Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
Jestli se chceš jen tak vyblbnout, tak doporučuju nějakého dvourotoráka, který sám visí a ovládání nemusíš nijak trénovat. Ale jednorotor, ať už tam píšou že je lehce ovladatelný, ve skutečnosti bude pěkně živá mrška. A pokud jsi netrénoval jednorotory alespoň na simulátoru a už víš co od toho můžeš čekat, tak budeš asi nemile překvapenej. No kdoví, EasyCoptera neznám, takže se možná mýlím, ale radši bych ti doporučoval nějakého dvourotora. _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
springery Bílej a Červenej, plachetnice Discovery, motor.jachta Marlin600
Základní poučka ale zní: dvourotorák NENÍ jednorotorák (nejde však jen o počet rotorů, ale o chování, ale páčkuje se to stejně).
Jak píše liberk dvourotorák je "viseč" tj musíš ho nutit létat, jednorotorák je "létač" - musíš ho nutit viset.
K tomu Colibri - podle popisu to má jen 28g, takže zapomeň na to, že s tím někdy budeš (alespoň ze začátku) lítat venku (na tuto váhu fučí aj když nefučí ), a i doma, počítej, že pokud kýchne kanárek v kleci, tak v ten moment to budeš mít zapasované ve fíkusu .
Ale teď vážně, pokud chceš něco s "kolmým startem", chceš zkusit jak se páčkuje ve čtyřech osách najednou, a nemáš ambice někdy v budoucnosti pořídit normální vrtulník, je dvourotor ta správná cesta.
Nejsem sice Petr , ale určitě tenhle být může. Teď jde jen o to, jestli se ti chce do dvourotora vrážet tyhle už slušné peníze. Pokud jsi nejseš jistý, jestli tě to vůbec bude bavit, tak se dají už zhruba za 1/5 až 1/3 této ceny koupit pokojové "hračkoidní" dvourotory např. tady:
http://www.raraskov.cz/katalog.php?kategorie=19761 http://www.super-hracky.cz/index.php?route=product/product&product_id=69 http://www.rcobchod.cz/vrtulniky/3ch/
..... a další.
Rozhodně si nekupuj nic míň než 3-kanál, ideální je 4-kanál. Obé se dá koupit za míň než těch 5000. _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
Michale , díky za názor beru každou radu .Věnovat se tomu nebudu ale chci to vyzkoušet s tím , že bych to provozoval třeba na chatě venku za bezvětří tam zase nejde lítat s érem protože je tam nevhodný terén . _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6,
Registrace: 6.3. 2007 Příspěvky: 1290 Bydliště: Brno - Jehnice
Zaslal: čt únor 25, 2010 6:47 pm Předmět:
Luboši,
Liberk už v podstatě odpověděl za mě.
je pravdou, že 5kKč je celkem dost, a je třeba to zvážit, určitě se dají sehnat i levnější sety.
Na čem se dá ušetřit je to, že pokud už máš Spectrácký DSM vysílač, tak se dají sehnat sety bez vysílače, a vrtasa si pak spáruješ se svým stávajícím vysílačem.
Ten Blade lítat bude určitě, navíc ten MD520 v tom tvém posledním odkaze má pěknější kabinu.
Abych to přiznal jak jsem se k Blademu dostal, tak jako slepý k houslím, nekupoval jsem ho, ale donesl mi ho kámoš, že to našel v křoví na zahradě. Dal jsem novou baterku a přijímač na 35Mhz a bylo to zprovozněné .
Jsem dokonale ROZPOLCEN Hoši díkas mám o čem přemýšlet .Bože, bože co mě to zase napadlo.No jo Bože , mě se to taky líbí tak co mám dělat. A Bůh mě odpovídá tak mě n.... a něco si už kup a dej pokoj. hihi _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6,
Registrace: 6.3. 2007 Příspěvky: 1290 Bydliště: Brno - Jehnice
Zaslal: čt únor 25, 2010 7:12 pm Předmět:
Lubo,
v tom ti dokonale rozumím, znám to taky.
Ber to tak že člověk si občas musí udělat radost. Někdo to má tak že si dělá radost už tím, často zdlouhavým výběrem (to mě ale připadne jako jistý druh masochismu), někdo se rozhoduje bleskově a konečná radost je pak to, že tu věc má doma.
Registrace: 6.12. 2006 Příspěvky: 1034 Bydliště: Brno - Lesná
Zaslal: čt únor 25, 2010 7:41 pm Předmět:
Pokud chceš opravdu jen vyzkoušet, co to obnáší a případné ztráty moc nebolely, tak v Tescu v Kr.Poli uprostřed dlouhé chodby před pokladnami je stánek, kde máš na výběr hafo těchto strojků v průměrné ceně 1000,- Kč.
Peťo , přesně jsi se vžil do toho, co se ve mě děje, JE TO macochismus ještě aby mě za to zavřeli teď ještě nevím TOTO: na éru ovládám plyn pravou rukou + křidýlka (příčná kormidla to aby mě někdo nevosolil)mám si koupit teda MOD 1 ? motor vpravo chápu to dobře snad ufff. _________________ PILATUS B 4 ,Pilatus, PC-6,
Když jseš tak zvyklý, tak asi jo. Je pravda, že vrtulníci se nejvíc lítají s plynem opačně, jenže to říkají a používají nejvíc piloti 3D akrobacie, kteří tvrdí, že s plynem vpravo se nedá pořádně 3D zalítnout. Myslím, že tohle, alespoň ze začátku, asi tvůj problém nebude . Takže si kup vrťase s řízením vpravo. _________________ Durafly Tundra, Ion-NEO, ION, Katana S30e, DogFighter, SuperZoom 3, samokřídlo BeeEvolution
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku 1, 2, 3, 4Další
Strana 1 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.