Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
Registrace: 31.1. 2007 Příspěvky: 1502 Bydliště: Brno, Nový Lískovec
Zaslal: pá říjen 31, 2014 8:51 am Předmět: Zdroj na krmeni nabijecky 24-28V?
Když uz se tu debatuje a debatovalo o nabijeckach, tak ty nejvykonnejsi si zadaji adekvatni zdroj. Ja mam ted doma graupnera 20A-25A při 13,8V. Pokud zvazuju upgrade na vykonnejsi nabíječku, cim ji mam krmit, resp. cim ji krmite? Bezne zdroje jsou okolo toho, co mam. Kdybych chtěl na 12-13,8V byt nekde na 500W, tj nekde kolem 40A nebo jit do většího napeti - 24-28V a polovicni proudy? PC zdroj jsem doma uz predelaval a ted to pouzivam na chalupe jako zdroj místo prevazeni. Ma smysl uvazovat o prestavbe vykonnejsiho zdroje? Servrove zdroj neznam, nevim, jestli bych to umel prestavet, jetsli nemaji slozitejsi architekturu...? _________________ Dimona; Artist; Tornado XX; TREX 450SE; Revo; Dark Impact; M18PRO; ETNZ; Atlantio.
Registrace: 6.3. 2007 Příspěvky: 1290 Bydliště: Brno - Jehnice
Zaslal: pá říjen 31, 2014 9:10 am Předmět:
Mám 2x HP DPS600PB 13,8V/47A tj. nějakých 570W.
Koupit se dají na ebay cena okolo 20E.
Na RCGroups atd. najdeš fůru diskusi jak je propojit do serie. Tj. dostaneš se na 28V/47A. Ale bacha, pokud do toho sériového půjdeš, tak musíš vědět co děláš, je to zásah do el. konstrukce.
Já zatím používám jen jeden, zatím mi to výkonově stačí, realizaci seriového zapojení si nechávam na zimu
Ten Boříkův návrh zdroje od CARSPA
711,- Kč, Průmyslový zdroj 24V=/350W spínaný HS-350/24,
1 550,- Kč, Průmyslový zdroj 24V=/500W spínaný HS-500/24
jsou za bezkonkurenční ceny, ten Hořejší je už poněkud dražší.
a jestliže ICharger 208 umí 24 V na vstupu, je menší proud výhodný.
Cit.: Bořík, "já pořídil k ICharger 208, hs-350-24-carspa a jsem spokojený"
Málo neobvyklé je "- AC Rozsah vstupního napětí zvolen pomocí přepínače"
85-132 / 170-264 VAC 47-63 Hz
/ 240-370 VDC tady bych to viděl, že tam asi spíš patří 24.0-37.0 VDC
http://www.luxus.cz/obchod_pic/carspa_hs-350_series.jpg
Existují ještě spínané zdroje - elektronická trafa pro halogenové žárovky
(časem je sem dám) tam byl ale problém, že naskakovaly jen
v úzkem rozsahu výstupního proudu (zátěže). Vzhled k charakteru žárovek
nejspiš odporové, takže napájení spínané nabíječky by mohl být problém.
Je to jedna z věcí, co se mi právě na iChargerech líbí - vstup 10-28V.
Ani jsem se nedíval na ten vstup do trafa - jestli 85-132V nebo 170-264V a už vůbec nechápu těch 240-370V stejnosměrných .... ani to nehodlám zkoumat, jsem rád, že to ( zatím ) dobře funguje.
Až budu velkej a bohatej, tak si koupím iChargera 4010 DUO - ani ne proto, jak je to výkonný stroj, ale co všechno umí. Musí být radost si s takovou nabíječkou hrát, natož pak s ní i něco nabíjet ! _________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry
Zaslal: ne listopad 02, 2014 10:47 am Předmět:
Tak nabíječka uz je nevyhmutelna. Na mem intelipeaku něco odeslo, nejde na nem vybijet, uz jen nabijet, při vybijeni ukazuje volty, ale proud netece, ampéry 0...
Uz jsem pokukoval po graupnerovi polaron ex, libi se mi na nem, ze je na stojaka a nezabere místo a zdalo se mi, ze 2x400W by mělo stacit, ale když vidim, ze za stejne peníze je 4010duo, tak to asi bude rozumnejsi volba, ze? Nebo je ještě něco jiného ve hre? Ten icharger je asi jen ze světa, ze? V CR ho nevidim na eshopech... Odkud jste ho kupovali, mate nejaky provereny shop v Evrope nebo z Asie? _________________ Dimona; Artist; Tornado XX; TREX 450SE; Revo; Dark Impact; M18PRO; ETNZ; Atlantio.
Já i Chargera dostal z Hobbykingu přes pražskou celnici a i tak to bylo za dobré peníze. Když si pročítám manuál na 4010, tak jen tiše odkapávám slzy do klávesnice. Prostě to umí všechno, na co si vzpomenu a ještě o hodně víc, na co si ani nevzpomenu. Nenašel jsem nic, co by se nedalo nastavit podle individuálních požadavků.
Jediné, co to neumí, tak udit klobásky.
Možná.
_________________ Vlaštovka z papíru, lodička z kůry
Zaslal: ne listopad 02, 2014 9:02 pm Předmět:
Aha, vyborne, zkusim kontaktovat Reicharda. V Lindingeru ho mají skladem, u Schweighoffera zrovna ne. Poptam a uvidim, co mi reknou. Diky za tip, ja uz sondoval webove stranky kdejakého Nemce... _________________ Dimona; Artist; Tornado XX; TREX 450SE; Revo; Dark Impact; M18PRO; ETNZ; Atlantio.
Odkud jste ho kupovali, mate nejaky provereny shop v Evrope nebo z Asie?
od Reicharda - objednavaji ho z Rakouska od Schweighoffera, byl tu za dva dny a Jemo myslím od Lindingera
Reichard po hledat iCharger nabízí
(Mobil vstupy oba: Vstupní napájecí napětí 11 – 18 V stejnosměrných)
http://eshop.reichard.cz/catalogsearch/result/?q=iCharger
5 290 Kč, Nabíječ MultiCharger H4 4x120W/2x240W,
nutnost vhodného stabilizovaného síťového zdroje (13,8 V/40 A).
1 790 Kč, Nabíječ MultiCharger X1 AC Plus
Vstupní napájecí napětí 11 – 18 V stejnosměrných
Vestavěný síťový zdroj.
Síťové napájení 100-240 V/50-60 Hz(Na vstupu není přepínač 120 / 240 V)
Nabíječ MultiCharger X1 AC Plus, Reichard stručný popis:
"Mikroprocesorový rychlonabíječ 50 W s balancerem pro 1-15 čl. NiCd/NiMH, 1-6 čl. Li-poly/Li-ion/Li-Fe, 2-20V Pb proudem 0,1-6A/50W. Vybíjení max. 1A/5W. Napájení 11-18 V nebo síťové 100-240V/50-60Hz. "
Takže 5 až 7,5 Ah Li-Pol udělá cca za 1 h, a je i se zdrojem.
Pokud bych neměl nic tlustšího, já bych neměl co řešit.
Jen byc propral www zda někde není za lepší peníz nebo pávě v akci.
Registrace: 27.12. 2006 Příspěvky: 1672 Bydliště: Brno - Bystrc
Zaslal: ne listopad 02, 2014 9:52 pm Předmět:
viz úvodní stránka reichard.cz:
Oficiální dovozce Schweighofer Modelsport
11.07.2011
V rámci dlouholeté a osvědčené spolupráce se známou rakouskou společností Schweighofer Modelsport vám nabízíme možnost objednání a zakoupení libovolného sortimentu z nabídky.
viz úvodní stránka reichard.cz:
Oficiální dovozce Schweighofer Modelsport
11.07.2011
V rámci dlouholeté a osvědčené spolupráce se známou rakouskou společností Schweighofer Modelsport vám nabízíme možnost objednání a zakoupení libovolného sortimentu z nabídky.
DÍK
Za úvahu stojí i Equilibrium 3.5 nabíječ 50W, za cenu 1400 až 1500 Kč
Registrace: 27.12. 2006 Příspěvky: 1672 Bydliště: Brno - Bystrc
Zaslal: po listopad 03, 2014 8:30 am Předmět:
Pokud se stále bavíme o nabíječce pro Michaelise, tak pro toho je 50W desetina původního požadavku. A nabíjet lipolku hodinu? Pro mne je přijatelných 20-25 minut max.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku 1, 2, 3, 4Další
Strana 1 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.