Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
Co člověk, to názor. Docela rozumné by možná bylo zajet na Vinohrady, do prodejny Helimania ( http://www.helimania.cz/ ) a přímo tam se poradit. Jsou tam velmi schopní a zkušení modeláři-vrtulníkáři a dobře poradí nejen co vybrat podle schopností, ale hlavně z hlediska poruchovosti a dostupnosti servisu a náhradních dílů.
Jak píše Bořík - co člověk, to názor. Já si před rokem koupil koaxiála, takovou spíš hračku za pár stovek. Ale lítá to. Nicméně vývoj technologií (i mých názorů) je někde jinde, takže dneska bych šel do "hodného" jednorotoru. Dnes bych si pořídil Easycopter V4.5 Colibri Pro profipack nebo Nine Eagles Solo Pro II profipack.
- oba jsou od stejného výrobce (shodné díly)
- nic neváží, nemají kinetickou energii, málo se rozbíjí
- při malých výchylkách jsou hodní, při větších už lítají trochu jako větší stroje a ne jen stojí ve visu jako koaxiály (samozřejmě akrobacii nezvládnou)
- stojí pár kaček, profipack je s kufrem, nabíječkou a 2 baterkama - ideální na převoz
- je na ně na fórech celkem dost chvály
- dá se s nimi už dost "řádit" a přitom se člověk nemusí bát že ho pád bude stát majlant
- je to ideální na zábavu, nemusíš bý pravověrný vrtulníkář a přitom si zalítáš
- a když tě to přestane bavit, tak tě to moc nestálo (cca přes 2000,-)
A pokud tě to bude bavit stále a budeš mít tendence ho různě vylepšovat s zlepšovat jeho letové vlastnosti (viz fóra), tak tě to opravdu baví, chceš se tomu věnovat a jsi pak právě zralý na koupi už klasického vrtulníku se všemi jeho klady a zápory. Ale to už je jiná kapitola.
Toť můj názor. _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600
Osobně ho neznám, ale prý je to trochu hbitější "mrška" než ty dva mnou výše uvedené. Ale v principu je to nejspíš něco podobného. Ovšem cenově už je někde jinde. _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
Registrace: 6.3. 2007 Příspěvky: 1290 Bydliště: Brno - Jehnice
Zaslal: ne prosinec 05, 2010 3:33 pm Předmět:
Těžko radit.
Nejprve s čím jsem lítal a mám osobní zkušenost.
Dvourotorák: Blade CX2
Klasický vrtulník: Trex450 (je to ale už cca dva roky co byl naposledy ve vzduchu).
Srovnávat koaxiál a klasický vrtulník prostě moc nelze, každý je něco jiného (to už tady padlo několikrát).
Z odkazů co tu dáváš je vidno, že tě to táhne spíš k pidivrtulníkům klasické koncepce (ne dvourotor).
Záleží jak moc vážně to s vrtasama myslíš:
A/ pokud jenom na zkoušku a ten co si koupíš bude i ten poslední co budeš mít, tak je to asi jedno, jestli dvourotor, nebo pidi jednorotor. Lítat to bude cca stejně, rozumně se s tím dá doma, nebo v hale, venku je to o ničem (vítr).
B/pokud ale tušíš, že chceš jít někam dál, tak bych asi volil cestu dvourotor -> dobrý heli simulátor -> klasický "dospělý" jednorotor (minimálně velikosti 450 - TRex, MiniTitan, atd, nebo i větší).
Nicméně pokud se rozhodneš jít touto cestou a skutečně se tomu věnovat, tak počítej s poměrně velkou finanční náročností. Ten kdo tvrdí, že klasická helina je pouze záležitostí tisíců korun, tak lže. Startovní suma začíná na desetitisících (dle velikosti heli).
Nicméně k původnímu dotazu, abych se konečně vymáčkl i k nějakému doporučení. Pokud trváš na pidi jednorotoráku, tak bych šel do toho Blade mSR Micro, tam je záruka, že seženeš alespoň náhradní díly.
Souhnlasím s Jemem - z těch dvou je asi Blade mSR vhodnější. U toho Beltu CP3 píší "vhodný pro začínající akrobatické piloty", z čehož usuzuji, že do začátků není zrovna to pravé ořechové. Kup si to mSRko nebo jeden z těch dvou, o kterých jsem psal výše a určitě do začátků neprohloupíš. Já vím, ono to člověka svádí si za stejné peníze koupit vrtulník, který už je velký a opravdu vypadá jako pořádný vrťas. Znám to, protože jsem si tím před rokem prošel - koupil jsem si velký vrťas Blade CP+. Ale až když jsem si vyzkoušel co je s tím práce, nastavování, že to není sranda ho vůbec dostat do vzduchu, že každé ťuknutí je minimálně výměna listů a že mně bude trvat hodně dlouho než se to naučím, tak jsem teprve pochopil, že si chci vlastně jen občas zablbnout bez nějakého hlubšího studia vrtulníků, tak jsem z toho rychle vycouval a prodal ho.
Jak říká Jemo, jestli si s ním chceš jen občas zablbnout, tak to chce jednoduchý samolítací vrťásek, jinak spláčeš nad výdělkem. A ten CP3 se už tváří jako velkej vrtulník. _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
Registrace: 14.1. 2009 Příspěvky: 53 Bydliště: Brno Veveří
Zaslal: st prosinec 08, 2010 9:53 pm Předmět: už jsem koupil.
Všem děkuji za rady a informace. Tak jsem nakonec koupil Esky Honey Bee CP3 . Po vánocích dáme halu tak si nachystejte vaše stroje. Teda bude li zájem . Standa_passat
Zaslal: ne leden 23, 2011 9:04 am Předmět:
liberk napsal:
No potěš ! Máš domluvené volné letiště ?
Ahoj. no letiště zatím né ale je to v jednání. Opravdu ta 450 je mnohem stabilnější. Prostě základ je vis. Jak člověk zavisí tak má super začátek. Stále ještě doladuji a učím se ten hnusnej vis. Ale co tak koupit tříosé gyro ?? A půjde to snáž. Standa
Registrace: 31.1. 2007 Příspěvky: 1502 Bydliště: Brno, Nový Lískovec
Zaslal: po leden 24, 2011 7:44 am Předmět:
Mam jedno KDS Flymentor na prodej. Funglovka, byla na vrtasu 1 hodinu, az jsem zjistil, ze nemam Win XP na konfiguraci (mam Visty a s tema ten soft nekomunikuje)... Prodam o neco levneji, nez Hobbyking... _________________ Dimona; Artist; Tornado XX; TREX 450SE; Revo; Dark Impact; M18PRO; ETNZ; Atlantio.
Zaslal: st leden 26, 2011 11:45 pm Předmět:
Michaelis napsal:
Mam jedno KDS Flymentor na prodej. Funglovka, byla na vrtasu 1 hodinu, az jsem zjistil, ze nemam Win XP na konfiguraci (mam Visty a s tema ten soft nekomunikuje)... Prodam o neco levneji, nez Hobbyking...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.