnesu do toho trochu nejistoty - zkušenosti z jiné strany. Pravdou je, že se to netýká ASPčka, ale malého OS Max 10 LA. Kolegovi z klubu toto zadní uspořádání jehly stále zlobilo - asi po 2 minutách letu motor vždy chcípnul. Při zkouškách na zemi se po chvíli od nastartování začali v té propojovací hadičce objevovat malinké bublinky, ze kterých se před difuzorem vytvořila velká bublinka a motor zhasnul. Zkoušeli jsme všechno možné - jiné nádrže, atd., nakonec se naštval a koupil ten stejný motor nový. Dělalo to to samé! Motor začal chodit jak má až po instalaci karburátoru z MVVS 1,5 dopředu. _________________ kanál 65
No jednak za ty penize budu mit novy ASP, druhak potrebuju o trochu vetsi vykon, takze tato konkretni 8 mi nesedi.
O tech bublinkach jsem taky uz nekde cetl, pry to muze byt problem spatne hadicky - prisava to okolo vzduch. Ale jak jsem psal, u toho asp jde odsroubovat sroubek a dat tam jehlu naprimo do karbecu.
Jinak jsem mel brna taky moc rad, mel jsem 3,5 a 4,6 a byly bezva, naprosto. Ale ta 8 mi proste nechutna. _________________ Dimona; Artist; Tornado XX; TREX 450SE; Revo; Dark Impact; M18PRO; ETNZ; Atlantio.
Zaslal: čt březen 27, 2014 6:39 pm Předmět:
Tak 10 ASP je na letadle nasazena a zabehnuta na zahrade. Ted jen vyzkoušet ve vzduchu. Uz se tesim. _________________ Dimona; Artist; Tornado XX; TREX 450SE; Revo; Dark Impact; M18PRO; ETNZ; Atlantio.
Zaslal: pá duben 24, 2015 7:43 am Předmět:
Ani jsem si nevšiml! Budu to muset zkontrolovat. Ale mělo by to být v pohodě, neb opticky při pojezdu to vypada bezpečně. Ale díky za tip, juknu a dam vědět. _________________ Dimona; Artist; Tornado XX; TREX 450SE; Revo; Dark Impact; M18PRO; ETNZ; Atlantio.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.