Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
Kdo by nezatoužil mít doma PIPERA, tak na doporučení klubového kolegy Pilota , jsem si pod stromečkem nadělil od Astra model stavebnici tohoto éra.Rozpětí 1720 mm, délka 1095 mm a naložený pro let 2600g.Protože zatím všechna letadla provozuji elektro, tak toto nebude vyjímka.Pro pohon Pipera mě byl kolegou Popem , zkušeným elektro letcem doporučena sestava od Aleše Bidovského ze Satria Olomouc .Motor střídavý s rotačním pláštěm BMA 4120-7 (5048-7),4-6 LiPol a regulátor AC 70A Opto, vrtule APC 14/8.Pro ovládání modelu bude použita moje osvědčená Graupner MX-16S,přijimač SMC 16 scan 35 MHz SPCM.Použitá serva Hitec,směrové kormidlo HS-422,výškové kormidlo HS-422,ovládání křidélek bylo původně dle návodu použité jen jedno servo a to se mě nelíbilo a tak jsem místo pro servo v křídle rozšířil a umístil tam dvě serva HS-81 pro každé křidélko.Snad to byla dobrá volba. Pohonné baterie, jestli to váhově vyjde bych zatím použil 6SLiFe 2300mAh a pro napájení přijimače a serv 5SNiMh 1900mAh Sanyo Eneloop.
Po otevření krabice jsem shledal vše potřebné ke stavbě.Všechny díly jako křídlo,výškové kormidlo,směrové kormidlo a trup jsou požehleny folii.Pohyblivé díly kormidel jsou pomocí pantů rovněž upevněny k těmto dílům.Přiloženy jsou také dva sáčky ,jeden obsahuje obvyklou drobnou bižuterii a druhý, pěnová podvozková kola,(která jsem vyměnil za kola Kavan 75 mm) ,ocelové díly podvozku, překližkové výseky spojky křídla,deska serv,palivovovou nádrž,zasklení kabiny ,plastový přední díl trupu (motorový kryt),vidličky a páky kormidel ,vzpěry křídla ,táhla kormidel, makety motoru , pásy folie.Postup stavby není ničím vyjimečný .Obrázkový návod v angličtině a od Astra model velmi stručný všeobecný v českém jazyce
Kdy bude zálet ? Je furt nad nulou, takže stačí jen den bez deště a můžem to prubnout
Vypadá to moc pěkně. Asi taky začnu pošilhávat po nějakém takovém krasavci. Na konec, co furt má člověk honit po obloze rychlý a mrštný éra, ne ? Taky už nejsem nejmladší _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600
Registrace: 7.4. 2011 Příspěvky: 12 Bydliště: Brno Julec
Zaslal: st leden 04, 2012 12:39 pm Předmět:
pavel napsal:
Jo už to tak je , něco zemře (pilotův piper)...
Aaaale, copak se mu stalo skaredeho ? Pilotova Pipera si pamatuju jeste z pred-lonska ze Slatiny, kdyz jsem tam poprve prisel otravovat s nevyvazenym BAMBI-II, a strasne se mi libil. _________________ Super Zoom XL, HK Mini Mustang, 2x indoor Index 3 (80 a 55cm), Bambi II, Blade MCX
Tak a včera umřel po krátkém startu i můj Piper,moc si neužil, mohl by JEN závidět Pilotovýmu Piperovi ten si aspoň zařádíl a užil viz galerie. _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6,
Podle fotek to není tak hrozný, to snad slepíš, ne ? Tak jaký konec ? _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600
Pavle je to škoda, již vím že chyba byla taky ta ,že jsem Pipera měl raděj na poprvé hodit z ruky ale já jsem ho rval ze země ,jak to tady už prohlásil zkušený letec Bořík, za všechno muže ten co éro řídí tak se přiznávám jsem vinen ,SAMO OPRAVDU nelétá nic . _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6,
Ale létá - historici!
Troufnu si říct, že snad většina havárií historiků, které jsem viděl, byla způsobena tím, že to někdo blbě "řídil" - snažil se s tím érem dělat to, co by samo nikdy nedělalo nebo letěl tam, kam by samo nikdy neletělo. Naopak jsem už viděl několik krásných letů, s vypnutou (nezapnutý přijímač) nebo nefunkční RC soupravou. _________________ kanál 65
... jak to tady už prohlásil zkušený letec Bořík, ....
To je docela humorná věta - správně by mělo být zkušený pozorovatel ... sice mám nalétáno pár stovek hodin, ale to vůbec nic neříká o tom, že jsem zkušený. Moje lítání je čistě pohodové s pokud možno s nejpomalejším letadlem a vrchol mýho umění je přemet.
Při této příležitosti bych uvítal námět nebo nějaký odkaz na elektroletadýlko, které unese klíčenkovou kameru a poletí rychlostí hodně splašené a vyděšené želvy. _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry
Registrace: 6.12. 2006 Příspěvky: 1034 Bydliště: Brno - Lesná
Zaslal: po říjen 08, 2012 10:11 am Předmět:
Bořík napsal:
...při této příležitosti bych uvítal námět nebo nějaký odkaz na elektroletadýlko, které unese klíčenkovou kameru a poletí rychlostí hodně splašené a vyděšené želvy.
Díky, to znám, něco takového mám na mysli, ale určitě jako dvouploch ( ten má ještě větší čelní odpor ). Je tam i hezké video ... http://www.youtube.com/watch?v=wxXu_rmLeNs ( hlavně v čase 1:33 )
Problém je, že jsem při stěhování někam "uklidil" zbytky pronu a tak teď nemám z čeho bych to udělal. Ale stejně bych to asi raději dělal z balzy. _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry
Zaslal: út leden 07, 2014 11:03 am Předmět: Re: PIPER CUB J-3 Airline
LUBOS napsal:
Kdo by nezatoužil mít doma PIPERA, tak na doporučení klubového kolegy Pilota , jsem si pod stromečkem nadělil od Astra model stavebnici tohoto éra.Rozpětí 1720 mm, délka 1095 mm a naložený pro let 2600g.Protože zatím všechna letadla provozuji elektro, tak toto nebude vyjímka.Pro pohon Pipera mě byl kolegou Popem , zkušeným elektro letcem doporučena sestava od Aleše Bidovského ze Satria Olomouc .Motor střídavý s rotačním pláštěm BMA 4120-7 (5048-7),4-6 LiPol a regulátor AC 70A Opto, vrtule APC 14/8.Pro ovládání modelu bude použita moje osvědčená Graupner MX-16S,přijimač SMC 16 scan 35 MHz SPCM.Použitá serva Hitec,směrové kormidlo HS-422,výškové kormidlo HS-422,ovládání křidélek bylo původně dle návodu použité jen jedno servo a to se mě nelíbilo a tak jsem místo pro servo v křídle rozšířil a umístil tam dvě serva HS-81 pro každé křidélko.Snad to byla dobrá volba. Pohonné baterie, jestli to váhově vyjde bych zatím použil 6SLiFe 2300mAh a pro napájení přijimače a serv 5SNiMh 1900mAh Sanyo Eneloop.
Po počátečním přehnaném nadšení jsem měl pocit, že modeláři
co si LiFe vyzkoušeli, se vrátili k plastopytlíkům LiPol, maximálně
chráněných obalem "hard-case". Důvodem byl hlavně
nepříznivý poměr váha / kapacita.
Takže LiFe se staly hlavně doménou aku-nářadí.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.