Hlavní menu
· Úvodní strana
· O klubu
· Členové klubu
· Hangár
· Svahy
· Lodě
· Auta
· Dílna
· Elektronika
· Fórum
· Fotogalerie
· Videogalerie
· Počasí v Brně
· Downloads
· Odkazy
· Seznam témat
· Archív článků
· Top 10
· Můj účet
Přihlášení (registrace)
Přezdívka

Heslo

Bezpečnostní kód:
Bezpečnostní kód
Do tohoto pole vložte bezpečnostní kód:

Ještě nemáte svůj účet? Můžete si jej vytvořit zde. Jako registrovaný uživatel získáte řadu výhod. Budete moct upravit vzhled tohoto webu, nastavit zobrazení komentářů, posílat komentáře, posílat zprávy ostatním uživatelům a řadu dalších.
TopList
RSS/XML
· RSS 0.91
· RSS 2.0
· Atom
Partnerské stránky
MoNaKo - Modelařina Na Koleně

Tug Towing CZ

MK ALKA Žatčany
Forums

RC Fógli
Fórum nejen pro členy klubu

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Easycopter V 4,5 COLIBRI PRO profipack
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Vrtulníky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
LUBOS
Člen RC Fógli

Registrace: 4.3. 2007

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2010 6:20 pm    Předmět: Easycopter V 4,5 COLIBRI PRO profipack Citovat

Jaké jsou zkušenosti , nelítate to někdo ?Jít do toho, nebo něco jiného !Nechci se tomu věnovat ale jen zkusit řídit takovou "sekačku hlav" hihi. Laughing http://www.helimania.cz/Default.aspx?tabid=119&CategoryID=39&List=1&SortField=ProductNumber%2cProductNumber&Level=a&ProductID=3377&Language=cs-CZ
liberk
Člen RC Fógli-MODERÁTOR

Registrace: 12.9. 2007

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2010 10:22 pm    Předmět: Citovat

Jestli se chceš jen tak vyblbnout, tak doporučuju nějakého dvourotoráka, který sám visí a ovládání nemusíš nijak trénovat. Ale jednorotor, ať už tam píšou že je lehce ovladatelný, ve skutečnosti bude pěkně živá mrška. A pokud jsi netrénoval jednorotory alespoň na simulátoru a už víš co od toho můžeš čekat, tak budeš asi nemile překvapenej. No kdoví, EasyCoptera neznám, takže se možná mýlím, ale radši bych ti doporučoval nějakého dvourotora.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
LUBOS
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 6:12 am    Předmět: Citovat

Máš pravdu, udělám to jak radíš toto zařízeni jsem opravdu nikdy neřídil jdu do dvourorotora díkas Laughing
LUBOS
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 6:14 am    Předmět: Citovat

LUBOS napsal:
Máš pravdu, udělám to jak radíš toto zařízeni jsem opravdu nikdy neřídil jdu do dvourorotora díkas Laughing
jaký máš ty ?
jemo
Člen RC Fógli

Registrace: 6.3. 2007

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 8:08 am    Předmět: Citovat

Luboši, každá rada těžká, ideální by bylo, kdyby jsi si to mohl nejdřív vyzkoušet (od někoho půjčit).
Co se týká dvourotoráka, je ti můj strojek k dispozici.
mám toto:
http://www.astramodel.cz/podrobnosti_prehled.php?kod=EFLH1250M1

Základní poučka ale zní: dvourotorák NENÍ jednorotorák (nejde však jen o počet rotorů, ale o chování, ale páčkuje se to stejně).
Jak píše liberk dvourotorák je "viseč" tj musíš ho nutit létat, jednorotorák je "létač" - musíš ho nutit viset.

K tomu Colibri - podle popisu to má jen 28g, takže zapomeň na to, že s tím někdy budeš (alespoň ze začátku) lítat venku (na tuto váhu fučí aj když nefučí Smile), a i doma, počítej, že pokud kýchne kanárek v kleci, tak v ten moment to budeš mít zapasované ve fíkusu Smile.

Ale teď vážně, pokud chceš něco s "kolmým startem", chceš zkusit jak se páčkuje ve čtyřech osách najednou, a nemáš ambice někdy v budoucnosti pořídit normální vrtulník, je dvourotor ta správná cesta.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
LUBOS
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 1:51 pm    Předmět: Citovat

JEMO, moc díky za nabídku a radu tak jsem to přehodnotil a jdu do toho co jsi mě doporučil.Dík za velkorysou nabídku k půjčení vrťáska jsi kámoš, ale koupím si ho .Jsem rád za každou radu a tvou beru jako odzkoušenou tutovku ještě jednou díkas. Laughing jak bude doma tak se budu ptát více hihi.
A ještě Petře mohl by to být i tento ? http://www.helimania.cz/Default.aspx?tabid=119&CategoryID=292&List=1&SortField=ProductNumber%2cProductNumber&Level=a&ProductID=3209&Language=cs-CZ
liberk
Člen RC Fógli-MODERÁTOR

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 6:20 pm    Předmět: Citovat

Nejsem sice Petr Very Happy , ale určitě tenhle být může. Teď jde jen o to, jestli se ti chce do dvourotora vrážet tyhle už slušné peníze. Pokud jsi nejseš jistý, jestli tě to vůbec bude bavit, tak se dají už zhruba za 1/5 až 1/3 této ceny koupit pokojové "hračkoidní" dvourotory např. tady:
http://www.raraskov.cz/katalog.php?kategorie=19761
http://www.super-hracky.cz/index.php?route=product/product&product_id=69
http://www.rcobchod.cz/vrtulniky/3ch/
..... a další.
Rozhodně si nekupuj nic míň než 3-kanál, ideální je 4-kanál. Obé se dá koupit za míň než těch 5000.
LUBOS
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 6:38 pm    Předmět: Citovat

Michale , díky za názor beru každou radu .Věnovat se tomu nebudu ale chci to vyzkoušet s tím , že bych to provozoval třeba na chatě venku za bezvětří tam zase nejde lítat s érem protože je tam nevhodný terén . Laughing
jemo
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 6:47 pm    Předmět: Citovat

Luboši,

Liberk už v podstatě odpověděl za mě.
je pravdou, že 5kKč je celkem dost, a je třeba to zvážit, určitě se dají sehnat i levnější sety.
Na čem se dá ušetřit je to, že pokud už máš Spectrácký DSM vysílač, tak se dají sehnat sety bez vysílače, a vrtasa si pak spáruješ se svým stávajícím vysílačem.

Ten Blade lítat bude určitě, navíc ten MD520 v tom tvém posledním odkaze má pěknější kabinu.

Abych to přiznal jak jsem se k Blademu dostal, tak jako slepý k houslím, nekupoval jsem ho, ale donesl mi ho kámoš, že to našel v křoví na zahradě. Dal jsem novou baterku a přijímač na 35Mhz a bylo to zprovozněné Smile.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
jemo
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 6:55 pm    Předmět: Citovat

ještě alternativa
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=32373

pozor, ale RX je v mode2
LUBOS
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 7:04 pm    Předmět: Citovat

Jsem dokonale ROZPOLCEN Embarassed Embarassed Embarassed Hoši díkas mám o čem přemýšlet .Bože, bože co mě to zase napadlo.No jo Bože , mě se to taky líbí tak co mám dělat. A Bůh mě odpovídá tak mě n.... a něco si už kup a dej pokoj. hihi Laughing
jemo
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 7:12 pm    Předmět: Citovat

Lubo,
v tom ti dokonale rozumím, znám to taky.
Ber to tak že člověk si občas musí udělat radost. Někdo to má tak že si dělá radost už tím, často zdlouhavým výběrem (to mě ale připadne jako jistý druh masochismu), někdo se rozhoduje bleskově a konečná radost je pak to, že tu věc má doma.

Tož přeju hodně štěstí.
Kato
Člen RC Fógli

Registrace: 6.12. 2006

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 7:41 pm    Předmět: Citovat

Pokud chceš opravdu jen vyzkoušet, co to obnáší a případné ztráty moc nebolely, tak v Tescu v Kr.Poli uprostřed dlouhé chodby před pokladnami je stánek, kde máš na výběr hafo těchto strojků v průměrné ceně 1000,- Kč.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
LUBOS
Člen RC Fógli

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 8:58 pm    Předmět: Citovat

Peťo , přesně jsi se vžil do toho, co se ve mě děje, JE TO macochismus ještě aby mě za to zavřeli Laughing teď ještě nevím TOTO: na éru ovládám plyn pravou rukou + křidýlka (příčná kormidla to aby mě někdo nevosolil)mám si koupit teda MOD 1 ? Embarassed motor vpravo chápu to dobře snad ufff.
liberk
Člen RC Fógli-MODERÁTOR

PříspěvekZaslal: čt únor 25, 2010 9:16 pm    Předmět: Citovat

Když jseš tak zvyklý, tak asi jo. Je pravda, že vrtulníci se nejvíc lítají s plynem opačně, jenže to říkají a používají nejvíc piloti 3D akrobacie, kteří tvrdí, že s plynem vpravo se nedá pořádně 3D zalítnout. Myslím, že tohle, alespoň ze začátku, asi tvůj problém nebude Laughing . Takže si kup vrťase s řízením vpravo.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra RC Fógli -> Vrtulníky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Strana 1 z 4

Přejít na: