| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
pavel Člen RC Fógli

Registrace: 9.10. 2007 Příspěvky: 2248 Bydliště: Nevojice
|
Zaslal: st únor 11, 2009 2:30 pm Předmět: Termický větron |
|
|
| Zdeňkovi fotky stavby historika,Michalovi zprávy o úklidu přebytečného materiálu , moje angina a předsevzetí ,že od jara začnu co mám postavené pomalu rozbíjet zapříčinili ,že jsem se pustil do stavby konstrukčního termického větroně z balsy ,která je snad ještě z doby bolševika (nechtěl jsem zatápět) výškovka i směrovka jsou v podstatě hotové teď jdu na křídlo a tu ten problém křídlo má vzepětí W na koncích křidélka střed jako klapky rozpětí 3650mm +- dělené na polovinu. instalovat 4 serva do křídla a použit prodlužovací kabely ,nebo instalovat ovládání přes úhlové páky tyčemi či bowdenem? a serva uložit do trupu? Díky za rady |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pilot Člen RC Fógli

Registrace: 2.1. 2007 Příspěvky: 379 Bydliště: Brno - Slatina
|
Zaslal: st únor 11, 2009 2:46 pm Předmět: |
|
|
Serva do křídla - udělat náhon z trupu bez vůlí a odporu je poměrně problém.  _________________ Space Walker 210cm + ROTO 25V; DHC-1 Chipmunk 203cm + Saito FG30, Carbon Cub RCGF 21 twin, Christen Husky NGH 17, Li.P 15 Diana
F3K Destiny, EFX Racer, Tundra, Micro Tundra, FMS Fox, ASW28, Phoenix V2,
Vosa, Kolchozník |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Martas Mazák

Registrace: 21.10. 2007 Příspěvky: 603 Bydliště: Brno - Černovice
|
Zaslal: st únor 11, 2009 2:59 pm Předmět: |
|
|
Já bych všechno hryznul do křídel a dal prodluhy. Dělal jsem kdysy pákový převody přes táhla na velký větroně, ale to bylo v důsledku ceny serv za Komancheros a mé permanentní insolvetnosti ( jedno servo z trupu ovládalo obě křidýlka na 3,6m větroni a byl očistec to poštelovat aby to chodilo...).  _________________ CH 63 hangár rozprodán... dolétán a rozdán, ale jednou... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pavel Člen RC Fógli

|
Zaslal: st únor 11, 2009 3:03 pm Předmět: |
|
|
| 4x HS-81 by mělo stačit předpokládám |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Martas Mazák

Registrace: 21.10. 2007 Příspěvky: 603 Bydliště: Brno - Černovice
|
Zaslal: st únor 11, 2009 3:13 pm Předmět: |
|
|
Plasťák bych tam nedával... Aspoň HS-82 MG nebo podobný. _________________ CH 63 hangár rozprodán... dolétán a rozdán, ale jednou... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pavel Člen RC Fógli

|
Zaslal: st únor 11, 2009 3:15 pm Předmět: |
|
|
Já jsem mentálně taky trochu v recesi tož co je doma to ..tam dojde  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ZdeněkMKALKA Mazák

Registrace: 10.5. 2007 Příspěvky: 853 Bydliště: Žatčany
|
Zaslal: st únor 11, 2009 4:20 pm Předmět: Re: Termický větron |
|
|
| pavel napsal: | | ...rozpětí 3650mm ... |
Tak to už bude pořádný fták, ten by určitě unesl v křídlech i standarty (teda, pokud by tloušťka profilu stačila). _________________ kanál 65 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pavel Člen RC Fógli

|
Zaslal: st únor 11, 2009 4:28 pm Předmět: |
|
|
No standarty možná na ty klapky by se daly vecpat , ale do uší na křidélka určo ne. Jinak je to stavba opět u mě zvykem tak na 1 rok, tož nečekejte v březnu lety ,na to je přichystaný epp elektrotrenér,potom helio,a pak tracy no a to už by mohlo na nácvik stačit a příští rok zjara střelím gumou toto -snad  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Peťan Člen RC Fógli

Registrace: 1.10. 2008 Příspěvky: 675 Bydliště: Němčany
|
Zaslal: st únor 11, 2009 4:31 pm Předmět: |
|
|
No nediv se že seš ještě marod. To musíš ležet a ne stavět éro.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pavel Člen RC Fógli

|
Zaslal: st únor 11, 2009 4:38 pm Předmět: |
|
|
No ješte ty stím začínej před chvilkou mě spucovala dcera, a včera jsem to měl na talíři od svýho 2.hého já Jenže toho času zas už moc není zítra už musím do hokny ,pátek to stejný v sobotu předpoklad dle všech z rodiny lehnu zas Tímto tempem to možná postavím rychlejš ,nebo mě to šlehne  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
LUBOS Člen RC Fógli

Registrace: 4.3. 2007 Příspěvky: 1276 Bydliště: BM
|
Zaslal: st únor 11, 2009 5:43 pm Předmět: |
|
|
Safra , jak to tady čtu , tak Pavle to bude pěkně velkej pták na to bude potřeba pořádnéj gumicuk , držím palce k té stavbě a brzy se uzdrav řekni mamině ať ti pomůže "hopotit ! SE jo a serva ,do křídel jak říkali kluci . _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6, |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pavel Člen RC Fógli

|
Zaslal: st únor 11, 2009 6:04 pm Předmět: |
|
|
Jo už na tom přemýšlím že potáhnu prodlužováky mezi nosníky Ať nejsou vidět CHtěl bych to totiž potáhnout transparentní folií ,nebo tlustším papírem ať je vidět konstrukce křídla ,když se už s tím tak mazlím ,no a nakonec lakoval jsem napínákem naposled tak v.r 1988 Takto stavět je o něčem jiným než z EPP či depronu apod. Prach z balsy musí být všude, no a oto hůř se potom s tím člověk loučí  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
LUBOS Člen RC Fógli

Registrace: 4.3. 2007 Příspěvky: 1276 Bydliště: BM
|
Zaslal: st únor 11, 2009 6:11 pm Předmět: |
|
|
To máš pravdu , s vymazleným érem se člověk loučí těžce ,to potom lítají i "různá" slova když to rozmázne vlastní pilotní chybou jj , to znám. Pavle ale popřemejšlej o elektrickém pohonu on ten gumicuk je sice klasika ale ta výška asi nic moc , otočí se vítr a zase to přetáčet nevím nevím ale to musíš zvážit sám . http://www.klapptriebwerk.de/index.html
mrkni na tuto adresu moc se mě to líbí. _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6, |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Peťan Člen RC Fógli

Registrace: 1.10. 2008 Příspěvky: 675 Bydliště: Němčany
|
Zaslal: st únor 11, 2009 6:21 pm Předmět: |
|
|
| Klasická stavba má sví kouzlo, prach, smrad z lepidla a ta krásná kostra před potahe. Hmm luxusní podívaná. Doufám že se ti to povede a s tím napínákem si nedělej starosti, kdyžtak ti poradím. Já s tím umím celkem slušně. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pavel Člen RC Fógli

|
Zaslal: st únor 11, 2009 6:24 pm Předmět: |
|
|
Co byl můj lídr ze všech byla stavebnice TOM ten se mi vrátil vždycky ,ale oplakal jsem Saper 13 ten mi při prvním letu "zdrhnul" i s časovačem snad tenkrát z produkce NDR, no a dnes v rozsypu nic takového snad ani není,krom mála malých letadel s ikonami rozsypaného čaje samozřejmě perfektně řízlých dílů CNC .tenkrát to byla stavebnice s lištama a pár prkénky balsy žádný předseky .zato byly dobře tištený obrousit č. na prkénku znamenalo - 0,5mm , ale každá doba má svý  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|