Hlavní menu
· Úvodní strana
· O klubu
· Členové klubu
· Hangár
· Svahy
· Lodě
· Auta
· Dílna
· Elektronika
· Fórum
· Fotogalerie
· Videogalerie
· Počasí v Brně
· Downloads
· Odkazy
· Seznam témat
· Archív článků
· Top 10
· Můj účet
Přihlášení (registrace)
Přezdívka

Heslo

Bezpečnostní kód:
Bezpečnostní kód
Do tohoto pole vložte bezpečnostní kód:

Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
TopList
RSS/XML
· RSS 0.91
· RSS 2.0
· Atom
Partnerské stránky
MoNaKo - Modelařina Na Koleně

Tug Towing CZ

MK ALKA Žatčany
Forums

RC Fógli
Fórum nejen pro členy klubu

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

PT-17 Stearman guilow
Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Pohon na spalovací motor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
pavel
Člen RC Fógli

Registrace: 9.10. 2007

PříspěvekZaslal: ne prosinec 16, 2012 11:29 am    Předmět: PT-17 Stearman guilow Citovat

Pro zpestření a relax jsem si přál od ježiška tento rozsyp tak uvidím jestli něco najde , no a s pohonem mě zkuste poradit , ASP 061, nebo elektriku samosebou střídák dík dik
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bořík
Mazák
Mazák

Registrace: 20.10. 2010

PříspěvekZaslal: ne prosinec 16, 2012 2:45 pm    Předmět: Citovat

To je ten prcek s rozpětím 711 mm ? Tam bude i malý stříďák hodně výkonný. Toto letadýlko vyráběl kdysi Tonda Alfery coby polystyréňák o zhruba stejné velikosti ( asi o kapku větší ). Tam byl akorát Mig 280 s převodovkou. Takže nic moc výkonnýho nebude potřeba, s odběrem do 6A na dvoučlánek to bude skoro viset. Vhodných motorů jsou desítky, jde spíš o cenu a kvalitu. Váha motoru cca 30g, kv kolem 800-1100 na tři články nebo 1000-1400 na dvoučlánek.
jemo
Člen RC Fógli

Registrace: 6.3. 2007

PříspěvekZaslal: ne prosinec 16, 2012 3:05 pm    Předmět: Citovat

Pavle, dej konkrétní odkaz na to letadlo (výrobce, obchodník).
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
pavel
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: ne prosinec 16, 2012 4:13 pm    Předmět: Citovat

Peto na vložení odkazu jsem dřevák , výrobce Guillow ,jak psal Bořík rozpětí 711mm dvojploch Boeing PT-17 Stearman V ROZSYPU CENA +- 1000 kačáků,jde mě hlavně o stavbu,kdo si lepí nezlobí Very Happy
Kato
Člen RC Fógli

Registrace: 6.12. 2006

PříspěvekZaslal: ne prosinec 16, 2012 4:59 pm    Předmět: Citovat

http://www.modelarina.cz/stavebnice-stearman-pt17-711mm-p-9706.html
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
pavel
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: ne prosinec 16, 2012 7:56 pm    Předmět: Citovat

Ládo to je on , dík niedermayr anbeten
jemo
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: ne prosinec 16, 2012 8:23 pm    Předmět: Citovat

v popisu se píše že je to na gumový pohon, případně jako upoutanec či volný se spalovákem 0,8 - 1,5 ccm. Pokud z toho chceš mít RC model, pak nic jného než elektriku tam nedávej. Se spalovákem a ještě s RC karburátorem by ses v této kubatuře jenom trápil. Ne že by to nešlo, ale pokud není tvým cílem ladění motoru, tak dej na má slova.
Spalováky začínají rozumně fungovat od 15ccm nahoru, vše s nižší kubaturou je do jisté míry alchymie.

Pokud ho chceš jako volný (předpokládám že se do upoutanců nepustís), tak si pohon spalovákem dovedu představit.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Kato
Člen RC Fógli

Registrace: 6.12. 2006

PříspěvekZaslal: ne prosinec 16, 2012 8:25 pm    Předmět: Citovat

pavel napsal:
Ládo to je on , dík niedermayr anbeten

Není zač Pavlíku santa
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
pavel
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: ne prosinec 16, 2012 8:45 pm    Předmět: Citovat

jemo napsal:
v popisu se píše že je to na gumový pohon, případně jako upoutanec či volný se spalovákem 0,8 - 1,5 ccm. Pokud z toho chceš mít RC model, pak nic jného než elektriku tam nedávej. Se spalovákem a ještě s RC karburátorem by ses v této kubatuře jenom trápil. Ne že by to nešlo, ale pokud není tvým cílem ladění motoru, tak dej na má slova.
Spalováky začínají rozumně fungovat od 15ccm nahoru, vše s nižší kubaturou je do jisté míry alchymie.

Pokud ho chceš jako volný (předpokládám že se do upoutanců nepustís), tak si pohon spalovákem dovedu představit.

jako volný model se spalovákem jo , a RC ne nebo tam chybí ne
ZdeněkMKALKA
Mazák
Mazák

Registrace: 10.5. 2007

PříspěvekZaslal: po prosinec 17, 2012 8:34 am    Předmět: Citovat

[quote="jemo"]...Spalováky začínají rozumně fungovat od 15ccm nahoru.../quote]
S tím souhlasit nemůžu bez problémů lítám 0,8 COXíky i tu jedničku APC a nedám dopustit na MVVS 2 (hlavně ty starý z Březinky).
ale pravdou je, že do takovýho éra by byla škoda dávat "špinavej" spalovák. A jako volňáska si to taky moc nedovedu představit - rozumná plocha k lítání, velké riziko rozbití modelu...
U nás kluci cpou RC i do házedel:
http://www.mkalka.cz/modely/model.php?id=136
http://www.mkalka.cz/modely/model.php?id=129
Dneska osadit malé éro RC není žádný (ani finanční) problém:
http://www.mkalka.cz/modely/model.php?id=88
jemo
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: po prosinec 17, 2012 10:52 am    Předmět: Citovat

No jo Zdeňku, tomu rozumím, a pokud je to motor bez RC karburátoru tak s tebou plně souhlasím.

Ta moje pesimistická věta se týkala výhradně spalováků s ovládaným karburátorem (min, max, plynulé přechody). Taky jsem měl malé motory a ty mi s RC karbecem chodily dobře (všechny MVVS) ale:
- je potřeba vědět (či metodou pokus - omyl zjistit) jak na to (palivo, svíčka, nastavení jehel, vrtule, atd.)
- v době kdy nebyly elektropohony na takové úrovni, tak tato cesta byla jediná možná
- pro člověka, co neabsolvoval výše uvedené to může být odrazující
- až do doby než jsem si pořídil větší motor, jsem si myslel, že kroutit jehlama (alespoň trošku Smile ) před každým letovým dnem (nebo i letem) je nutnost
- v žádném případě neodsuzuju malé spalováky ale pokud je tu jednodušší alternativa (elektro) a není ortodoxní nutnost použití toho spalováku, tak jsem pro elektro
pavel
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 9:54 am    Předmět: Citovat

A ještě malý dotaz pane kotas , udělat přípravu na ovládání SOP aVOP , nebo křidýlka + VOP, ASI BYCH VOLIL 1. VARIANTU MIKROSERVA V TRUPU PO STRANĚ PŘED OCASNÍMA PLOCHAMA ?
Bořík
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 10:50 am    Předmět: Citovat

Já bych hlasoval za SOP+VOP+Křidýlka. A umístění serv podle toho, co je těžší - pokud dráty, tak serva v těžišti a uhlíková táhla a pokud budou drátky lehčí jak uhlík, tak i mírně vzadu, ale ne až na konci trupu - dlouhé dráty k servům jsou skoro vždy na škodu. Nedávno mi přišly serva z HK 2.2g a 1.9g a jsou slušný.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__12907__HK_282_Ultra_Micro_Servo_2_2g_0_2kg_0_08sec.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__23484__HK_5330_Ultra_Micro_Digital_Servo_1_9g_0_04sec_0_17kg.html
Wink
pavel
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 10:56 am    Předmět: Citovat

to je slušný , jen nějak neovládnu objednávku z továrny na všechno ,tudíž budu vybírat z tuzemské nabídky , jinak křidélka určitě jenom na spodní křídlo yes? po jednom na půlkce
Bořík
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 11:55 am    Předmět: Citovat

Maketově jsou správně křidélka pouze na spodním křídle, Stearman je na horním křídle neměl. Podle fotek a plánků mi ale připadá, že správná velikost křidélka by měla být o kapku větší ( = mělo by být křidélko delší ). Chtělo by to přeměřit, ale vypadá to tak, že podle počtu žeber na křídle ( u modelu ) se křidýlko zkrátilo tak, aby dosahovalo ke 3. žebru. Správně by to asi mělo být mezi 2. a 3. žebrem. Ale toto je třeba přeměřit, odhaduju to pouze podle fotek, protože plánek ze stavebnice nemám.
V rámci obratnosti bych tam ta křidélka na spodním křídle rozhodně udělal, protože se ve skutečnosti s tímto letadlem dělaly psí kusy a obraty všeho druhu - viz plno filmů.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Pohon na spalovací motor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Přejít na: