Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
Zaslal: ne prosinec 16, 2012 11:29 am Předmět: PT-17 Stearman guilow
Pro zpestření a relax jsem si přál od ježiška tento rozsyp tak uvidím jestli něco najde , no a s pohonem mě zkuste poradit , ASP 061, nebo elektriku samosebou střídák dík dik
To je ten prcek s rozpětím 711 mm ? Tam bude i malý stříďák hodně výkonný. Toto letadýlko vyráběl kdysi Tonda Alfery coby polystyréňák o zhruba stejné velikosti ( asi o kapku větší ). Tam byl akorát Mig 280 s převodovkou. Takže nic moc výkonnýho nebude potřeba, s odběrem do 6A na dvoučlánek to bude skoro viset. Vhodných motorů jsou desítky, jde spíš o cenu a kvalitu. Váha motoru cca 30g, kv kolem 800-1100 na tři články nebo 1000-1400 na dvoučlánek. _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry
Peto na vložení odkazu jsem dřevák , výrobce Guillow ,jak psal Bořík rozpětí 711mm dvojploch Boeing PT-17 Stearman V ROZSYPU CENA +- 1000 kačáků,jde mě hlavně o stavbu,kdo si lepí nezlobí
Registrace: 6.3. 2007 Příspěvky: 1290 Bydliště: Brno - Jehnice
Zaslal: ne prosinec 16, 2012 8:23 pm Předmět:
v popisu se píše že je to na gumový pohon, případně jako upoutanec či volný se spalovákem 0,8 - 1,5 ccm. Pokud z toho chceš mít RC model, pak nic jného než elektriku tam nedávej. Se spalovákem a ještě s RC karburátorem by ses v této kubatuře jenom trápil. Ne že by to nešlo, ale pokud není tvým cílem ladění motoru, tak dej na má slova.
Spalováky začínají rozumně fungovat od 15ccm nahoru, vše s nižší kubaturou je do jisté míry alchymie.
Pokud ho chceš jako volný (předpokládám že se do upoutanců nepustís), tak si pohon spalovákem dovedu představit.
v popisu se píše že je to na gumový pohon, případně jako upoutanec či volný se spalovákem 0,8 - 1,5 ccm. Pokud z toho chceš mít RC model, pak nic jného než elektriku tam nedávej. Se spalovákem a ještě s RC karburátorem by ses v této kubatuře jenom trápil. Ne že by to nešlo, ale pokud není tvým cílem ladění motoru, tak dej na má slova.
Spalováky začínají rozumně fungovat od 15ccm nahoru, vše s nižší kubaturou je do jisté míry alchymie.
Pokud ho chceš jako volný (předpokládám že se do upoutanců nepustís), tak si pohon spalovákem dovedu představit.
jako volný model se spalovákem jo , a RC ne nebo tam chybí ne
[quote="jemo"]...Spalováky začínají rozumně fungovat od 15ccm nahoru.../quote]
S tím souhlasit nemůžu bez problémů lítám 0,8 COXíky i tu jedničku APC a nedám dopustit na MVVS 2 (hlavně ty starý z Březinky).
ale pravdou je, že do takovýho éra by byla škoda dávat "špinavej" spalovák. A jako volňáska si to taky moc nedovedu představit - rozumná plocha k lítání, velké riziko rozbití modelu...
U nás kluci cpou RC i do házedel:
http://www.mkalka.cz/modely/model.php?id=136 http://www.mkalka.cz/modely/model.php?id=129
Dneska osadit malé éro RC není žádný (ani finanční) problém:
http://www.mkalka.cz/modely/model.php?id=88 _________________ kanál 65
Registrace: 6.3. 2007 Příspěvky: 1290 Bydliště: Brno - Jehnice
Zaslal: po prosinec 17, 2012 10:52 am Předmět:
No jo Zdeňku, tomu rozumím, a pokud je to motor bez RC karburátoru tak s tebou plně souhlasím.
Ta moje pesimistická věta se týkala výhradně spalováků s ovládaným karburátorem (min, max, plynulé přechody). Taky jsem měl malé motory a ty mi s RC karbecem chodily dobře (všechny MVVS) ale:
- je potřeba vědět (či metodou pokus - omyl zjistit) jak na to (palivo, svíčka, nastavení jehel, vrtule, atd.)
- v době kdy nebyly elektropohony na takové úrovni, tak tato cesta byla jediná možná
- pro člověka, co neabsolvoval výše uvedené to může být odrazující
- až do doby než jsem si pořídil větší motor, jsem si myslel, že kroutit jehlama (alespoň trošku ) před každým letovým dnem (nebo i letem) je nutnost
- v žádném případě neodsuzuju malé spalováky ale pokud je tu jednodušší alternativa (elektro) a není ortodoxní nutnost použití toho spalováku, tak jsem pro elektro
A ještě malý dotaz pane kotas , udělat přípravu na ovládání SOP aVOP , nebo křidýlka + VOP, ASI BYCH VOLIL 1. VARIANTU MIKROSERVA V TRUPU PO STRANĚ PŘED OCASNÍMA PLOCHAMA ?
to je slušný , jen nějak neovládnu objednávku z továrny na všechno ,tudíž budu vybírat z tuzemské nabídky , jinak křidélka určitě jenom na spodní křídlo yes? po jednom na půlkce
Maketově jsou správně křidélka pouze na spodním křídle, Stearman je na horním křídle neměl. Podle fotek a plánků mi ale připadá, že správná velikost křidélka by měla být o kapku větší ( = mělo by být křidélko delší ). Chtělo by to přeměřit, ale vypadá to tak, že podle počtu žeber na křídle ( u modelu ) se křidýlko zkrátilo tak, aby dosahovalo ke 3. žebru. Správně by to asi mělo být mezi 2. a 3. žebrem. Ale toto je třeba přeměřit, odhaduju to pouze podle fotek, protože plánek ze stavebnice nemám.
V rámci obratnosti bych tam ta křidélka na spodním křídle rozhodně udělal, protože se ve skutečnosti s tímto letadlem dělaly psí kusy a obraty všeho druhu - viz plno filmů. _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku 1, 2, 3Další
Strana 1 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.