doma tisk

3D tisk a vše kolem něj
Odpovědět
Uživatelský avatar
kazos
Příspěvky: 14
Registrován: 06 črc 2022 11:11

doma tisk

Příspěvek od kazos »

tak se chlubte co jste kdo tiskl a co mate za stroje
Uživatelský avatar
Bořík
Příspěvky: 49
Registrován: 27 dub 2022 08:30

Re: doma tisk

Příspěvek od Bořík »

Mě to chytlo zhruba před rokem, kdy jsem na YT viděl video s tankem IS-1 od pana Horta. A protože byl Covid a protože paní Schillerová dala osobám ( OSVČ ) po dvaceti tisících, koupil jsem si Průšu. A hned začal tisknout tanky od pana Horta. Postupem času jsem už všechny koupil a tak mám 10 tanků 1:10 a další i od jiných autorů ( KV-1, dva kamiony, návěs, traktor Zetor a samovýroba dva žebřiňáky - na víc si zatím netroufnu ) a přibývá toho čím dál víc. Teď tisknu Tigra I od pana Horta a paráda. Jeho projekty jsou vynikající a za symbolickou cenu.
No a hlavně se těším, že se objeví někdo, kdo začne malovat parádní lodě a to pak bude úplně ráj na zemi. Proto jsem se stal státním rentiérem ( = příjemcem předčasného důchodu ) a asi budu omezovat práci, aby byl čas na vlastní 3D projekty.
Uživatelský avatar
liberk
Člen RC Fógli - moderátor
Příspěvky: 199
Registrován: 26 dub 2022 21:53
Bydliště: Brno-Líšeň

Re: doma tisk

Příspěvek od liberk »

Mně k 3D tisku přivedlo před dvěma roky narození vnučky. Jsem si říkal, že pro ni budu tisknou blbinky na hraní. A taky jsem jich dodnes hromadu vytiskl. Chtěl jsem kvalitní tiskárnu, ale nechtělo se mně do toho dávat zase moc peněz, tak jsem zvolil Průšu MINI. Je to naprosto perfektní tiskárna a za ještě dostupný peníz.
Kromě hraček a nejrůznějších vlastních drobných tisků jsem vytiskl 4 auta od kluků z https://3dsets.com/ Mají perfektně zpracovaná auta do nejmenších detailů a nachystané tiskové soubory. Nic lepšího jsem doposud netiskl a neskládal. Mají různé druhy převodovek, diferenciály, ... https://www.youtube.com/watch?v=ugHGOVqNqTA a kromě ložisek, šroubků a elektroniky (motor, regl, přijímač, baterka) je všechno na autech vytištěné. Pokud máte někdo rádi auta a chcete pěkné a funkční auto na vysílačku https://www.youtube.com/watch?v=J9Y4xPKxbQs, tak vřele doporučuji.
Zero A6M2 - 3D, Multiplex Funracer, Durafly Tundra, Katana S30e Sebart, ION Neo, ION, SuperZoom 3, DogFighter, BeEvolution, Delta Wing JET
2 remorkéry na TT, rychlík Marlin600, 3D auta od 3DSETS.COM
Uživatelský avatar
Bořík
Příspěvky: 49
Registrován: 27 dub 2022 08:30

Re: doma tisk

Příspěvek od Bořík »

Mají krásná auta, ale z principu od nich už nic nechci - jedno auto jsem si koupil, ale další už ne, protože neumím anglicky a protože je to česká firma, mohli by se obtěžovat ten návod dát k dispozici i v češtině. Pokud jim to nestojí za to, seženu si ta auta jinak.
Odpovědět