Hlavní menu
· Úvodní strana
· O klubu
· Členové klubu
· Hangár
· Svahy
· Lodě
· Auta
· Dílna
· Elektronika
· Fórum
· Fotogalerie
· Videogalerie
· Počasí v Brně
· Downloads
· Odkazy
· Seznam témat
· Archív článků
· Top 10
· Můj účet
Přihlášení (registrace)
Přezdívka

Heslo

Bezpečnostní kód:
Bezpečnostní kód
Do tohoto pole vložte bezpečnostní kód:

Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
TopList
RSS/XML
· RSS 0.91
· RSS 2.0
· Atom
Partnerské stránky
MoNaKo - Modelařina Na Koleně

Tug Towing CZ

MK ALKA Žatčany
Forums

RC Fógli
Fórum nejen pro členy klubu

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

SkyLady - Akrobacie
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Elektrovětroně
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Už jste se SL zkoušeli akrobacii?
Ano, s úspěchem
55%
 55%  [ 5 ]
Ano, ale dopadlo to špatně
11%
 11%  [ 1 ]
Ne, ale chystám se
11%
 11%  [ 1 ]
Ne, nejsem blázen
22%
 22%  [ 2 ]
Celkem hlasů : 9

Autor Zpráva
Víťa
Člen RC Fógli

Registrace: 29.11. 2006

PříspěvekZaslal: ne prosinec 03, 2006 11:54 am    Předmět: SkyLady - Akrobacie Citovat

A pak, že to nejde Wink
http://skylady.blog.cz/0510/koupe-letadla-konecne-jej-mam#komentar-5511007

Naposledy upravil Víťa dne ne duben 22, 2007 1:54 pm, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jarda
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: ne prosinec 03, 2006 8:29 pm    Předmět: Citovat

Taky jsem na to koukal. Pokud je to pravda a nemám důvod o tom pochybovat tak smekám širák Smile
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Eragon
Mazák
Mazák

Registrace: 18.6. 2007

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2007 8:44 pm    Předmět: Citovat

Takže, se SL zvládám: loping(dělat ho 15m nad zemí je docela adrenalinek), půl obrácený loping(víc to nejde), chvilkový let na zádech(směrovkou se to nedá uřídit) a vývrtku. Dnes sem objevil velmi zajímavou věc, která se s lady dá dělat. Je na ní ale potřeba opravdu mega směrovka. Stačí letět pod plným plynem rovně nebo velmi mírně dolů a kvedlat směrovkou ze strany na stranu. Když se to dělá přiměřeně rychle a s přiměřeně velkou výchylkou, lady se začne kývat ze strany na stranu a házet ocasem. Když se to dělá pořádně, tak je to docela pěkné. Cool
Extra 330 (BM 3130) - létá
Korál (mig 280) - plave
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
_George_
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrace: 23.7. 2007

PříspěvekZaslal: po červenec 23, 2007 8:01 pm    Předmět: Citovat

Eragon robil si pred akrobaciou nejaké úpravy na krídle? Nezdá sa mi že by to krídlo chcelo vydržat nejaký tvrdší looping Rolling Eyes
Eragon
Mazák
Mazák

Registrace: 18.6. 2007

PříspěvekZaslal: po červenec 23, 2007 10:27 pm    Předmět: Citovat

_George_ napsal:
Eragon robil si pred akrobaciou nejaké úpravy na krídle? Nezdá sa mi že by to krídlo chcelo vydržat nejaký tvrdší looping Rolling Eyes
Žádný úpravy sem nedělal a křídlo zatím drží.
Extra 330 (BM 3130) - létá
Korál (mig 280) - plave
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Shortsword
Mazák
Mazák

Registrace: 5.8. 2007

PříspěvekZaslal: út srpen 28, 2007 10:29 pm    Předmět: Citovat

Eragon napsal:
Takže, se SL zvládám: loping(dělat ho 15m nad zemí je docela adrenalinek), půl obrácený loping(víc to nejde), chvilkový let na zádech(směrovkou se to nedá uřídit) a vývrtku. Dnes sem objevil velmi zajímavou věc, která se s lady dá dělat. Je na ní ale potřeba opravdu mega směrovka. Stačí letět pod plným plynem rovně nebo velmi mírně dolů a kvedlat směrovkou ze strany na stranu. Když se to dělá přiměřeně rychle a s přiměřeně velkou výchylkou, lady se začne kývat ze strany na stranu a házet ocasem. Když se to dělá pořádně, tak je to docela pěkné. Cool

V terminologii akrobacie si ještě pletu pojmy ale musím souhlasit. Létal jsem s vynechávajícím motorem a co se s tím dá dělat za kousky je až neuvěřitelné.Let na zádech jsem zkoušel a úspěšně provedl (s bellancou mi to nešlo). Různé obraty také nejsou problém (má velice citlivou výškovku a skvěle a rychle na ni reaguje),Vývrtku jsem nezkoušel a ani nemohl,protože nemám křidélka (nebo to jde bez nich?). Dokonce se mi povedla taková věc: cca 6metrů nad zemíj sem létal s motorem na plný výkon pořád dokola s přitaženou výškovkou ve svislém kruhu o docela malém průměru a nevěděl jsem jak se z toho dostat. Byl to strašnej fofr.A skončilo to tak,že sem naštěstí vystihl okamžik a potlačil vyškovku naplno ve správný čas a Sl Vylétla nahoru a ne dolu. Toho strachu co jsem měl abych ji neposlal naplno do země. Tak nízko nikdy víc.
-Twin Star II
-Pico Z
-Air Ace LEO 451C
-Tamiya TXT (upraveno na Crawler)
2x Tamiya TT-01, 1x TL-01
Roger
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: út srpen 28, 2007 10:57 pm    Předmět: Citovat

Mne se dneska se SL necekane podarilo letat na vrcholu velice mirneho kopce bez motoru a vubec jsem neztracel vysku. Na dvacet minut letu jsem motor potreboval jen 2 minuty. Hodne fucelo a asi se to o ten kopec pekne zvedalo, fakt super.
Mak
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: út srpen 28, 2007 11:11 pm    Předmět: Citovat

Roger napsal:
Mne se dneska se SL necekane podarilo letat na vrcholu velice mirneho kopce bez motoru a vubec jsem neztracel vysku. Na dvacet minut letu jsem motor potreboval jen 2 minuty. Hodne fucelo a asi se to o ten kopec pekne zvedalo, fakt super.

kdepak sji letal ? kopce ktere nosí mne zajímají ? Smile
cloggymeat
Mazák
Mazák

Registrace: 13.1. 2007

PříspěvekZaslal: út srpen 28, 2007 11:14 pm    Předmět: Citovat

K vyvrtce se pouziva jen vyskovka a smerovka. I u tech nejbrutalnejsich akrobatu Smile . Do vyvrtky se ero dostava z rovneho letu, kdy stahneme motor a lehce pritahneme, aby ero zpomalilo, pri nizke rychlosti, model "pretahneme" (vyskovka na max pritazeni) a model ztrati uplne rychlost -v tom vychylime smerovku a ero prepadne do vyvrtky, smerovkou urcime smer "vrtani", dale drzime max natazenou vyskovku a smerovku na jednu stranu. Z vyvrtky se dostaneme podle typu modelu, nektere era po vraceni kormidel do neutralni polohyprestanou vrtat sami, jinym se musi pomoct a to vychylenim smerovky (tuknutim) na opacnou stranu..... (se skylady jsem kdysi lital a jde to Smile )
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Shortsword
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: út srpen 28, 2007 11:22 pm    Předmět: Citovat

cloggymeat napsal:
K vyvrtce se pouziva jen vyskovka a smerovka. I u tech nejbrutalnejsich akrobatu Smile . Do vyvrtky se ero dostava z rovneho letu, kdy stahneme motor a lehce pritahneme, aby ero zpomalilo, pri nizke rychlosti, model "pretahneme" (vyskovka na max pritazeni) a model ztrati uplne rychlost -v tom vychylime smerovku a ero prepadne do vyvrtky, smerovkou urcime smer "vrtani", dale drzime max natazenou vyskovku a smerovku na jednu stranu. Z vyvrtky se dostaneme podle typu modelu, nektere era po vraceni kormidel do neutralni polohyprestanou vrtat sami, jinym se musi pomoct a to vychylenim smerovky (tuknutim) na opacnou stranu..... (se skylady jsem kdysi lital a jde to Smile )

Díky za poučení. A zase jsem o něco chytřejší. Takže při ztrrátě rychlosti a vychýlení směrovky se otočí přes křídlo? Podle tohoto by to nemělo být těžké.Ale zdání může klamat. Až půjdu létat, tak to každopádně vyzkouším.
-Twin Star II
-Pico Z
-Air Ace LEO 451C
cloggymeat
Mazák
Mazák

Registrace: 13.1. 2007

PříspěvekZaslal: st srpen 29, 2007 12:00 am    Předmět: Citovat

Proste porad drzet vyskovku na maximalnim pritazeni a nepouset pri vytraceni rychlosti smerovku taky na max a ero zacne vrtat (pri vrtani neustale drzet maximalni vychylky jak na VOP tak na SOP)
Shortsword
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: st srpen 29, 2007 12:38 am    Předmět: Citovat

cloggymeat napsal:
Proste porad drzet vyskovku na maximalnim pritazeni a nepouset pri vytraceni rychlosti smerovku taky na max a ero zacne vrtat (pri vrtani neustale drzet maximalni vychylky jak na VOP tak na SOP)

Chápu. Díky
-Twin Star II
-Pico Z
-Air Ace LEO 451C
Roger
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: st srpen 29, 2007 7:53 am    Předmět: Citovat

Mak napsal:

kdepak sji letal ? kopce ktere nosí mne zajímají ? Smile

No budes se asi divit, ale bylo to Brnensko. Takze to ani zadny kopec neni. Protoze tam nikdo nebyl, chodil jsem radeji dal od auta a stal jsem uplne uprostred drahy. Foukalo smerem od silnice a ja letadlo drzel primo na horizontu (kdybys na nej vysel, tak dole uvidis silnici). Rekl bych, ze to byla asi dost vyjimecna situace diky silnemu vetru a spravnemu smeru. Asi se to o ten mirny svah zvedalo a nad horizontem to neslo. SL tam takrka nehnute visela. Jeste jsem to nikdy nezazil. Bavil jsem se tim, ze jsem se snazil aby vypadala jako drak, nehybala se z mista. Chvilema se mi to darilo ale jinak jsem lehce krizoval doprava doleva a vyrovnaval aby se mi nevzpinala, nebo nehoupala.
Jarda
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: st srpen 29, 2007 8:05 am    Předmět: Citovat

Roger napsal:
No budes se asi divit, ale bylo to Brnensko.
eek applaus 2 daumen hoch
Mak
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: st srpen 29, 2007 11:46 am    Předmět: Citovat

jojo na brnensku to na tehrane opčas nosí když dobře fouká tam semsi sai velmi dobre zaletal vdoicky na termiku nebo i male svahovani Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Elektrovětroně Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejít na: